Co robit po vytrhnuti zubu?

Príspevok v téme: Co robit po vytrhnuti zubu?
nadasa

vytrhli mi zub,s korenom i kusok kosti bol pevne prilepeny na koren.mam otvotenu dieru,este vypluvam krv.mam si dat na nieco pozor?mam si to dacim vyplachovat.povedali mi ze nic,aj jest mozem.nemozem si tam zaniest infekciu, pripadne aj do kosti ci hlbsie-do dutin lebky?alebo nejakeho streptokoka ci daco z ustnej dutiny-inych zubov,jedla apodobne?prosim poradte.alebo mam nieco uzivat?nic neberiem,aj zuby som si umyla.mam nieco specialne podniknut?

Tomasko987

Čo robiť a nerobiť po vytrhnutí zuba si môžete prečítať v tomto článku: zapisnikzubarky.sk

Písala ho priamo zubná lekárka a sú tam rôzne rady ako predísť rôznym problémom a ako hojenie urýchliť.

Domiiinika

Dobrý deň, chcela by som prispieť s mojou skúsenosťou s trhaním osmičiek. Pred dvomi rokmi mi trhal zubár hornú osmičku, prebehlo to bez problémov, bez bolesti, bez opuchov. Včera mi vytrhol druhú hornú, tiež bez problémov a vybral aj ešte nevyrastenú spodnú osmičku . Na moje tragické očakávanie to vôbec nebolo také, ako tu mnohí z vás píšu. Niekedy netreba čítať takéto fóra pred zákrokom, lebo sa zbytočne vystresujete. Proste išla som do toho s tým, že neviem čo bude a bolo dobre. Zákrok netrval ani 20 minút, mám veľmi šikovného zubára P. Tulenka v Poprade :-) Dal mi antibiotiká Dalacin, každých 6 hodín ibalgin ( čo neberiem lebo nemám bolesti ) a od druhého dňa vyplachovať ústa vodou Parodontax 0,2 . Hlavne nechodiť vonku, ( ked sú zimné mesiace ) aspoň dva - tri dni, radšej takto predísť komplikáciam. Prikladať ľadové obklady prvý deň intenzívne, druhý menej a treba si uvariť repíkový čaj a nechať v ústach len tak , nevyplachovať !!! aby ste si nevyplavili krvú zrazeninu, ktorá tam má byť pre dobré hojenie. Tak veľa šťastia a hlavne pozitívne myslenie a neprivolávať si somariny

MajkaZgurunu

Mne trhali zub pred pol rokom, bola to osmicka, museli ma aj zaživať. Po zazkroku ma to dost bolelo, ale doktorka mi orporucila, aby som este pred zákrokom zacala uzivat Wobenzym. netrapili ma tak velmi zapaly a ani som nebola nepuchnuta ako kamaratka, ktorej este predo mnou trhali zub.

Siena

Dobry den pred dvoma dnami mi vytrhli zub no opuch nezmyzol a boli to. Neviem ci je to normalne a hoji sa to len dlhsie alebo je tam zapal???