obratena maternica

anonimka25

dievcata mám otočenú maternicu a veľmi sa bojím ze nebudem moct mat babatko! velmi by sme ho s priatrelom chceli.
pri citani týchto riadkov mi odľahlo kedze väčšina z vas ma to iste tak sa ani nebojim ze sa nam to nepodarí:) . vela z vas pise ze sa im to podarilo hned ine zase ze po dlhsom case uvidíme dufam ze sa to podari :)

suz 11

Aj ja som mala naopak obrátenú maternicu a otehotnela som v momente ako som chcela ale tehotenstvo bolo rizikové v tretom mesiaci mi hrozil potrat, zachránená na poslednú chvilu,po porode sa otočila do správnej polohy

inka

dievcata aj ja mam otočenu maternicu,porodila som dve zdrave deti uplne bez problemov.aj cele tehotenstvo som mala bez problemov.lekar mi povedal ,že to nie je ziadny problem a ma to velmi vela žien, aby som sa tym nezatazovala a pokial nemate ine problemy tak sa ani vy tymto nezatazujte.

preberte sa

paaaanecku, to akoze mal tvoj manzel problem si vyhonit vtaka, hnusne povedane, to je co. ale co sa cudujem, stara generacia mala problem aj o sexe hovorit. si mysleli, ze bociani nosia deti. co je na tom vyhonit si vtaka, jake podmienky. panecku, sa preberte starci.

margirie

Ahoj!chcela by som sa pridať, pretože aj ja mam obratenú maternicu smerom dozadu.
V prvom rade, by si mali ženy s touto diagnozou uvedomiť,že maternica sa da ,,skutit"(vo vačšine prípadov) a to orienálnými(brušné) tancami a Mojžišovimi cvikmi. A tým predidu rizikovému tehotenstvu či potratu!Čas pretočenia je u každej ženy individuálny.
Je potrebné, aby žena ležala viac na brušku a tak si ľahľa aj po pohlavnom styku(niektoré baby odporúčaju aj na chrbte a zdvihnuť nohy).
Ešte pred tehotenstvom sa snažte pretancovať svoju maternicu na to správne miesto!!!
držím palčeky =)

erikac

Ahoj som v piatom tyzdni tehotenstva mam obratenu maternicu a ked si tak citam o tom ze je velka pravdepodobnost potratu v takomto pripade tak mam strach. Niekde pisali ze su na to dake cvicenia aby sa obratila neviete ake spavam na bruchu ako sa odporuca aj ked tak nikdy nespavam ale som rozhodnuta pre to urobit vsetko.Poradte mi prosim co robit aby sa to podarilo. Mozem mat pohlavny styk ci sa mam aspon tie 3 mesiace tomu vyvarovat

maja

No ja som mala tento istý problém,maternica bola otočená dozadu a nemohla som otehotnetieť.Lenže je treba aby na vyšetrenie išiel i tvoj partner,pretože môže mať z nejakého dôvodu oslabené spermie a lež prídu tam kde majú tak odumrú.Ja som mala ten istý problém,ale manžel išiel na vyšetrenie spermií a zisti lo sa že ich má slabé.Nasadili mu vitamíny a do pol roka som bola tehotná. Netreba hladať chybu len v sebe tá chyba je aj niekde inde.Teraz mám už 3 deti...
Manžel podstúpil toto vyšetrenie pred 20 rokmi a verte mi tie podmienky mal dosť hrozné,ale kôli babätku to podstúpil a dnes neľutuje.

leenka

Ahoj Nina. Aj ja som mala a vlastne aj mám tento istý problém. Maternicu mám vzadu a ešte aj otočenú do ľava. Takže jedná lekárka mi odporúčala časté spanie na bruchu, že sa to možno upraví....ale toto som nejako vedome nepraktizovala. Čo sa týka tehotenstva, tak mám už doma 2,5 ročnú dcérku a chystáme sa na druhé. Nejaký veľký problém mi táto maternica nerobí. Ani počas tehotenstva a ani teraz. Po pôrode sa mi to troška upravilo, ale stále je niekde vzadu a stočená. Pýtala som sa svojho gynekológa ohľadom ďalšieho tehotenstva, tak ten vravel, že ide hlavne o priebojnosť spermií, ako si s tými "zákrutami" poradia a dorazia do ciela :-). (teda ak v tom nie sú iné poruchy partnerov). Hoci sú takéto otehotnenia ťažšie, neznamená, že sú nemožné. Ja som toho svetlý príklad. A to sme sa ani nejak veľmi nesnažili....Takže prajem veľa veľa pohodičky a krásneho úspešného milovania....:-)