Bola vo vitamínoch tvrdá droga ? -poraďte

Príspevok v téme: Bola vo vitamínoch tvrdá droga ? -poraďte
lukna

Trpím na celodennú chronickú bolesť hlavy a "otupenie zmyslov". Jeden nemecký výrobca šumivých multivitamínových tabliet po dobu 8 mesiacov primiešaval do týchto vitamínových tabliet nejakú ďaľšiu látku, ktorá na mňa pôsobila ako "tvrdá droga" alebo "zázračný liek". Do 5 minút po užití tablety ma prestala bolieť hlava, v hlave sa mi "rozjasnilo", namiesto bolesti hlavy som mal v hlave eufóriu, výrazne sa mi zostrili všetky zmysly- hlavne sluch a zrak, ale aj čuch chuť a hmat. Ďalej som pocítil výrazné zľahčenie pohybu.
Po pravidelnom dlhšom užívaní mi tieto "vitamíny" zlepšili výrazne kvalitu pokožky. Pokožku mám bežne suchú, olupujú sa z nej biele šupinky -po "vitamínoch" šupinky zmizli a pokožka bola hladká. Po pravidelnom užívaní sa mi tiež výrazne zlepšila kvalita vlasov - boli lesklé.
Keď ma bolí hlava (čo je stále), hudbu vôbec nepočúvam a filmy vôbec nesledujem. Keď som užíval tieto "vitamíny" počúval som celý deň hlasnú hudbu, chodil som na diskotéky a chodil som do kina na každý film. Mal so taký ľahký pohyb, že som vedel tancovať ako M.Jackson.
Tieto "vitamíny" mi v hlave robili takú eufóriu, že uvažujem, či tam výrobca neprimiešal opiáty alebo kokaín.
Poraďte niekto: Existuje nejaká látka, ktorá nie je na listine zakázaných látok a mohla by na môj metabolizmus pôsobiť tak, že by vyživovala nervy a tým by zostrila všetky zmysly a urobila eufóriu v hlave ?
Ak sú medzi vami nejakí "ktorí sa vyznajú", môžte ma kontaktovať na E-mail: lukna@zoznam.sk. Tomu, kto mi dá správny tip na nejakú látku alebo liek, som ochotný zaplatiť.

jasmyna

ahojte.potrebovala by som radu ci odpoved na moje otazky.ja sa vtom moc nevyznam neberiem a ani som nebrala nic takze vobec neviem ako to funguje.neviem asi cela davka je 1 ciara ale vlastne to je gram?a ak si dotycny da ale ani nie polovicnu davku len velmi malicko(len tak pre chut) tak isto sa to prejavuje ako pri norm,davke,nevie spat jest a vkuse nieco robi alebo sa zasekne?alebo ked si da len malo tak vie aj jest spat vsetko tak akoby nic???napriklad ak si to rano tak uz na vecer vie aj spat aj jest?

lukna

Stále sa mi nedarí nájsť nejakú tabletku na zostrenie zmyslov a eufóriu alebo koncentráciu v hlave. Prednedávnom som skúšal tabletky Caffeine Active od Aminostar. Je na nich reklama, že že zvyšujú koncentráciu a fyzickú a psychickú aktivitu, ale nemajú na mňa žiadny pozitívny účinok.

miria

poradte mi, hladám diskuziu o výživových doplnkoch a natrafila som na túto.
mám problém s manželom. začal chodit na rozne školenia o zdravom životnom štýle, a potom sa nám začal menit pred očami...bol to niekto celkom cudzí...bral predtým antabus a zo začiatku som na nom videla antabusovú reakciu ale alkohol nebol cítiŤ.tak ma napadlo, že zrejme užíva tie preparáty, čo ponúkajú na školeniach...pozrela som tie výrobky bložšie, ale nikde nepíšu o zložení...jedná sa o tiens a vital. nepoznáte to nikto? som presvedčená, že bol zdrogovaný...teraz je výrazne skludnený, ale občas ho chytí záchvat agresivity...myslím, že to nie je v poriadku

