PRAVDA O MLIEKU. PROPAGANDA???

Príspevok v téme: PRAVDA O MLIEKU. PROPAGANDA???
damian

Tato tema je 'venovana' teme 'RNG: pls, aky mas nazor na mlieko?', kde sa objavili tieto zaujimave prispevky:
Pridal:
evula
Včera 13:37
prave som si precitala clanok, na ktory dal link Damian v niektorej teme... Mne pripada mlieko uplne prirodzene, ako ovocie, zelenina, maso... kadzy den zjem jogurt na ranajky, neviem si predstavit zivot bez mlieka, preto mi ten clanok pripadal ako vymyvanie mozgov... aky mas ty nazor na mlieko?? aka je pravda?? je kravske mlieko naozaj take skodlive?? dufam, ze nie... ved je to prve jedlo, ktore clovek (babo) papa, z neho rastie, vyvyja sa, tak preco by malo byt v dospelosti skodlive? dakujem za nazor.
Pridal:
damian
Včera 15:59
Dr. William Ellis, ktorý sa problematikou mlieka zaoberal 42 rokov, spracoval viac ako 25-tisíc krvných nálezov a tvrdí, že ľudia s pravidelnou mliečnou stravou nie sú schopní vstrebať všetky výživné látky zo stravy tak dobre ako ľudia bez mlieka. Preto sú často hladní a trpievajú bolesťami hlavy. Ľudia pijúci 2 až 3 poháre mlieka denne majú nebezpečne nízku hladinu krvného vápnika. Človek vie vápnik úplne metabolizovať iba z materského mlieka. V USA je spotreba mlieka veľmi vysoká, pritom patria ku krajinám s vysokým výskytom osteoporózy.
Odporcovia mlieka tvrdia, že:
n mlieko zahlieňuje organizmus
n jeho konzumácia súvisí s opakovanými nádchami a ťažkosťami s dýchaním
n môže vraj za alergie, resp. ich zhoršuje
n viac ako 60 % detí nevie vôbec stráviť kazeín obsiahnutý v mlieku
n nedokonale alebo len čiastočne strávené bielkoviny z kravského mlieka vstupujú do krvného obehu a dlhodobo dráždia tkanivá, čím vzniká vnímavosť na rôzne alergény. Krv sa filtruje v pečeni, a tá je takto tiež nezdravo zaťažovaná. Prevzate z: www.24hod.sk
Pridal:
andie
Včera 16:09
vies evula, je tu kopec poznatkov, ale mne osobne vzdy chybaju suvislosti. ja osobne mlieko velmi nepijem, nechuti mi, ale neodpustim si ho do kavy. ale som proti vymyvaniu ako je skodlive. nevidim dovod na vylucovanie ho zo stravy, ak ti chuti. neodporuca sa pit, ked je clovek zahlieneny, ale inak je to ok.
Pridal:
pyrana
Dnes 16:33
Ja nepijem mlieko uz skoro dva roky na zaklade odporucania dr.petrovica z ke, nakolko trpim reumatoidnou artritidou a moj zaludok nie je schopny dobre stravit mlieko a akosi sa to usadza aj v mojich klboch. Neviem co je na to pravdy ale odkedy som vsetky mliecne vyrobky nahradila sojovymi,resp.zeleninovymi, od mlieka cez smotanu, syr az po jogurt, tak nemam skoro ziadne problemy a klby ma nebolia, zaroven sa mi zlepsila plet. Moji rodicia su obaja lekari a tak ako ich kedysi na skole ucili o prinosoch mlieka, tak teraz robia lekarom seminare o jeho nepriaznivych ucinkoch. No nech uz sa rozhodne kazdy za seba. Ja som si najprv nevedela predstavit zit bez mlieka a syrov a teraz, ked mam nahradu, ani mi nechybaju.
Pridal:
damian
Včera 16:16
Zial, v metabolickej medicine vo svete (a taktiez je to tvrdenie aj Dr Bukovskeho, mozno nepriame) sa za vymyvanie mozgov povazuje to, ked sa propaguje, ake hrozne je mlieko zdrave a ze sa propaguje polopravda, ze je tam tak hrozne vela vapnika. Vymyvanie mozgov je aj to, ze druha polka pravdy, ze ten vapnik je k nicomu, sa uz zamlcuje.
Pridal:
agina
Dnes 11:44
Damianove prispevky su niekedy extremne, avsak je len na tebe, ci tomu budes verit, alebo nie. Ja ti poviem len tolko. Vsetkeho vela skodi.
Pridal:
RNG
Dnes 11:48
Evula, ja mam cez sestdesiat a patrim do skupiny teda, kde je vacsi problem s travenim mlieka a mliecnych produktov. Surove mlieko uz nemozem pit-prilis ma od neho nafukuje(neviem ho stravit) ale jogurt a kus syra mam kazdy den. Viem, ze to nie je najlepsia potravina pre mna,tak si obcas zoberiem traviace enzymy, aby som telu pomohol to stravit, tak ako mladi ludia. A je to v pohode.
Heslo: pomoz si clovece, aj panboh ti pomoze.
Ja sa veru nehodlam celkom zriest mliecnych produktov.
Radsej sa branim doplnkami, aby som nemal z mliecnych problem.
CITATELOM A PRISPIEVATELOM LASKAVO ODPORUCAM NAVSTIVIT STRANKU AMBULANCIE KLINICKEJ VYZIVY www.akv.sk A TAKTIEZ VYHLADAVAT INE INFORMACIE O MLIEKU.