Maternica

Príspevok v téme: Maternica
anela

Mám 44 rokov. Od apríla mám nepravidelný menzes.Keď som nedostala menzes po dvoch mesiacoch navštívila som svojho gynekologa.Najprv mi urobil tehotenský test aby vylúčil tehotenstvo. Potom ma poslal na USG.Výsledok USG: že mám zväčšenú maternicu 95 x 54 mm, endom. 6,1/2. Môj gynekológ mi povedal že to je v poriadku.Lekár,ktorý mi robil USG sa však vyjadril že to treba riešiť.Neviem kto má pravdu.

Ivka 1

Jaja dá sa pomôcť doplnkami výživy na prírodnej báze a to,či sa maternica zväčšuje sledovať.Na čistení maternice ste už boli?
Odporúčala by som Vám pitie Aloe s brusnicami,ktoré pôsobí na oblasť dolnej pánvy a jesť antioxidanty.Dobré by bolo aj užívať Kelp a doplniť tak v organizme zásobu jódu, ktorý pomáha likvidovať telu nánosy škodlivín. Môžete mi napísať aj na mail ak budete potrebovať viac informácií.

majjja

Mnohy velmi radi operuju zvacsenu maternicu. Na vasom mieste by som to nerobila, pokial nemam zisteny nadro alebo cistu.Cim je dlhsie v tele tym budete mat lepsie zachovany hormonalny system {pripadne prechod bude lepsi}.Usg vysetrenie je lacne a mali by ste chodit kazdy pol rok aj keby ze na vlastnu ziadost.Koli riziku zmenam.Ich teoria je odoperovat ,aby nevznikol vazny problme alebo onkologicky, to je to najjednoduchise, lenze u vas mozu nastat hormonalne zmeny.{napr zeny dlhsie ziju pre to ze ich chrania hormony,,a o to vsetko pridete po operacii}

jaja50

Mám 50 rokov a podobné problémy ako pani anela. Na ultrazvuku mi zistili zväčšenú maternicu. Najlepšie že by bolo aby mi ju odobrali. Neviete o niejakej inej liečbe?