Je Parkinsonova choroba dedicna?

RNG

Nuz ked nie vsetci, aspon statisticky podstatne viacej, to dufam nebudes kritizovat. lebo keby to nebolo statisticky signifikantne, tak by argument, ze je to dedicne vobec neplatil kedze sa to neprejavuje o nic castejsi ako u ludi kde to v rodine a predkoch nie je.
Priznam sa, o dedicnosti chorob neviem toho dokopy nic, co nie je velmi daleko od tych co tvrdia ze su na to specialisti.
Ale o vplyve roznych nakaz a parazitov na rozne choroby, vcitane dusevnych , rakovin a tzv autoimunnych som dost dobre informovany, podstatne viac, ako bezni lekari.
Nie div, kedze to studujem z lekarskych literatur vyskumnych alternativnych lekarov uz vyse 17 rokov. Zatial co bezny lekar vie len to, co prednasaju na medickych fakultach a to je povacsine len symptomaticka diagnoza a symptomaticke liecenie. Kde presdpisovane lieky podla diagnozy su len tie, ktore boli ako lieky schvalene a o inych sa nielenze neucia, ale ich potlacaju ako neziaduce aj napriek uspechom co mnohi lekari s nimi maju.

skalnaruza

Parkinsonova choroba nie je v klasickom zmysle dedicna choroba ako napriklad cysticka fibroza a podobne. Ale pokial pre nu nemas geneticke vlohy, tak sa u teba neprejavi (ak nejde o nejaky urazovy nasledok). To znamena, ze ak tvoj otec trpi touto chorobou, moze sa u teba casom prejavit.
Pre RNG- o dedicnosti asi vela nevies, ked uvadzas vylucne pripad dedicnosti autozomalne dominantny. Typov dedicnosti je velmi vela, takze argument, ze keby bola M.Parkonson dedicna, tak ju maju vsetci surodenci, absolutne neobstoji.
To, ci sa pacienti nechaju oblbnut skrytymi nakazami a podobne, nechavam vylucne na uvazeni pacientov, ktorych sa to tyka.

RNG

Enka, na gojkovu otazku som odpovedal uz pred piatimi rokmi, teraz som to len doplnil podla novsich vedomosti.
Keby bola Parkinsonova choroba ciste zdedena, tak by ju museli mat vsetci surodenci, co sa samozrejme nedeje. Takze je ziskana a rozne mozne dovody na nu sa tu snazim uvadzat podla toho, co najnovsie o tom pisu alternativni lekari, lebo nazory organizovanej mediciny si mozete vyhladat sami alebo sa dozvediet od vasich lekarov, ale alternativnych lekarov k dispozicii nemate, a tak sa snazim ich vedomosti aspon takto sirit, kedze organizovana medicina ich potlaca ako len vie.
Lebo ked vies pravdepodobny dovod/dovody, tak sa daju prislusne adresovat.

RNG

Coraz viac z alternativnych lekarov zacina rozne autoimunne choroby, Parkinsomna demenciu a Alzheimera spajat dokopy skombinaciami roznych mikrobov a parazitov, kdeze ludia co na tieto choroby trpia tmaju prilis vysoku incidenciu roznych menovanych infekcii.
Najma plesne a maskovane infekcie, ako borelioza, chlamidie, L-formy, mykoplazmu a nase vzdy pritomne virusy a rozne parazity sa vraj na tom podielaju.
Pri lieceni napr boreliozy mali totiz necakane uspechy aj s autoimunnymi ako reumaticka artitida(RA) a multiple sclerosis(SM/MS), a tiez z Alzheimerom.

PISTA62

Vela ludí s touto chorobou žije e pritom diagnózu novedia.Ato preto,že nenavštívia neurológa.tTo je aj moj príped.Určitú zmenu som začal vníma´t v r.2007.Ale to prejde,myslel som si.Pritom som pracoval fyzicky a tážko.no lekára som navštívil až v r.2012 ked´mi bolo 50.Je to choroba obmedzujúca bežný život,no treba sa s nou naučit´žit´. A ja sa spomocou mojích blízkych učím.

RNG

Na zmiernenie Parkinsonovejn choroby sa pouziva L dopa, ktora sa v mozgu meni na dopalamin.
Rastlina Mucuna pruriens obsahuje 2-4 % L-Dopy, takze jej vytazky su prirodzeny zdroj L-Dopy. Su na trhu v USA ako potravinove doplnky, ktore zvysenim hladiny dopalaminu zaroven zvysuju vylucovanie rastoveho hormonu(hGH), cim sa zlepsi regeneracia tela.

ketalaš

Regujem na janka,aljaska,gyojko 30/09/2007
Človek Parkinsonovu chorobu nedostane, \\\" \\\"nechytí ju na ulici\\\" ale dlhodobo sa ku nej prepracováva.Náš organizmus sa dokáže s nedostatkom dopamínu dlhodobejšie vyrovnávať až kým nestačí a nedostatok dopamínu vyjde formou už chorobných pr íznakov navonok najavo ! Dá sa povedať, že život každého jednotlivca má svoj vlastný priebeh a tak ako je rozdielny jeho život od ďalších je rôzny vek nástupu chorobnýcch prejavov ale aj ich samotný priebeh pre daného jednotlivca je svojský,sebe vlastný !!!Postihnutý mladý človek je dnes pomaly pravidlom ( sú aj 25-ročný)Súhlasím, že život s parkinsonikom je jeden z tých najťažších..
Doporučujem ozbrojiť sa vedomosťami a skúsenosťami parkinsonika ktoré spísalvo forme 101 rád,doporučení a názorov- Parkinsonova choroba si nevyberá.!!!

ketalaš

Pred dvomi rokmi nezávisle na sebe,boli
na viacerých pracoviskách sveta zverejnené vedecké práce, ktoré významne zmenili význam a možnosti genetiky pri stanovovamí diagnózy Parkinsonova choroba a tým aj pri jej liečbe. Vedci dokázali, že výskyt jedného genetického faktoru, jednej genetickej mutácie v géne RLLLK2 je dôvodom ochorenia u významnej časti pacientov, až 7 %.Pričom platí, že nositeľstvo mutácii Je dedičné.Adresu pracoviska pre toto stanovenie nemôžem z etických dôvodov tu zverejniť.