RNG prosím o radu, ale samozrejme aj iných

Príspevok v téme: RNG prosím o radu, ale samozrejme aj iných
neva

Chcem sa sptýtať, či by bolo vhodné užívať žraločiu chrupavku www.prirodna-lekaren.sk spolu s výživovým doplnkom glukosamín a chodroitín -odkaz odstránený-
Ide o to, že maminu veľmi bolí bedrový klb. Pravdepodobne bude operovaná, čaká na termín, kedy by jej mali vymeniť klb za umelý.
Je nejaká nádej, že aj tak zničený klb, by sa ešte mohol zotaviť? Má 64 rokov. Prosím poradte.

chrupavka

Kto mi poradí doplnok aj z praxe ? Mám problémi s klbami a chrupavkou.VšZP predpisuje len CONDROSULF 400. Ja som ale hodne čítal o potrebe aj glukosamínu a MSM /metylsulfonylmetan/chondrotínu.Prevažná časť doplnkov na Internete obsahuje:Glukosamín,MSM,Chondrotín,Condrosulf.
www.zdravie.sk
Vie mi nekto poradiť aj konkrétny doplnok s praxe ? Pred rokom mi doagnostikovali "osteopéniu" .Bol som na kontrole znova, ale este nemam výsledky. Cas beží a bolesti bedrových klbov smerom ku kolenám sa stupňujú.Nechcem odpovede len od dílerov,ale aj z vlastnej skuseností.Bolievajú ma pri pohybe aj kĺby v ramenách aj tam je nejaký nález.
Ak vie niekto aj rehabilitáciu poradiť,prípadne lečenie-kam- budem veĺmi rád.

RNG

Ziadny.Golden "yacca" je komercny nazov pre vyrobok z rastliny Yacca shidigera, co by mal byt lacny doplnok, lebo ta rastlina je velmi casta v roznych suchych oblastiach USA.

Ivka 1

Tiež mám svoje skúsenosti s príznakmi tetánie. Mne pomohli minerály , včelí peľ- draže a Aloe Vera gél s broskyňami.Včelí peľ striedam s produktom Natur Mine. Cítim sa veľmi dobre.

ivanan

Ďakujem za rady, budem sa snažiť podľa nich aj riadiť. Veď najhoršie riešenie sú oblbováky, ktoré nič neriešia iba vytvárajú klamlivý efekt.
Do tela treba naozaj dostať minerály a vyrovnať hladinu v tele.
Pekný večer

RNG

Tetania je z nedostatku elektrolytov, tj mineralov alebo CO2.
Mineraly treba brat v absorbovatelnej forme, napr zmesi na kosti su dobre, na malo CO2 treba sa ukludnit a nehyperventilovat(prudke dychanie). To som uz viackrat vysvetlil na teme tetania, prehrab sa v nej.
Ak sa k tomu prida aj panicka porucha, znasobi sa to. Na panicku poruchu pomozu na ukludnenie tiez niektore mineraly a vitaminy B(stress B) ale hlavne polotovary na neurotransmitery. Serotonin vytvarany v mozgu ma upokojujuce vlastnosti. Vyssia hladina sa da vybudovat doplnkami 5-HTP(polotovar na serotonin) a St John's Wort(prirodny SSRI). Oba su ucinne a bez nebezpecenstva syntetickych drog.A neutlmuju a mozu sa brat alebo prestat brat kedykolvek bez skodlivych efektov.

ivanan

Ďakujem za rady.
Viem, že je dôležitý prísun minerálov a celkovo vitamínov, smažim sa každý deň na to nezabudnúť a brať ich poctivo, no mávam dosť zlé stavy, kde nie vždy pomôžu vitamíny, ak môžte poradiť ktoré lieky sú neškodné a účinné.No viem, že všetko je aj vec toho ako si to všetko triedime už v podvedomí- a učím sa to prekonávať a pozit. myslieť.je to :-).
No keď mávam záchvaty a pocit, že sa dusím zo silným tlakom na hrudí- to mi vyvolá kŕče na rukách, niekedy na tvári, inokedy mám silné tlaky v hlave- vtedy tie vitamíny nezaberajú. Snažím sa samozréjme to všetko ignorovať ako to len ide.Prosím vás o radu-lebo neviem na aký smer odborníkov sa mám obrátiť.
:-))tie vitamíny čo ste poradili určite skúsim, ešte raz Ďakujem

RNG

Ivanan, na MYDOCALM je prekvapivo malo informacii, len ze je to chemikalia tolperizon hydrochlorid a je to "muscular relaxant", tj. tlmi pnutie svalov. Kedze pracuje centralne v celom tele, vedie to celkove k svalovej relaxacii, teda aj srdcoveho svalu a celkovemu utlmu.
Predpisije sa ludom co maju svalove krce(spastic) a neviem, preco ich predpisali tebe.
Lexaurin je nebezpecna navykova droga s hromadou zlych ucinkov, Je to bromazepam, derivat benzodiazepinu s pridavkom bromu na utlm.

Bromazepam (marketed under brand names Calmepam, Compendium, Creosedin, Durazanil, Lectopam, Lexaurin, Lexilium, Lexomil, Lexotan, Lexotanil, Normoc, Novepam, Somalium)[1] is a drug which is a benzodiazepine derivative. It has sedative, hypnotic, anxiolytic and skeletal muscle relaxant properties.

V mojom slovniku "nebezpecny navykovy oblbovak"
Ukludnit sa da aj spravnou vyzivou, doplnkami B vitaminov, SAM-e, 5-HTP,lubovnik bodkovany=St John,s WortNeuspavaju),alebo inymi bylinami(kamilky, valerian, pastierska kapsicka, chmel=uspavadla, relaxanty)

Podstata tetanie je alebo nedostatok mineralov(doplnit)
alebo hyperventilacia(ukludnit a naucit sa pomalsie dychat.)

Teda riesenie nie su tazke navykove drogy.

ján

Prosim poradte mi kde by som vedel kúpiť GEWOTHERM infračervenú podlodložkú ale nie cez firmu Medivit predáva to aj niekto iný

ivanan

Rada by som sa spýtala-teda požiadala o radu- mám tetániu, a neviem aká je najvhodnejšia liečba a čo zaberá- viem, že je to všetko individuálne a na každého zaberajú iné lieky. Beriem MYDOCALM, LEXAURIN- no neviem či je to vhodné na dlhodobé užívanie- a ani to moc nezaberá- doktory, tú liečbu dosť podceňujú. Ak môžte, prosím poraďte, mi v tejto oblasti.alebo by mi pomohol aj kontakt na nejakého odborníka zaoberajúcim sa tetániou. Ďakuem