FN Nitra

Príspevok v téme: FN Nitra
akunst

Som zdravotníčka a bola som veľmi sklamaná z prístupu lekárov a sestier v menovanej nemocnici. Keď som sa po operácii ešte na piaty aj šiesty deň sťažovala na bolesť, tak jediné, čo som od personálu počula, bolo oznámenie, že čo chcem, veď som rezaná (ak by som to náhodou nezistila). Že som sedem nocí nespala, to nikoho nezaujímalo. Na siedmy deň mi vybrali svorky a odporučili domov. V ten istý deň sa mi rana otvorila asi na 7 cm a vytieklo približne 300ml hnisu, pričom ložisko nebolo v rane, ako mi tvrdili v nasledujúci deň v tejto nemocnici, ale v bruchu. Nechcem si predstaviť, aké to mohlo mať následky. Do menovanej nemocnice som už pravdaže nešla, ale navštívila som iného lekára, ktorý sám bol z postupu svojich kolegov zhrozený. Neviem si predstaviť, ako by dopadol človek, ktorý svojmu ošetrujúcemu lekárovi bezvýhradne dôveruje. Ešte donedávna som k takým patrila aj ja........Som znechutená a sklamaná, že mám takých kolegov......

Satanista

Dobrý deň,chcem reagovať na pani Zanovku,milá pani,karma si asi dobehne aj Vás,nakoľko som zdravotník,tak takéto slová si nezaslúži ani jeden zamestnanec,neviete si ani predstaviť,koľko práce sa tu urobí počas celej služby,kydať na každého vie každý,ale skúste si to osobne vyskúšať túto prácu,mali by ste iný pohľad,prísť sem a na všetko sa sťažovať dokáže každý. Koľkokrát kvôli pacientom si personál nestihne ani obed,ani piť,vyhrážky od príbuzných,napádanie od pacientov a tak ďalej. A uvedomte si,že personál sa zháňa ťažšie ako pacienti,hádam si uvedomíte svoju chybu,ďakujem pekne. A veľa šťastia

Kaerstyn

Ja mám s Fakultnou nemocnicou v Nitre len dobré skúsenosti. Doktori, zdravotné sestry, záchranári sú starostliví a odborníci. Jedine raz som mala skúsenosť, že sestra/rádiologická asistentka na röntgene bola veľmi nepríjemná. Nepatrím k častým návštevníkom nemocnice, ale nič zlé o nej povedať nemôžem. Takisto na národnej transfúznej stanici v areáli nemocnice boli zamestnankyne príjemné. Nezabúdajme, že sme laici bez vzdelania v zdravotníctve, takže sa nám niektoré situácie či postupy personálu nemocníc môžu zdať nesprávne alebo dokonca neľudské. Väčšina zamestnancov má veľa práce a to čo sa nám javí ako zanedbávanie pacienta má svoje logické opodstatnenie a absolútne nemusí byť dôsledkom nestarostlivosti a nezáujmu o pacienta. Práca zdravotnikov je psychicky a fyzicky náročná, veľmi zodpovedná a pracovná doba je dlhá, plus osobne si myslím, že platovo slabo hodnotená (napr. záchranári). To, že v nemocnici umrie nás blízky, je nesmierne bolestivé, ale nezvaľujme vinu za smrť na zdravotníkov! Najmä ak išlo o pacienta, ktorý mal už svoj vek, početné choroby, vážnu nehodu, či dlhodobo úmyselne zanedbával svoje zdravie alebo ignoroval pokyny lekárov. Zdravotnícky personál nás naozaj nechce zabíjať ale pomôcť nám (samozrejme sú žiaľ výnimky, ktoré svoju prácu už nemajú radi a o pacienta nemajú veľmi záujem). V médiách sú zdravotníci často negatívne spomínaní, čo ovplyvňuje mienku nás všetkých. Radšej nech sa každý z nás naučí základy prvej pomoci, ktorou môžeme reálne pomôcť.

Zanovka

Chcela by som sa vyjadriť k internému odd. fakult. nemocnice Nitra, len upozorňujem pacientky - ženy, aby si dávali pozor na arogantné sestry, a to konkrétne na ryšavú, brčkavú, dlhšie vlasy, staršiu asi okolo 60 rokov, ktorá ťahala len nočné zmeny, nič iné ju nezaujímalo, len si odkrútiť svoju šichtu a vypadnúť z práce, ďalej krátkovlasú, vystrihanú čierne vlasy, chudšia, vyššia tiež ťahala nočné, arogantná, bezcitná, v práci si len riešila svoje problémy. Tieto svine dve, sú osoby, ktoré vám nepomôžu, ani keď skapínate, so mnou ležala pani s ťažkou diagnózou, ktorá mala aj cukrovku, na obed jej priniesli sestry sladký koláč ..... .Jedlá sú tam pre človeka asi des. V obede, dajaké asi mäso som našla chlpy., ďalej sa vyjadrovať nebudem. Čo sa týka sestier, našli sa tam aj dobré duše, ktorým patrí moja vďaka. No tieto špiny, sestry, ktoré hore uvádzam tiež raz budú staré, bezvládne, no prajem im, nech si ich karma nájde. No na Slovensku je to raz takto, človek si niekedy nevie pomôcť, týmto by som chcela varovať všetky pacientky, ktoré tam ležia a chystajú sa tam ležať, pred týmito bezcitnými sestrami. Ešte dačo, neodporúčam pacientkam absolvovať v tejto nemocnici kolonoskopické vyšetrenie.

