Vrastene nechty na nohach

Príspevok v téme: Vrastene nechty na nohach
Nikpia

cau ludkovia... kamos ma problem s nechtami na nohach...odrastajuce konceky mu vrastaju do koze...viete niekto nejaky ludovy recept ako mu pomoct? skusal zastrihnut do rovna,ale nepomohlo....chodi stale v slapkach bez ponosiek,takze sa mu nezaparuju nohy.chodi si ich pomocit aj do mora,ale magicka sila mora nepomaha...tak napiste svoj nazor,alebo radu..diki moooc

citatel333

Ahojte, mne Boh povedal pri zúfalej modlitbe, že si mám či už preventívne, alebo aj ked je to akutne robiť každý deň kúpeľ nôh so slanou vodou(ak máte zrovna zápal, tak nie horúcu ani teplú),urobit male šúľky z vaty a namastiť ich krémom, aj krém dať pod nechty- pod tie zarastajúce rohy, ale predtým zakaždým naliať alkohol pod tie nechty. Tá masť by mala byť čo najzmäkčujúcejšia ( keratolytická), antibakteriálna, antiplesňová(najlepšia pre mňa je Sixtus na nohy- tvrdu kozu, otlaky,atd, ktora je ale prilis draha), ale keď nemáte nič iné, tak aj bežnú bársakú mastičku. Ale určite tu vatičku neponárajte do alkoholu- to by naopak vysusilo necht a lámal by sa!!!
Ďalej odteraz zabudnite na topánky s vysokými opätkami alebo nízkou špičkou alebo špičkou vôbec- to je príčina, prečo 80 precent ludom zarastaju nechty na nohach a nie na rukach.Takto postupne by ste mohli dosiahnut spravny rast nechta. S Bozou pomocou sa to da, Odkedy som sa pomodlila nech mi dá Boh rozvahu a pokoj v každej chvýli, už pár rokov som si neublížila nechtiac na nohy- predtým často- päty a palce poranené. Držím palce!

qiu

ahoj aj ja som mala tento problém. Skúšala som všetko od strúhaného zemiaka po maste nič nepomohlo. Potom som išla k pedikérke, ale tá mi do toho vniesla len infekciu takže ešte horšie ako to bolo. Bola so z toho zúfalá a hrozné to bolelo. Už som nevedela čo robiť tak som išla k chirurgovi a ten mi to liečil, síce trocha drasticky ale pomohlo to. A som mu zato vďačná.

dada

ahoj ja mam tento isty problem s nechtami mne na to pomohla pedikerka ked som za nou prisla prvy krat mala som na prste uz dive mäso ale ona my s toho pomohla a teras ju navstevujem pravidelne ziadne strachy neni to az take hrozne len je to neprijemne