5-HTP

silviia

veru, to co bolo dobre je zle a naopak sa to meni a toci dokola. Kto to urcuje?!! a rozhoduje? ved pravda je len jedna, nemoze to byt medzi.ja to nechapem. a najnovsie uz ani hlinikovy riad nevyvolava \"alzhajmera\", vraj je neskodny...a tak je to so vsetkym. mozno o par rokov budu zas nejake \"Uzasne novinky\"a zistim ze roky som chcela robit dobre a robila som zle !!! na porazenie

sony

A keď sa hovorí o riadoch, z ktorých "iba" jeme. Tiež v danom období boli vyhovujúce a dnes. Tak napr. najprv cín, hliník nevyhovoval a dnes nerez-vyhovuje. Zajtra? A to nevravím čo jeme. Ale berme to tak Všetko z mierou a môžme si dať aj niečo ostrejšie.

RNG

!00 % garancia nie je v nicom.Dnes sa vsade pouzivaju prostriedky rozneho druhu v potravinach.
V doplnkoch sa v USA snazia pouzivat plnidla len absolutne nevyhnutne a ja sa snazim radsej objednavat kapsule, ako tabletky, lebo na tabletovanie sa musia pouzivat nejake pridavky, aby tablety drzali dokopy.
Idealne by sme vsetko potrebne mali dostavat z normalnej diety=jedla, ale pri urcitych problemoch boli zistene vyskumnikmi v tejto oblasti niektore koncentrovanejsie latky ako klinicky ucinne. Su to nadalej potraviny, ale nie prirodzene, ale vytazky z nich.
Zialbohu, napr dost vitaminu C alebo E podla novych poznatkov z nasej civilizovanej potravy nemozeme dostat. Tak isto selen, zinok a mnohe stopove prvky. Takze sme predsa len nuteni niekedy brat doplnky, ktore su vyrobene z potravinovych clankov priemyselne....

RNG

sony, ked sa hovori o postrannych ucinkoch, myslia sa tym skodlive.
Take potraviny a potravinove doplnky brane s mierou nemaju. Inac by ich nepripustili na trh.

silviia

sony
prosim ta kys. sorbova je ktora?
a ake maju nazvy pod E-ckami. E kolko je kyselina benzoova?
dakujem ti pekne
a je skodliva aj kys. citronova a askorbova?
inak, ved su aj potravinove doplnky bez tychto chemickych konzervantoch, napr. aj v naturproduktoch-aspon to tvrdia, a preto aj su tak drahe.
kto sa v tom ma vyznat!

sony

všetky potraviny a potravninové doplnky majú vedľajšie účinky nielen syntetické. Vrchol dosiahli v tomto smere v krajinách, kde vyrábajú kávu bez kofeínu pričom prirodzenu chuť kávy vytvárajú syntetickými chemikáliami, . Popu lárne sú aj chemické konzervačné látky,ktorými sa zabraňuje rozmnožovaniu mikroorganizmov a rozkladu potravín ako oxid siričitý, kyselina benzoová a sorbová. Našťastie sa skončila éra kyseliny salicilovej a dúfam, že časom sa skončí aj éra iných a prejde sa na tradičné uchovávanie potravím, ktoré na dáva príroda.

silviia

a aku presne zmenu sa pokusate v tom urobit?v com presne? kym to pride aj sem knam, ubehne desatrocnica, no a tiez ak kym sa to asi podari vam :)
ale dufam ze nie, snad to pojde rychlejsie

silviia

to je ale strasne, vobec som neverila,ze by tomu mohlo byt ozaj tak,ludia su teda priserne tvrdohlavy a ziskuchtivy a vobec, je mi z toho zle a smutno.tak rada by som s tym nieco urobila, ale neviem...je mi to luto

RNG

Aj my sa pokusame v tom urobit zmenu, aj zhruba 65 tisic lekarov z milionov na svete sa to pokusa, ale nepojde to rychlo.Postupne to prenikne, tak ako aj v minulosti prenikali prevratne informacie.
Sterilizacia ruk lekarov=50 rokov....