lukna

1BEN1,
Na tvoju radu, že kofeín v tabletkách je účinnejší ako v káve som si obstaral prípravok - energizér STACKER E (E=energy), ktorý obsahuje 250 mg kofeínu a tiež Guaranu, Kola orech, kapsaicín a herba mate.
Podľa údajov na obale by mal tento prípravok zabezpečiť extrémny nárast energie.
Tento prípravok však na mňa nemá žiadny pozitívny účinok. Úroveň energie mi nezvyšuje, nezlepšuje mi ani koncentráciu v hlave ani celkovo nezlepšuje pocit. Celkovo sa z neho cítim horšie ako bez neho a preto ho nemôžem užívať.
Čo sa týka efedrínu, ten som skúšal už dávnejšie a trochu mi zlepšoval koncentráciu, ale zmysly mi nezostroval. Škoda, že sa už nevyrába.
Hľadám hlavne niečo pre lepší pocit v hlave a na zostrenie zmyslov.

1BEN1

Ahoj. Vsetky tie ucinky, ktore si mal a boli sposobene tymto pripravkom mohli byt sposobene pridanim obycajdeho kofeinu. Mozno ta napadne, ze to je hlupost, ze pijes kavu a ze po nej si nic podobne nepocitoval, ale mozem ti povedat z vlastnej skusenosti, ze medzi kofeinom z kavy/caju atd. a ucinkom kefeinu pridavaneho do liekov a vyzivovych doplnkov je znacny rozdiel. Do uvahy pripada aj pridanie niektorych dalsich stimulantov centralnej nervovej sustavy, ktore maju podobny stimulacny ucinok ako kofein. Aj abstinencne priznaky, ktore si popisal sa zhoduju s tymi, ktore sa zvyknu objavit po nahlom vysadeni stimulantov centralnej nervovej sustavy. Este by som povedal, ze s pouzivanim takychto stimulantov treba postupovat velmi opatrne a to dokonca aj so zjavne neskodnymi (napr. kofein), pretoze sposobuju rychlu zavislost a navyse pri nadmernom/nespravnom uzivani (ale niekedy aj pri beznom/spravnom uzivani)mozu sposobovat stavy uzkosti a nervozitu. Presnu zlozku ti samozrejme povedat neviem, ale do uvahy pripada mnozstvo takychto latok napr. Kofein, Capsaicin, Guarana, Ginkgo Biloba, Kola Nut, Yerba Mate a rozne ine, ktore sa dnes casto pridavaju do kombinovanych pripravkov na zvysenie energie a stimulacie organizmu. Ked si spominal, ze to tam pridavali a nasledne s tym prestali, museli mat na to, aby s tym prestali nejaky dovod. V takom pripade ma napada aj Ephedra, ktora bola v minulosti casto pouzivana sportovcami ako silny stimulant avsak nasledne bolo jej pouzivanie ako aj vyroba zakazana, pretoze sa zistili silne vedlajsie ucinky, hlavne ohrozovala cinnost srdca. V sucasnosti sa uz nepredava ani nevyraba, pozor na nu. Daj do google ephedra a vyhladaj si clanky aj s prispevkami, ake silne neziaduce ucinky uzivanie tejto rastliny boli preukazane a potvrdene. S tymi stimulantami radim naozaj velmi opatrne a to hlavne u ludi so srdcovymi problemami.

lukna

Mariaj,
Stále predpokladám, že tam bola nejaká látka navyše. Abstinenčný príznak sa prejavoval tak, že po 5 hodinách po užití tabletky sa dobrá nálada premenila na depresívnu (niekedy plačlivú) náladu. Riešil som to tak, že som užil ďaľšiu tabletku a do 5 minút nastala znovu eufória a zostrenie zmyslov.
Abstinenčný príznak po úplnom vysadení účinnej látky (keď ju po 8 mesiacoch výrobca prestal primiešavať) bol taký, že sa mi teplota zvýšila na 37,2 °C, nastúpila celková slabosť a opäť nastúpili bolesti hlavy.

