sebavedomie

Príspevok v téme: sebavedomie
takzvane_zlo

potrebujem vyššie sebavedomie a tým pádom aj sebavedomejšie vystupovanie..som vraj pekná baba, s inteligenciou na tom som vysoko nadpriemerne podľa iq testov..nemám problém nájsť si chlapca..nie jeden kamoš mi povedal, že som najlepšie dievča aké pozná...rada pomáham iným..samozrejme za to nič nečakám..som nekonfliktná..úprimná som tak zdravo, dávam si pozor na to, čo komu poviem, nechcem nikoho urážať..ale neverím si..nechápem ako mi niekto môže povedať, že som pekná, múdra alebo dokonca najlepšie dievča..častokrát by som to väčšie sebavedomie potrebovala, ale neviem ako to dosiahnuť..neviem veľmi nadväzovať kontakty, pretože vždy sa bojím, že sa so mnou ten druhý bude nudiť..v spoločnosti som často nepovšimnutá, a to asi preto, že o sebe nejak nedávam vedieť a nezaujmem ľudí, to až po čase, keď sa spoznáme..možno sa to nedá nijak naučiť ale ak predsa len, tak by som vás chcela poprosiť o radu ako byť tak nevtieravo zaujímavá od prvých chvíľ s človekom...(a teraz stresujem, že to čo som písala bude znieť namyslene :)

takzvane_zlo

nie nechvalila som sa s iq, ved nadpriemerne alebo vysoko nadpriemerne iq ma strasne vela ludi tak to nie je nic vynimocne.. je to asi tak ako hovori mira..vysoke naroky rodicov urcite nie su na chybe lebo moji rodicia sa NIKDY nestarali o to ci sa ucim, na to prislo az vtedy ked som dostala horsiu znamku..NIKDY sa ma nesnazili usmernit aby som sa niecomu venovala. jedine sebe mozem dakovat ze som mala tolko rozumu aby som vedela ze ucit sa musim aby zo mna raz nieco bolo, lebo rodicom to bolo jedno, nikdy mi nepomahali..ked vidim aky zaujem maju ini rodicia o zaluby svojich deti aj ked im tie zaluby nic nehovoria, zaujimaju sa o to, ci sa na dane miesto maju ako dostat, ako sa im dari a pod., tak mi je z toho smutno, ze ja som nieco take nikdy nezazila..ked som o nieco prejavila zaujem tak ma hned len uzemnili ze ma to hned prejde, ale ked nevyskusam tak ako mozem vediet ci prave toto a toto nebude tym co ma bude v zivote najviac bavit a vdaka comu nieco dosiahnem? mozno mi to pomohlo k tomu ze som teraz samostatna...ale mozno tam prameni moj terajsi problem

mira

preco myslite,ze sa tym iq chvalila? to je sprostost.jednoducho to len spomenula,aby sme boli v obraze,ze nie je utiahnuta a nemysli si o sebe vsetko to nizke preto,lebo ma dutu hlavu. velmi vela ludi s nadpriem.iq trpi pocitmi menejcennosti. ja som rada,ze to spomenula. nizke sebavedomie maju aj tito ludia a z toho vidiet,ze nie vsetci s vyssim iq du namysleni alebo vzrovnani.
takzvane_zlo, ja by som povedala,ze tvoje pocity mozu mat zaklad v rodinnom prostredi,ovzdusi.mozno privelke naroky rodicov, ich kritika alebo nie spravne zaobchadzanie s tebou su zakladom tvojej nizkej sebaucty. zamysli sa,ci tam nie je pes zakopany.

mira

preco myslite,ze sa tym iq chvalila? to je sprostost.jednoducho to len spomenula,aby sme boli v obraze,ze nie je utiahnuta a nemysli si o sebe vsetko to nizke preto,lebo ma dutu hlavu. velmi vela ludi s nadpriem.iq trpi pocitmi menejcennosti. ja som rada,ze to spomenula. nizke sebavedomie maju aj tito ludia a z toho vidiet,ze nie vsetci s vyssim iq du namysleni alebo vzrovnani.
takzvane_zlo, ja by som povedala,ze tvoje pocity mozu mat zaklad v rodinnom prostredi,ovzdusi.mozno privelke naroky rodicom, ich kritika alebo nie spravne zaobchadzanie s tebou su zakladom tvojej nizkej sebaucty. zamysli sa,ci tam nie je pes zakopany.

vin diesel

robo, vystihol si to v par riadkoch, to co som vystihol ja v tom dlhom texte.
Ale citat to rozhodne nemusis, kedze to nieje urcene pre teba. :)))))))

agina

Kto ma nadprimerne IQ rozhodne sa s tym nechvali...sorry...myslim si, ze sebavedomie tebe nechyba a problem bude v niecom inom.

robo:)))))

