Mam brat ANTIDEPRESIVA?

zuzanka65

Ďakujem za rady, Damian, dnes mi prišla kniha, čo som si obkednala cez internet, dozvedela som sa o nej na tomto fóre neviem prečo bola panická porucha v kategórii detské choroby, takže ak máte niekto záujem dozvedieť sa o tejto téme niečo viac, pozrite aj tam. Niekto tam odporúčal túto knihu a ja ju odporúčam tiež. Prečítala som z nej od rána niekoľko stránok a už teraz môžem povedať, že je to presne to, čo som potrebovala. Volá sa Ako sa zbaviť stresu a depresie bez liekov, napísal David Servan-Schreiber, vydali Mladé letá. Už po zbežnom prelistovaní som tam našla veľa z toho, čo radí Damián. Pre mňa je to ešte lepšie v tom, že si radšej prečítam ,ako sedieť u psychológa, alebo psychiatra, veď aj tieto moje problémy čo mám prišli preto, že som nešla za svojou lekárkou a skúsila sa "liečiť" sama. Neľutujem, každý deň je to lepšie, aj keď neviem prečo včera mi bolo veľmi zle , ale len večer, v práci to bolo ok. Damian, zajtra kúpim cesnak, teraz mám len mrazený, vôbec mi neprekáža jeho vôňa a manžel príde až o dva týždne, takže s cesnakom problém nemám. Pozdravujem.

damian

Aj ked nemas vysoky tlak, to busenie v hlave moze byt koli navyku na AD. To nebude trvat vecne, je to sucast odvykavacej kury. Bud trpezliva, optimisticka, a plna radosti do zivota. Ved mas dcerku, mas sa teda z coho tesit.

damian

Zuzzanka, daj si zmerat tlak a ak je vysoky, zacni jest vela cesnaku (aj ked nie je vysoky, jedz vela cesnaku!!!). Viem, cesnak smrdi. Ale smrdi zdravim :-) A ak uz fakt nemozes ten cesnak zniest, kup si alicin 0 vytazok z cesnaku (nie je uz hodnotny ako cesnak samozrejme).

nezabudka

ahojte, no, po dlhsom case citam tuto temu a vidim, ze lepsie je tie AD nebrat. aj ked ma jeden kolega na ne vyslovene nahovaral, ze sa mal pri nich super. ale myslim si, ze v zivote nic nie je zadarmo, za par stastnych chvil pod navykovou latkou sa tvrdo plati

zuzanka65

Damianovi: doktorka mi predpísala ešte velbutrin, ten neužívam už asi dva a pol mesiaca. Snažím sa piť čistú vodu, my s dcérou ju voláme kohútiková, teda z vodovodu, u nás je dobrá, len ju nechávam odstáť, aby v nej nebol viditeľne chlór. Občas kupujem, minerálku napr. dnes baldovská jemne perlivá, sýtenú nekupujem. Viem že ľudia vo väčšine pijú málo vody, tiež nie som výnimka, len v poslednom čase sa viac snažím, dokonca som začala aj s pitím 1/2 litra vody na lačno. Nemám to presne zrátané, určite je to menej ako 2,5 litra denne. Pijem až priveľa kávy aj 5 šálok denne. Odkedy sa mi začali tie problémy. čo som písala, prešla som na kávu bez kofeínu. Zdá sa mi, akoby to búšenie v hlave malo niečo spoločné s vysokým tlakom. Minulý rok, keď som ochorela na PP, tiež som nepila ani kávu, neskôr len bezkofeínovú a chodila som šesť týždňov na denný psychiatrický stacionár, takže viem čo robí s telom a aj s psychikou cvičenie a telesný pohyb, súhlasím s tebou, pohyb je dôležitý. Na stacionári sme mali každý deň 15 min rozcvičku. Strašne sa nám nechcelo a výsledok po necelých dvoch týždňoch bol, že som sa po rokoch dotkla v predklone dlaňami zeme. Ja som športový typ, len momentálne lenivý alebo zaneprázdnený, aj si sama sebe idem na nervy, ako dokážem vždy nájsť dôvod, prečo nerobím to čo je treba. Vďaka, že som sa dostala až sem, zajtra ráno cvičím. Veľa zdravia a šťastia všetkým.

RNG

Lencok 1, antidepresiva su rozneho typu a daju sa nahradit prirodnymi latkami, ktore posobia tak isto na neurotransmitery minus navyk a skodlive nasledky.
Spminal som ich mnohokrat(ST Johns Wort/hypericin, L-tryptophan a lepsia forma 5-HTP(vytazok z Grifonie Frondozy)na hladinu serotoninu a L-dopa(vytazok z fazule mucuna pruriens)
na hladinu dopalaminu a tiez hGH.

Su aj ine pomocne latky, vitaminy, mineraly, ktore mozes dostat zo spravnej stravy pripadne aj z doplnkov, ked tvoje telo nevie absorbovat dost alebo potrebuje viac, nez strava doda.

damian

AD sa nikdy nesmu podavat dlhodobo, najviac tak 2 az 4 tyzdne na zastavenie akutnej depresie. Po tejto dobe sa AD musia pomaly znizovat az vysadit a zvysovat sa ma prijem vody, fyzickej aktivity, vitaminov, mineralov,dostatok slnka, poradenstva a pod...

damian

...Lencok1, neviem, ci v tejto teme, alebo v teme HOSPITALIZACIA NA PSYCHIATRII som minule pisal presne, co je efektivne (kombinacia vitaminov, mineralov, vody, fyzickej aktivity) proti depresii...Vyhladaj to, ak mozes... Netreba cakat, ze sa zazrak stane zo dna na den, kedze si AD uzivala dlhe roky a navykla si si na to. Ale vsetko sa da, telo ma obrovsky potencial detoxikacie od jedov, len treba na to cas a efektivny pristup. Samozrejme, nemusim pripominat dolezitost kvalitnej stravy...