Vendula

Dobrý večer, prosím vás nie je tu náhodou niekto, kto bol operovaný na 4.komoru v mozgu, tu v NR??? Našla som jeden príspevok na pána prednostu od nejakej pani Vieri, ktorú operoval na toto isté, no neviem sa k nej dopátrať... Ďakujem za akúkoľvek odpoveď

Malinke0608

Dobrý deň chcem pridať skusenost s Nr nem.bohužial nie s kladnu, pred 4 mes. som bola operovana v nem. museli mi zobrat maternicu , na operačke som chytila bakteriu velmi zakernu , hnisala mi cela rana velke bolesti v bruchu ani nehovoriac.Ale pristup Doc. Mlynčeka je zaražajuca , jedna mastička na ranu a chodte domov toto vám pomože bolest mi zasahuje do pravej nohy.Vyhladala som ineho gyn. ktorý ked počul o tomto postupe ostal zhozený , hned mala byt nasadena infuzna liečba , pán doktor asi čakal niečo do vrecka !!!! toto je vizitka Nitranskej nemocnice človek tam pride na operaciu a dostane tam toho najhoršieho zlateho stafyloka Mrsa ! a zodpovednost žiadna !!!

macka7711

Nitrianska nemocnica je cista katastrofa a hlavne pre deti. Toto nieje nemocnica pre normalnych ludi ale pre vyvolenych. Tych ktory nic nerobia a dostavaju socialne davky. Ty maju prednos lebo sa ich boja . Pristup o nicom a zaobchadzanie ani nehovorim. Je pravda ze mi dostali maleho z toho najhorsieho ale to bola dochtorka. Ale sestricky potom to je ina kava. Socialny pripad nachrachal na zem a sestricka padla to vedia nadavat, ale deti im opatruju a davaju im prednost. Mozte sa hambit aj s celou nemocnicou. Uz nikdy viac,radsej niekam inam. A sestricky ked vas to nebavi chodte robit nieco ine.

Ivan3112

Mne zabili ženu udržovali ju len na liekoch mala v sebe nádor a povedali jej najprv že ju nebudú hospitalizovať že majú plný stav a nebudú brať ľudí ktorých niečo zabolí popritom mala bolesti ktoré trvali tri týždne a celé noci sme boli hore neznesiteľné kŕče horúčky a potenie bol to boj z časom a oni kaslali na nás prístup lekarov katastrofálny môžu sa hanbiť jak ku zvieratám je to najhoršia nemocnica akú poznám
Zabili ste 33rocnu ženu ktorú som miloval pani doktory vašim prístupom a nezodpovednosťou

Niki17

Na tuto nemocnicu existuje jedine slovo ktore ju vie popisat NEUVERITELNE. Neprofesionalny pristup, neprijemni personal.
Nikdy by som si ju uz dobrovolne nevybrala a ak budem moct budem ju zdaleka obchadzat!

Didy77

Som zdravotnik,ale bez zaujatosti-ja veľmi vyzdvihujem profesionalitu a starostlivosť lekárov aj sestier na internej klinike FN NR,od prvej minúty po prijatí na odd. bola za mnou sestrička,vysvetlila aký je režim,urobila odbery,po 20 min.prisiel na izbu lekár,vysetril ma ,nasadil liečbu,naplánoval vyšetrenia....Vedela som kedy pôjdem na ďalšie vysetrenia.co sa týka sestričiek,tak odborné vysoko erudovane,nadmieru empatické,kedykoľvek a s úsmevom k dispozícii...Týmto im chcem na internu kliniku poďakovať.

Bubliii

Ja súhlasím s tým, že vždy je to o ľuďoch. Áno, FN NR má staré vybavenie, ale pavilóny sa postupne rekonštruujú no a nové vybavenie tiež niečo stojí. Nedávno som bola v nemocnici v Bojniciach, no to je tam čistý socializmus, NR je na tom ešte dobre.. ohľadom starostlivosti ležala som na chirurgii, ORL, infekčnom, aj na zubnej chirurgii som bola a nikde nebol žiadny problém (možno raz som na ORL zažila nepríjemnú sestru, asi som ju zobudila), lekári tiež OK.. áno, ani mne nikto nič na vizite nepovedal, ale pýtala som sa dovtedy, kým neodpovedali. Jedlo nemocničné, zjesť sa dá. no ako píšem, ja som nemala žiadny závažný problém, nič, čo by sa nedalo odkomunikovať. Ak vám alebo vašim príbuzným v nemocnici niečo vadí, chýba atd, skúste to odkomunikovať s personálom rsp zavolať priamo lekárovi, primárovi a informovať sa (áno, dá sa to). A pokiaľ problémy pretrvávajú rsp ich nik nerieši, podať podnet na ÚDZS. Lebo sťažovanie na fóre nevyrieši nič, treba konať.