A hlavne, co ma pre boha sebavedomie spolocne s IQ??? To ked kazdemu hovoris ze aka si mudra, skor si o tebe pomysli co si za botu a nie ze si v pohode... Ten kto ma vysoke IQ sa tym chvalit nepotrebuje... Je to ako keby si druhym ludom hovorila ze pozri aka som mudra a ty debil, alebo aka som len ja super... eee to nie je moc spolocenske, a preto ta tiez ludia nemusia brat. Osobne nemam rad ludi, ktori sa radi vystatuju ze aky su nadludia ci uz inteligentni, alebo pekni... proste byt sam sebou, nad nikoho sa nepovysovat, brat ludi s respektom a uctou... vtedy ta okolie bude mat rado... ale to uz asi vies ked mas teke vyskoke IQ:))

robo:)))))

Ty vole, to co si sem placol... kto to ma citat? Jednoducho musis byt sama sebou, byt v pohode a nerobit nic na silu. Rob len to co ty sama chces. A hlavne ked mas nieco chut spravit, tak chod do toho a nerozmylaj ci sa strapnis, alebo nie. Kua sak zivot je zabava, tak tu nestresujte zbytocne pre taku malickost ako trapas, ci hambim sa a podobne... proste sa bav aj na svojich trapasoch, ci preslapoch a uvidis ze si ani nevspomenies na nejake sebavedomie... proste ked nejde o zivot ide o hovno... tak rovno po hlave do toho... to je moja rada... howk... lebowski99@azet.sk

vin diesel

takzvane_zlo,
Ahoj. ja som mal tiez kedysi takyto problem.
Poviem ti jednu prihodu:

Mal som 15 rokov. Vtedy som uz zacal rozmyslat normalne(ako dospely clovek), ze co od zivota chcem. Medzi moje zaluby a hobby mi sadlo na rozum jedno krasne dievca. Nesebavedomi a taky strachoput som si pozhanal jej cislo a zacal som si s nou pisat. Pisal som jej ze sa mi strasne paci, a ze ju chcem spoznat osobne. A kedze som ja muz cinu :D (ale fakt), tak este v ten den som sa s nou chcel stretnut. Obliekol som sa trosku lepsie ako normalne. Biela kosela, biele nohavice, gel na vlasy atd, proste tak troska elegantnejsie - ved vies ;-))
Cely roztraseny som siel na miesto stretnutia.
Ale tesne pred tym ma chytila jakasi blba predtucha, ze to zvorem a pokazim. Ze sa jej budem zdat mozno nesympaticky, alebo nepekny. Tak som to stretko odvolal. (ta dievicana bola skusenejsia ako ja, mala vztahy so starsimi chalanmi). Ona ze preco co sa stalo, ze je sklamana, a ja som si vymyslal dovody ako sa s nou nestrtnut. Ona tusila ze sa jej vyhybam. (este som zabudol spomenut, ze som jej zabudol svoj vek a kedze barytonovi hlasok, tak si myslela ze mi je 17 :D )
Den potom som ju stretol v skole a ona sa mi velmi pekne zahladela do oci, asi som sa jej troska pozdaval(usmievala sa na mna a tak)...
Ten od koho som si to cislo pozhanal jej prezradil ze ten s kym si pisala chodi do rovnakej skoly ako ja. A ze nemam tych 17 rokov ako si myslela.
Po vyucku si ma pockala aj s par kamoskami a sla sa mnou. Zrazu pocujem, hej ty si Roman? cely zlaknty som odpovedal ano. :D ked som sa jej otocil oblicejom tak mi na mna pozrela "ty"? "No to snad nie"... (proste ten komu sa zahladela do oci, a ten ktory sa jej pacil bol len 15 rocny chlapec - bola cela zhrozena)... (A skoncilo to) povedala - "pisat mi uz viac nemusis a ked sa chces so mnou rozpravat tak prid za mnou." Hoc som sa netvaril tak, no bol som uplne zkrehnuty, videseny(jak po horore - este horsie :D:D )
A ja som si myslel no uz som skoncil.
Prisli velke prazdniny. Na konci nich som jej opat napisal. A ze sa chcem s nou stretnut. Atd(TO SOM napisal len v skratenej forme lebo pribeh nieje ani v jednej stvrtine)... Stretol som sa s nou. Zakyvala mi prisadol som si ku nej(to bolo v skolskej jedalni) a mne uplne zmrzol jazyk. Taky trapas ticho, som bol pri peknych babach, uplne ticho no konec." A som si myslel mozno mala o mna zaujem a ja som to tak domrvil."
Neskor potom sa na mna pozerala vselijak. (ze som zbabely a ze sa skryvam za spravy)...
Po chodbe som siel a sa na mna pozerala - divala zalubene(a mozno nie). Ked som na chodbe nebol tak sa obzerala ci nepridem alebo kde som tolko. (mozno sa do mna zalubila - a mozno nie)...
Ono to este nekonci, ale ja som chcel mojou prihoudou vychitit to podstatne - sebavedomie. To ze som bol trko(nesebavedomi) ma uplne nicilo ze som snad mal moznost ziskat pekne dievca a neziskal som ho preto lebo som si myslel ze som uplne nejaky odporny(skaredy) chalan a neviem co vsetko este.
Pytas sa co ti tym chcem povedat?
Jednoducho vysvetlene, TO ze som sa prilis sebou zapodieval. Ked sa na mna niekto pozrel zle, hned som si to bral ku srdcu. Hned mi tym kleslo sebavedomie ze som skaredy alebo nejaky "hulk".
Proste su ludia ktori ta budu mat radi a stat o teba, a budu ludia ktori ta budu mat v riti a nenavidiet ta. Ale stym sa musis zmierit. Nemozes vsetkym vyhovovat. Taky clovek na planente zvanej Zem urcite nieje. Kazdy clovek ma svojho zastancu ako aj odporcu. K prikladu ti uvediem herca, jeho meno je vin diesel. Vini, chlapec v NY vyrastal v chudobnejsej rodine. Ako maly stvaral uplne nezmysly, rozbijal okna, nicil cudzie veci atd. V jeden vecer siel rozbijat s jeho kamaratmi dvere na divadle. Ako sa v tom vyzival, tak ho tam chytila majitelka divadla. Deti aj viniho vitahala poriadne za usi ze co to robia. Druhy den tam museli prist a opravit to - ale za trest tam museli aj hrat :D . No a viniho to chytilo - myslim to hranie. Nakonec po odpykani trestu sa siel sam nahlasit do divadla(ze v nom chce ucinkovat)...
Dievcata ako maleho chlapca ho moc neobdivovali. Ved bol zo skromnej rodiny, nezaujimavy nevynimocny(tak si ho proste nevsimala - sem tam nanho urcite nejaka hodila jednym ockom, mozno dvomi :D )
Mark sa nato povzniesol a siel si za svojim cielom dalej.(viac uz o nom nepisem lebo to by som sa upisal)... :)))