mariaj

Ja mavam bolesti hlavy z potravinovej intolerancie/alergie/.Bolo to vo mne velmi schovate,doslova zamaskovane.Napadlo ma ,ze ak by uplnou nahodou bol u teba takyto problem,ci v tych vitaminoch nebola nejaka latka ,ktora by Ti mohla sposobovat problem.Myslim tak,ze tam chybala,a tie vitaminy fungovali tak ako mali a skratka pomahali.Mas nejaky abstinencny priznak ked ich neuzivas?to by mohlo byt dokazom toho co myslis,ze je tam primiesana droga.Inak dakujem za tip ja ich vyskusam mozno mi to pomoze,ja tiz stale hladam co pomoze.

lukna

Odkaz pre alternativu.
Ďakujem, že Ste sa mi snažila poradiť. Tvrdila Ste, že účinky, aké som popisoval po užití HUXOL-u mohol spôsobovať niacín. Niacín je označovaný ako názov pre kyselinu nikotínovú alebo pre nikotínamid. Kyselinu nikotínovú som skúšal, spôsobila mi iba mierne sčervenanie tváre spojené s miernym svrbením tváre (toto je v anglickej literatúre popisované ako "flush"). Avšak bolesť hlavy mi neodstránila, ani som po nej nemal lepší pocit v hlave. Nikotínamid užívam pravidelne (je napr.zložkou B-komplexu Forte Zentiva), ale nemá na mňa žiadny účinok.
Predpokladám, že výrobca do HUXOL-u primiešal niečo špeciálne, čo vôbec nebolo uvedené na etikete.
Skúste mi poradiť čo iné (okrem niacínu) by to mohlo byť.
Ďakujem.

Alternativa

Odkial mas info, ze "Jeden nem. vyrobca sum. multivit. tabliet po dobu 8 mesiacov primiesaval...dalsiu latku..."? Bol to vyskum s Tvojim suhlasom? Vylucujem nejake tajne primiesavanie cohokolvek. Absolutne vylucene u deklarovaneho europskeho vyrobcu. To, co uvadzas, su vsetko zlozky,ktore nas dokazu "postavit na nohy" v pripade ich velkeho deficitu. Tou neznamou latkou je podla mna niacin. Posud sam, info som vybrala z odbornej literatury. Pekny den
NIACÍN
- Je rozpustný vo vode, patrí do komplexu B vitamínov ako B 3. Organizmus si ho dokáže tvoriť z aminokyseliny tryptofánu /zdroj tryptofánu sú napr. banány, tvaroh, ryby, moriak, sušené datle, burské oriešky, jedlá obsahujúce bielkoviny/. Spolu s tryptofánom, vit. B 1, B 2, B 6 a horčíkom je nevyhnutný pre tvorbu serotonínu, jedného z neurotransmiterov. Zabezpečuje prenos informácie pre spánok medzi mozgom a ostatným telom. Je nevyhnutný pre syntézu pohlavných hormónov, pre normálnu činnosť mozgu a periférneho nervového systému. Pomáha udržiavať zdravý tráviaci systém a tak lepším využitím potravy zvyšuje energetický príjem tela, znižuje hladinu cholesterolu a triglyceridov. Mierni alebo bráni migrenóznym bolestiam hlavy, podporuje krvný obeh. Udržuje zdravú pokožku, pri jeho nedostatku rôzne dermatitídy. Jeho doporučená denná dávka je 13-18 mg. Nedostatok niacínu spôsobuje komplexné negatívne zmeny osobnosti.
- Dôležité prírodné zdroje : pečeň /no, tu by som bola opatrná/, chudé mäso najlepšie biele hydinové, prípravky z celozrnnej pšenice, pivné droždie, obilné klíčky, ryby, vajíčka, pražené burské oriešky /nesolené :D/, avokádo, ďatle, figy, slivky.
- Protivníci, zlodeji niacínu z tela : penicilínové rady, chloramphenicol, alkohol, sulfa-lieky /napr. sulfonnamidy /, hypnotiká, estrogény.
Endogénny katiónový metabolit niacínu je nepostrádateľný pre optimálnu kapacitu transportného systému pre ľadviny a pečeň. Jeho hladina v plazme je podmienená patofyziologickými podmienkami /vek, ochorenia ľadvín a pečene/, je nevyhnutným komplexným aktivátorom v ľudskom tele.