Liek proti rakovine

Príspevok v téme: Liek proti rakovine
effie

Ahojte. Kvli horsim vysledkom tzv. PAP testu (cytologicky ster z krcka maternice) mi lekar odporucil uzivat Indonal. Ide o vyzivovy doplnok:
Indol-3-karbinol (I3C) je látka pôsobiaca na zmenšovanie uzlín, cýst a nádorov v prsníkoch a ženských pohlavných orgánoch.
Zdroj: Yuan G.Chen D.Z., Anticancer research, 1999.

Indol-3-karbinol znižuje riziko tvorby nádorov, vrátane karcinogénnych, ktoré vznikajú a rozvíjajú sa na tkanivách závislých od estrogénov. Sú to orgány reprodukčného systému oboch pohlaví, napr. maternica, vaječníky, prsníky, varlatá a prostata a takisto na orgánoch zažívacieho traktu, ako je žalúdok či hrubé črevo. Indol-3-Carbinol blokuje rast nádorov vyvolaných vírusom HPV, ako aj papillomatóznu infekciu týchto orgánov.
Zdroj: Moscow Medical Academy, prof. Kiselev V., 2004.
Ma niekto s uzivanim tohto pripravku skusenosti?
A este jedna otazka. Docitala som sa tiez, ze ma silne antioxidacne ucinky. Kedze dojcim, obavam sa, ci to nejako neovplyvni zlozenie materskeho mlieka.
Dakujem za Vase odpovede.

RNG

Dnes s Europskou uniou je to skomplikovane, mnohe nariadenia a pokyny vychadzaju z cudzich krajin a je v tom plno politiky a konkurencny boj.
Dnes sa tieto veci tykaju aj USA,, pretoze ako clen WHO(svetova zdravotna organizacia) ma povinnost niektore opatrenia, ktore boli odhlasovane v Europe zaviest aj v USA.
Takze 9 clenny vybor v Europe, kde nie je reprezentovany specificky americky zaujem vynasa nariadenia platne aj pre ameriku, hoci demokraticky proces v USA nemal na ne ziadny vplyv.Teda tunajsia verejnost nedostala moznost vyjadrit na to svoj nazor.
Toto nam spackali niektori nasi politici, ktori by si zasluzili nakopat do.... prinajlepsom.

petricek

RNG,
vidim ze mas vela prispevkov a su aj k veci. Mohol by si nezavazne povedat, kto su ti ludia, ktori rozhoduju o tom ci Tvoje pripravky dostanu akreditaciu alebo nie? Myslis ze su to slovaci? Alebo sedia tam nejaki cudzinci?

RNG

To schvalovanie je dost komplikovane.
Mozes si to najst na internete.
, klucove slova MZ SR, UVZ SR, vyzivove doplnky, NR SR c. 272/94 Z.
V skratke dovazany doplnok musi prejst cez odporuceny labak(akreditovane pracovisko), potom cez odbornikov na vyzivu zdravotnej univerzity a potom cez Ustav narodnej hygieny.
O to sa stara moj konatel, ak potrebujete blizsie informacie.

aaale

To aký ústav národného zdravia SR schvaľuje letáky? To ma podrž čo všecko tu ľudia napíšu a iní slepo spapajú.

RNG

Pribalove letaky su navrhnute a schvalene Ustavom narodneho zdravia SR na zaklade USA dat na flaske.
Tito v USA umelo vynutene upozornenia napriek protestom z mojej strany kludne dali do pribaloveho letaku....

effie

:-))
No teraz som zmatena, lebo tie informacie som nasla medzi podrobnymi informaciami k produktu, ktory je ponukany cez stranku doplnky.com. (inzerent je pravdepodobne RNG ;-))
Samozrejme to beriem s rezervou, na stranke je i vysvetlenie ohladom tych 18 rokov. Clovek musi byt obozretny.
Prave som si docitala diskusiu o viruse hpv. Zda sa mi, ze sestricka u gynekologa mi povedala, ze mi virus hpv nebol zisteny. Neviem, ci je to dobre alebo zle (alebo pravdive?). Kazdopadne idem posilnovat imunitu pomocou prirodnych zdrojov. Este raz dik za rady.

RNG

Tie odporucania na konzultaciu s lekarom a pouzitie od 18 rokov su len vysledky posobenia farmaceutickeho priemyslu proti "spinavej konkurencii" prirodnych doplnkov.
Nabuduce, ked si budes chcet dat tresci salat alebo tresciu pecienku pojdes sa poradit s lekarom?!?...Alebo ine ryby?

effie

Dik za tipy. Pozerala som doplnky.com; ten tresci olej je odporucany radsej konzultovat s lekarom...; ako je pisane v inej diskusii, ostatne veci sa daju pravdepodobne zohnat na poziadanie. Este raz dakujem za rady. Dufam, ze nieco pomoze...