par desatroci ked sa nam pozriem tak je to jeden fantastycky muz, ktory ma charizmu a vsetko to co ma mat poriadny chlap. Proste on sa nedal zastrasit a znechutit tym ze vtedy nan dievcata nepozerali, siel dalej, nevzdaval sa (to je ten jeho super charakter - preto mi je vzorom hoc mi je 19, tento clovek mi ostane vzorom do smrti vdaka tomuto cloveku som sa dostal hore zo svojich trablov)... A je preto aj uspesny.
Samozrejme aj dneska je plno dievcat a zien ktore nanho drbu a nadavaju aky je.(hlavne slovacky, ale sem tam aj cesky a tiez sade po svete - hlavne hviezda je v USA)...
Tym som chcel vyjadrit to, ze aj ked je uspesny a slava mu neztupla do hlavy, ze nema za sebou skandaly a atd si furt ludia na nom najdu zamienku aby ho mohli skrytizovat). Napr. ze je gay, ze vyzera jak prazdna hlava, a ze je jak gorilla a nesympatak spatak atd.. .proste kecky)
Ale to je normalne ze ho ludia nemaju radi. Kazdy ma odporcom aj zastancov. Ako aj ty. Ked baby na teba kaslu tak sa tym nezapodievaj. NAJPODSTATNEJSIE je to ze chalanov kolo seba mas plno. Baby nejdu za tebou pretoze ti zavidia(to je len jedna z moznosti). Alebo sa im zdas proste nesympaticka.

To plati aj u mna. Mam aj odporcov ale aj zastancov. odporcov je samozrejme viac.
Ja sa chcem rozpravat s kazdym, ale ked ma ludia odmietaju tak si neporadim. A !!DO RITI SA PCHAT ROZHODNE NIKOMU NEMIENIM!! Niekedy(ale uz podstatne menej ako kedysi) utekam aj sam pred sebou. Ci to co robim bude mat buducnost, alebo ci vobec ty moji priatelia skutocne o mna stoja.
Dobre dufam ze si pochopila co som ti tym chcel povedat(najskor by si aj mala ak si taka inteligetna - nemyslim tym narazku)... ;-))

(a este posledna vec na zaver)...
Ta dievcina ktoru som spominal na mna doteraz nevie zabudnut, kto vie, mozno keby som bol teraz s nou, nestudoval by som filmaricnu ale uzival by som si s nou niekde - myslim ak o mna vsak skutocne stalo. ow tak som sa trosku rozpisal, chyby sa mi nechce opravovat lebo textik je mierne dlhy :D
Ak su chyby tak srry za ne, opravit ich uz nestihnem.

to be continued, uz sa mi nechce pisat... :))) pa