Ako sa odhlasit od odborneho lekara?

Príspevok v téme: Ako sa odhlasit od odborneho lekara?
kubo_55

Pred niekolkymi rokmi som mal zapal pluc a dostal som sa na plucnu ambulanciu. Mal som trocha problemy s dychanim - a tak ma poziadali aby som im podpisal papier, ze ma na plucnej ambulancii budu viest ako svojho pacienta lebo ze vraj mam astmu.

Tak som to podpisal, lebo
vtedy som mal ozaj problemy.
I ked si vobec nemyslim ze islo o astmu - ale iba o komplikovany zapal pluc.

Odvtedy ma tam stale kazdy polrok volaju na kontrolu. Napisu mi nejake lieky a znova objednaju. Lieky som bral iba asi prve 2 mesiace, ked som mal naozaj problemy. Ale odvtedy mi ich vobec netreba a tak ich ani neberiem.

Ja im hovorim, ze sa citim dobre.
Aj vysledky mam dobre.
Aj tak mi napisu dalsie lieky, ze ich mam brat a o pol roka prist znova.

Tak ako sa mam z tej ambulancie dostat prec?

ethel

ani neviem ako na toto zareagovať...poviem to v skratke:pokial si mal problémy s dýchaním,predpokladám,že ti robili aj vyšetrenia napríklad spirometriu,kde sa ukáže či máš alebo nemáš nábeh na astmu,alebo iná plúcna nedostatočnosť.Predpokladám,že ti dali niečo na zlepšenie dýchania-spreje,...ktoré majú bronchodilatačný účinok.Astma máva vňčšinou alergický pôvod,takže kým si mal ťažkosti a trošku si si aj lieky dával,tak ti bolo dobre a príznaky ustúpili.Vela ludí urobí presne ako ty a potom sa stane,že dostanú záchvat dušnosti a zase si len myslia,že ide o zápal plúc...Twakže ja ti môžem odporučiť len dve veci:
1. odsleduj si,či sa ti pri námahe,športe,alebo v období keď sa ti aj teraz zle dýchalo(napr.jeseň,leto,...)nezačne horšie dýchať
2. skús zmeniť plúcneho lekára.Keď nenavštíviš danú ambulanciu rok,automaticky môžeš ísť inde....

aljoska

Tak tam prestan jednoducho chodit.Horšie bude,ak sa ti vrátia problémy a budeš potrebovať ich pomoc.Oni ta po určitom čase,ak tam neprídeš,vyradia aj sami.

trin

NAjlepsie je najst si noveho lekara,ku ktoremu budes chodit a potom by si on mal vyziadat dokumentaciu od toho prveho. alebo sa spytaj v poistovni