Zápal slinnej žľazy

Príspevok v téme: Zápal slinnej žľazy
patricia3

Dobrý večer, prosím vas ma niekto skúsenosť so zápalom alebo nejakou zmenou alebo problémom slinnej žlazy? Mojho syna trápili hrozne bolesti čeluste-skôr pod čelusťou. Zubar mu ošetril zuby, uzival antibiotika a bolesti ustali. Po mesiaci sa vrátili este silnejsie, vzali ho do nemocnice a predpokladajú,že je to zápal slinnej zlazy, lebo mu neskôr opuchli akoby uzliny pod čelusťou. Tvrdia, že uzliny to nie sú, ale diagnozu uzavreli len predbezne-spomínaným zápalom slinnej žlazy. Vraj tam moze mat kamienok, ktorý sono vysetrením nevidieť. Syn ma len 11 rokov a prežil si opakovane velke bolesti. Primarka nas upozornila, že sa to zvykne vracat. Má niekto skúsenosť s niečím podobným? Prosim o odpoved.Dakujem,Patrícia.

Súvisiaci obsah

Blanka76

Mala som zapal slinnej zlazy. S valkymi bolestami. Kamienok vysiel sam. Bola som tyzden v nemocmici na infuziach s intravenozmym penicilinom a tabl. Od bolesti . Potom som pokracovala s penicilinom plus flagil dalsie 2 tyzdne. Tiez ma upozornili, ze sa to moze vratit. Najhorsie co som zazila. Lutujem vswtkych ktori tym prechazdaju.

Saskia44

Ahojte. Mne navrela pod bradou na krku na prčavej strane gula velkosti golf.loptičky, kedze mi zmyzla a mala som to uz 3 krat neriesila som to. No vecer v sobotu pocas jedenia sa opat objavila a bolela to už s a mi nepacilo. Ale neriesila samozrejme. V nedelu som sa zobudila s obrovskou gulou na tom mieste pod jazykom bolest taka ,ze mi hnis vychadzal s obrovskou bolestou... Hned sme leteli na vysetrenie, kedze bola nedela bolo to horsie... vytlacali mi hnis , islo to tazko museli mi tam pod jazykom rezat a tlaciť. 2krat som skoro odpadla vycerpana od bolesti.mam antibiotika a dnes ma caka kontrola. Bojim sa jej velmi. Gulicka je mala nieje uz tvrda ale dnes ma už boli opat pod jazykom... je to vraj z nedostatku slin v ustach, malo vody.... Takze oddnes menej soli, viac vody....

shannella

dobry den

moja dcera ma 14 rokov a ma zapal slinejn zlazy po prvi krat nemame stym ziadne skusenosti je to velmy bolestive boly sme us dva krat na precistiene ale nic jej nepomaha prosim o radu na kolko zijeme vzahranici je to velmy taske visvetlit ozvite sa co najskvor

vopred dakujem

jedulka

měla jsem nedávno zánět slinné žlázy. Byla jsem na pohotovosti, dali mi injekci od bolesti a druhý den jsem měla jít na vyšetření ušní-nosní -krčí,tam mě vzali na sono a už z toho byl zánět podčelistní žlázy.Dali mi ATB.Kamínek se nenašel. Z mých zkušeností vím,že na takovéhle zánětlivé onemocnění jsou ledování až ke bolest až do morku kosti.Pak si dám na 2 hodiny pokoj a opět leduju.Do dvou dnů to přešlo.

RNG

Zapaly su obvykle mikrobialneho povodu, mozu to byt aj take mikroby, na ktore nie su ucinne bezne atb.
Na mensie miestne zapaly a hnisania odporucam iontoforezu striebra, iony stirbra znicia prakticky vsetky nakazy a to velmi rychlo
Viac okolo toho najdes cez Google.sk pod zapal hnisania a striebro. Staci na to 3 voltova bateria, nejaky strieborny predmet(najlepsie lyzicka) a trochu izolovanyc drotov.
Prave vcera som potlacil hnisanie pod zubom vnucke, kde jej lekari predpisali atb, co nezabralo, ale jej znicilo probioticku crevnu floru, a este v ten isty den po 3 pouziti po 5 minut iontoforezy striebra sa jej opuchlina uplne zmensila. Dufam ,ze aj dnes s tym bude pokracovat, lebo inac strati zub minimalne.

michaelka150

Dobrý deň prajem! Mojej 5.-ročnej dcérke pripuchla ľavá sánka v mieste bližšie ku briadke. Opuch je skôr tuhší, nebolestivý.Má pokazenú jednu stoličku na ľavej strane dole, ktorú jej zubárka ponechala, nevytrhla, no nenachádza sa priamo v mieste, kde je sánka viac pripuchnutá. Dosť ma to znepokojuje. Môže mi niekto poradiť, čo to môže spôsobovať? Ďakujem.

Lazio

Zdravím,ja mam aktuálne zápal a boli to dosť.myslím ze kloktanie repikovym vyluhom(cajom) sice zrejme samo zápal nevylieci ale proti zápalu je dobré.

Linda869

Dobrý deň, mám rovnaký problém ako Petra pod čeľusťou, od stredu mierne doľava si hmatám hrčku - zrejme uzlina, je tvrdá, nebolestivá, veľkosti približne cca 1cm, pohybuje sa, ráno je väčšia, trošku pobolieva, cez deň sa trochu zmenší a nebolí. Rovnako, ak zdvihnem hlavu, necítim ju. Len ak hlavu skloním,a navyše ak zatlačím dole jazyk, je hmatateľná. Nepotím sa, nemám teplotu, nie som unavená. No mám obavy. Prosím poraďte, čo to môže byť.

RNG

ATB adresuju len bakterie, nie ani kvasne infekcie, ani plesne, ani virusy. A dokonca neadresuje ani vsetky bakterie...
Preto odporucam prostriedky s ovela sirsim zaberom, ako roztok GSE(60 kvapiek do litra vody, postupne pit cely den), carvacrol z oreganoveho oleja(3 x 200 mg carvacrolu), extrakt z oliviovych listov(davka 3 x 300 mg oleuropeinu) a ine.
Na virusy si treba zvysovat viralnu imunitu, co som tu adresoval uz mnohokrat.

nika1029

Dobrý deň chcela by som radu.Moju tetu nedávno prijali do nemocnice pretože jej opuchla pravá strana, veľká bolest čelustí a ústa mohla otvorit maximálne na 1cm.mierny opuch a bolesti zubov ju sprevádzalo už od decembra.skúšala návšetevu u zubného lekára ktorý jej urobil potrebne vyšetrenia a zuby to nespôsobovali sú v poriadku.tak išla na neurologické vyšetrenie a tam jej . doktorka povedala že to môže byt zápal 3 klanného nervu.Nasadila liečbu ktorá na určitý čas. Bolest mierne ustúpila aj opuch sa zmenšil.Ale pred dvoma dňami sa to vrátilo v ešte horšiom stave tak ako som to opísala.tak teda sme išli na pohotovost a dnes sme sa dozvedeli že by to mohol byt pravdepodobne zápal slinných žlaz.Nasadili jej antibiotiká ale nevedia nič viac urobit pretože nemôže otvorit ústa. Vedel by mi niekto poradit či by to mohol byt zápal tých priušných žliaz ako to treba liečit a kedy vznikajú zápaly slin.žliaz.Budem vám velmi vdačná za odpoved pretože už naozaj nevieme čo máme robit a každá rada či názor sa nam zíde.Ak môžem poprosit tak mi napíšte na email : nika1029@azet.sk . vopred veĽmi pekne ďakujem