Akeho psika si mam vybrat?

Príspevok v téme: Akeho psika si mam vybrat?
keituskaaaa

Ahojky.Tato tema sem asi absolutne nepatri,ale aspon skusim,..mame s priatelom taky mensi problem,rozhodli sme sa,ze si kupime psika.Kamen urazu,..Odmalicka som chcela sibirskeho huskyho,ale priatel tvrdi,ze tieto psy maju strasne nezavislu povahu,ze ho nebudem moct trenovat a ze mi moze utiect lebo ma lovecke pudy.On by radsej psa,ktory za nim bude vsade chodit a posluchat a bude oddany.Tvrdi,ze husky taky nebude a ze on by radsej bordersku koliu.Zacinam pochybovat sama o sebe a o svojom vybere.Prosim vas mate niekto skusenosti s husky? Je naozaj tak strasny? Dakujem velmi

mari

Tak jednoznacne sa to neda povedat, ze ta a a ta rasa ma tie a tie charakterove vlastnosti. Zavisi od vychovy-cvicenia a predkov psa. Cize rodokmen bude asi tak ako u ludi tiez dolezity. Z kazdeho psa bez ohladu na rasu sa da vychovat agresivna bestia. So psom je to ako s dietatom, ked mu venujete cas a zaujem, urcite vas nesklame.

keituskaaaa

No tak sme sa zhodli aspon v jednom,chceme teda fenku a mame uz aj meno.;o) Len este s tym plemenom nejako nevieme.V podstate o to vobec nejde,ze obe plemena su energicke,pretoze mame dostatok casu venovat sa mu po stranke treningu aj zabavy.Ked bordersku,tak agility,ked husky,tak dog-trekking alebo podobne.V podstate jedine co mi moj priatel tvrdi je,ze husky nedokaze byt verny.Jemu sa paci ze borderka stale visi na panovi ocami a isla by za nim aj na koniec sveta.A ja tvrdim,ze taky dokaze byt aj husky,ak sa mu budem od steniatka venovat a budem stale s nim.Alebo nie? Alebo su vsetci husky nezavislaci ;o))

mirkaaa

Ja mam basetku a je to havo pre pohodlnych ludi ktory zboznuju pomale prechadzky,hoc ja potrebujem aktivneho psika moju princeznu by som nevymenila. Je to polovnicky pes, ale je to fenka, tie su vzdy pritulnejsie ako psikovia...

moca82

keituskaaaa do cinzaku malinkeho psika.. urcite..velky psici potrebuju kazdy den poriadny vybeh a milinky prechadzky, ale vedia si zvyknut :)

gabča

My máme zlatého retrievera. Vôbec sme ho necvičili a poslúcha na slovo a rozumie čo mu hovoríme.Každý sa čuduje, že kto ho cvičil.Dočítala som sa, že to je u týchto psíkov ako aj u labradorov normálne, lebo oni chcú veľmi vyhovieť pánovi a tak poslúchajú. Preto sa cvičia aj ako slepeckí psi.Jediné čo ho nemôžeme odnaučiť je občurávanie stromčekov v záhrade, už nám skoro všetky vyschli. Ak mi viete niekto poradiť ako sa dá zlúčiť pes a záhrada budem vám vďačná.

katarina

ahoj, ja mam labradora a je to fantasticky pes, nikto z nasej rodiny by ho nevymenil ani za nic. Ale poslucha len ked sa mu chce a to preto ze je rozmaznany. Inak su tieto psy velmi poslusne a verne svojim panom a lahko sa ucia, ved preto casto byvaju aj slepeckymi alebo zachranarskymi psami.

Soraja

ahoj, no ja mam psika mensieho vzrastu, je to Cavlier, konkretne trikolor, je to fenka a poviem ti, ze je oddana. O tychto psikoch je zname, ze su radi v spolocnosti ludi a ked si niekoho oblubia, mozu od smutku az zomriet ked su sami. Ja som s vyberom spokojna, je velmi krasna, ma polovnicke korene, co aj vidiet, a je mensia, a kludne so mnou lezi v posteli , alebo na gauci pred telkou. Nemenila by som vobec. Pacia s ami aj velki psi, ale do bytu by som velkeho nedala.:-)

lea

my mame loveckeho psa a v okamihu, ked vidi korist zabuda na vsetku vychovu. dokonca v treskucej zime sa vrhne do rybnika za kackami. je to asi v genoch.