Enzymi, v tele aj potravinach

RNG

Oreganovy olej je korenina(pamajoran), ak ho beriete na prazdny zaludok, budete mat naisto reakciu.
Pre citlivejsich je treba jest dostatok spolu s pilulkami, alebo brat menej castejsie 6x150 mg .
Ak to situaciu nevyriesi, treba prejst na ine antimikrobialne, napr zinkove zluceniny(zinc carnosine, ranitidine of zinc, mozno aj zinc citrate), alebo na koloidnu striebornu vodu-lyzica kazde 3 hodiny a podobne.

IvanBA

RNG - Uzival dom Oreganovy olej, na helikobakter ako ste radil.Po 9 dňoch sa mi zvysili bolesti zaludka - po jedle - mam pocit na zvracanie, ale nic take sa zatial nedeje. Predtym som nikde necital o vhodnosti uzivania probiotik. Asi som si poskodil mikrofloru. Mimo probiotik co by som mal doplnit do stravy, aby som si zlepsil tento stav ??

RNG

Andulka:Zlte-zelene sopliky, to je nakaza, nie alergia.
Zrejme sa tu jedna u Vas o kombinaciu oslabenej imunity ,nakaz a alergii
Teda nielen o alergie.
Hlavne spominany stafilokok zlaty je infekcia, vzdorujuca klasickym antibiotikam, takze ju mozete mat v tele schvanu dosial. (Podobne je to s Boreliozou a chlamidiou.)
Ja by som vam odporucil vsetkym pit horkac(15-30 kvapiek GSE do pol litra vody), ten Vam toho stafylokoka znici v tele aj v celej domacnosti(zrejme si ho vzajomne podavate...
Potom kazdemu dat dobru zmes probiotik na zvysenie imunity(brat aspon 3 hodiny po alebo pred "horkacom")
Ci a ako su tie exemy spojene s vasou rodinnou nakazou, to sa uvidi, az ked mate tie(a aj ine mozne) mikroby v tele potlacene.

Exemy su hlavne zvnutra, aj ked casto poskytnu moznost sekundarnym infekciam zvonka.
Preto nestaci liecit len zvonka.

andulka

Je pravdou, že keď sme ešte o alergii nevedeli, niekedy spomínal, že ho bolieva bruško. Ale nepreháňalo ho, ani nevracal. Je aj peľový alergik, teda skrížená potravinová alergia. Skôr sa mu to prejavovalo tak, že stále kašľal, bol zahlienený /žlté až zelené soplíky/. Keď sme mu napr. v nedeľu čistili ušká, už v utorok mu z nich vytekal hlien. Od kedy má diétu, je na tom síce lepšie, ale to varenie.... Bála som sa, že dostane astmu, preto držíme prísnu diétu. Máme ešte mladšieho syna - 3 roky, s ktorým som ležala , keď bol bábätko v nemocnici /prestal dýchať - astmatický zápal priedušiek/. Hneď na druhý deň po pôrode mal na celom tele hrozný ekzém. Keď mu robili stery z kože, zistili mu zlatého stafylokoka. Ekzém má doteraz, dokonca horšie prejavy ako ten starší. Ja, aj môj muž máme ekzém. Viem, že sú na tom ľudia horšie. Ale nevedia si predstaviť, ako to svŕbi, hlavne keď sa mení tlak vzduchu a má pršať. Už sme skúšali aj bylinkové kúpele, liečiteľov, diéty. Nič nepomohlo. Treba sa s tým jednoducho naučiť žiť... Andulka

RNG

zds-varena strava je z hladiska enzymov mrtva,vyzaduje od tela extra namahu stravit.
Na druhej strane varenie sterilizuje,takze sa vyhneme mnohym chorobam.
Optimum je zrejme niekde medzi varenou a surovou, pokial sa nezauziva studena sterilizacia, teda viac, ako umyvanie vodou.

Zemiaky, perzlen,zeler,mrkva-to vsetko moze obsahovat nitraty.Tam je jedna moznost.
Tiez obsahuju niektore sacharidy, pre telo nestravitelne(nafukuju). Na to by snat pomohli enzymi, mozno amylaza,alebo tu predavaju vyrobok s nazvom Beano proti nafukovaniu z fazule a zelenin.
Orechy(vlasske) je zalezitost niektorych mastnych kyselin ,pravdepodobne.
Skus zatial Wobenzym s jedlom.Nie ako to hovori navod. Ja sa pripravujem doniest viac enzymov.
Zatial je tam na trhu okrem Wobenzymu) len proteolitycky(bielkovinny) enzym bromelain a u mna enzymi z papaje
Tvoj problem by skor vyzadoval alebo zmes vsetkych , alebo jednotlive specificky ucinne.
Nuz zatial len tolko.
Niekedy odmorenie tela pomaha odstranit alergie-ale tam sme zase u enzymov...
Ale napr zamorenie tazkymi kovami aj ine sa a previest napr tekutymi zeolitmi(liquid zeolites)
Hlavne zamorenie s ortutou, ktoru pridavaju do vacsiny vakcin ako konzervacny prostriedok(thimerosal, C9H9HgNaO2S, s obsahom 49% ortuti na vahu).
To sa da zistit z analyzy vlasov, nakolko a cim je telo zamorene.
Rolo, zatial tam mam len enzymi z papaje(bielkovinne),
V novej zasielke mam Betain HCl a malo by tam byt par flias z este neschvaleneho Multi enzyme formula.
Vsetko sa snazime mat GMP podla moznosti.

rolo steel

Ahoj RNG,
Predavas nejake kvalitne doplnky overene GMP na doplnenie enzymov?
Ak ano tak ma zaujima este jedna vec, daju sa tieto tvoje produkty konbinovat aj s inymi vyrobkami?(myslim doplnkami vyzivy)...

andulka

RNG , môj syn ako bábätko mal alergiu na mlieko. Viem, že mu v tele chýbal enzým, ktorý štiepil mliečnu bielkovinu. Ale, nechápem, prečo má teraz ako 7-ročný alergiu na zemiaky, mrkvu, petržlen, zeler a orechy? Čo mu teraz v tele chýba? Nevieš poradiť ako sa toho čo najrýchlejšie zbavíme? Ďakujem