nervy

damaxy

Alternatíva všetko sú to dobré rady,ale ked ja som mala také obdobie velmi tažko sa dajú naplnit,s týmto sa dá pracovat neskor,ale teraz niektoré techniky využívam.Ak si nevieš rady,skús psychiatra.Predsudky preč a začat niečo so sebou robit.Toto štádium ako ho popisuješ neveští nič dobré.Treba to stopnút,niekedy však aj s pomocou zvonka myslím lekára.

Alternativa

Ak si uvedomis, ze musis zacat na sebe pracovat, ta Ti ponuknem zopar barliciek :
1. prehlbene dychanie do bruska - ak Ta chyti nervozita alebo strach, lahni si na chrbat, mozes pokrcit nohy v kolenach. Hlboky nadych do bruska tak, aby sa Ti nadvihlo. Potom hlboky vydych /mal by byt dlhsi, ako nadych/ a mentalne si hovor: vydychom cez ruky, nohy odchadza zo mna vsetko zle prec. Niekolo takych dychov prinesie celotelove uvolnenie - treba trenovat.
2. Pohybova ativita - odporucam jogu, ktora uci aj spravne dychat
3. Vyvazena strava - vid ine temy
4. Pohyb na vzduchu
5. UCIT SA MAT RADA SAMU SEBA - to nie je o egoizme, ale o stastnom zivote.
Viem, ze je to velmi narocne, ale kopec ludi aj v tomto fore to dokazalo :D. Urcite to zvladnete aj Vy :D

Alternativa

Ahoj, No,
velmi casto pisem vetu "liek mame vo svojich rukach". A aj Ty, hoci je to velmi narocne a musis ist krok za krokom. Citujem:
K. Tepperwein: Skryty vyznam nemoci, naucte se rozumet reci vlastniho tela, str.172
Strach z latinciny = tesny, uzky.A na veci pozerame s ohranicenym vedomim, prilis uzko, dostavame strach. Najcastejsie spustace strachu su : zlyhanie, nezmyselnost, odmietanie niecoho, boj, samota. Skutocna pricina spociva vo vlastnej osobnosti, v zuzenom mysleni, ktoremu chyba spojenie s dovodom nasej existencie. Formou strachu su fobie - su objektivne neopodstatneny strach z urciteho subjektivne predpokladaneho nebezpecia. Vztahuju sa na nespracovane zazitky. Strach je VYZVOU nicomu sa nevyhybat, pripustit si zivot v jeho celom rozsahu, v neprijemnom poznat aj to pozitivne. Strach vyzyva byt sam sebou.

janík

strach môže byť spôsobený slabým žlčníkom a ten zasa slabými obličkami-preliečiť ich a bude po strachu-akupunktúra je tu veľmi účinná

kajca

Ahoj, no, v prvom rade ti musim povedat, ze ti pise tiez riadne vynervovana baba.Tiez sa mi to taha asi rok, resp. aj viac.Sama potrebujem radu, ale mozem ti povedat, ze mne najviac pomohli priatelia, aj ked ich nie je vela. V prvom rade musis urcit preco a coho sa pri danej cinnosti bojis. Nehovorim, ze som uz z problemu von, ale je to rozhodne lepsie pokial ide o jeho telesne prejavy,lebo som z nervov mavala zachvaty busenia srdca az take silne, ze som bola hospitalizovana na internom v nemocnici. Takze mi se cim skor napis, mozme si povymienat skusenosti a tak.Mimochodom kolko mas rokov?