Ovocne a zeleninove stavy

Príspevok v téme: Ovocne a zeleninove stavy
Kachita

Ahojte. Chcela by som do svojho jedalnicka zaradit aj pravidelne pitie zeleninovych a ovocnych stiav. Mam vsak obmedzene informacie o tom, ake stavy su na co dobre, kedy a ako sa piju a nemam ponatia takmer vobec o zeleninovych stavach. Tak vsetci, co mate nejake recepty chutnych stiav, podelte sa s nami o ne. Urcite nie som sama.
Ja mam len jeden recept, ktory si casto v letnom obdobi robim. Ide o stavu z cerstvej zihlavy, ktoru ochutime citronom a medom a riedi sa vodou alebo zelenym cajom. Je velmi chutna a precistuje krv.

luxina

kachita existuje jedna skvela kniha od spisovatela richter johan - liecenie prirodnymi stavami. je mala prehladna nestoji vela a je v nej vsetko co potrebujes vediet o kazdom druhu ovocia a zeleniny na co je dobra stava z neho + co lieci a na konci je mnozstvo receptov

Kachita

dakujem, zrejme som prispevkom nechala mylny dojem. Ide mi o zdravotnu stranku. A slovom chutne som myslela nejake vylepsujuce dodatky, ako si dodal, ovocim napriklad. Tak dufam, ze sa najdu ludia, co ich pouzivaju a nieco napisu. Ja som skusala ten recept proti rakovine, neviem, ci som urobila chybu tou prevarenou vodou, ale bolo to cosi strasne odporne. Preto hladam viac napadov tu.

RNG

Chutne a zdrave to su zialbohu dva rozne pojmy povacsine.
Vseobecne zeleninove stavy su alkalizujuce telo a obsahuju vela lahko absorbovatelnych mineralov. Ale najcennejsie z nich, s vysokym obsahom enzymov(napr zo surovej cvikle) alebo protirakovinne(z kapustovin:kapusta, kel, kalerab,brokolica a karfiol) definitivne nie su chutne.
Ked sa do tychto prida mrkva, pasternak,stonkovy celer, citron alebo ovocie, stanu sa "pitnejsimi"
Ked ale hladis na zdravie, mal by si si navyknut na ne.Da sa to casom.