Rakovina krcka maternice

Príspevok v téme: Rakovina krcka maternice
eliiiii

Moja kolegyna ma tuto diagnozu,ma 35 rokov.Od buduceho tyzdna bude chodit na radioterapiu 25 krat.ekar jej povedal ze asi aj na chemoterapiu.Prosim Vas kto ma s tymto skusenosti,nech odpovie,napise svoje poznatky.Absolvovala magneticku rezonanciu a CT.Nebolo by jednoduchsie vyoperovat maternicu ako podstupit tieto procedury?A este by chcela vediet,ci sa bude zle citit a ci jej vypadaju vlasy.Privitam kazdu radu odpoved a dakujem.

neverim

nemyslim si,ze pri chemoterapii moze nieco zabranit vypadavaniu vlasov-chemoterapia ma zastavovat rast rako.buniek.bohuzial zastavuje aj rast zdravych-najskor sa to prejavi na najrychlejsie sa deliacich bunkach -sliznice-creva, ustna sliznica,a neskor vlasy.je ale pravda,ze niektore maju miernejsie ucinky, su selektivnejsie.sorry ak to vyznelo kruto, ale aj kruto znie.

Valika64

eliiiii, doporučila by som pre kolegyňu produkty, ktoré majú tak skvelé účinky aj pri vážnych ochoreniach, že pacient môže bez negatívnych účinkov znášať chemoterapiu, alebo rádioterapiu a nemusí prísť o vlasy. Ozvi sa mi na mail, poradím.

eliiiii

ja viem,no ona je taka chuda ze mi pripda tak ze sa boji aj doktora spytat ako to je,je skratka taka skromna a tym viac by som jej chcela pomoct,no to sa asi neda.Dnes som jej povedala,ze dobre vyzera,hovorila som pravdu,lebo v sept.prisla po dovol.{skolstvo}dost schudnuta s kruhami pod ocami.No a dnes tie kruhy nemala asi jej kolektiv pomohol dodal energiu.A pridala som,ze aj troska pribrala.Velmi sa potesila tomu.

eliiiii

no to nie som si ista,no zajtra sa jej opatrne opytam ale myslim ze ano.Lekar v nemocnici sa tiez cudoval jej stavu a pytal sa akemu lekarovi chodi.

eliiiii

Ja neviem ako sa to mohlo stat,ved chodila obvodnej gynekologicke pravidelne,chodila si predpisovat antikoncepciu.Momentalne je taka v pohode,stale verim ze jej pomozu.

ethel

...vlasy vypadávajú...ale už som sa stretla,že ani nevypadli...či jej bude zle? nooo,to je tiež individuálne...ale môže, väčšinou ide o zažívacie ťažkosti,zvracanie,nechutenstvo....Nechápem,prečo išla tak neskoro...