INJEKCNA LIPOLYZA ...................nove a ucinne ??

RNG

Cize je to injekcia L-karnitinu(aminokyselina) a fosfatidilcholinu(tj hlavnej zlozky cisteho lecitinu, emulzifikatoru tukov) do tukovych vrstiev.
Kde su tu ale enzymi, ked je to enzymaticka kura. Enzymi na rozpustanie tukov-lipazy- tam nespominaju.
Definitivne je to metoda podstatne menej drasticka, ako liposukcia, to sposobuje hrube narusenie tkaniva, to je vyslovene masiarcina.

poliewoocka

Pri mezoterapii sa mikroinjekčnou technikou opakovane aplikujú do strednej alebo hlbokej vrstvy kože aktívne látky s liečivým účinkom, ktoré sú spúšťacím impulzom celého radu metabolických procesov.

Menej známe je využívanie mezoterapie pri odstraňovaní celulitídy a lokálnej degradácii a eliminácii kožných tukových depozít. Opakovanými cielenými aplikáciami lipolytického L-karnitínu do podkožia dochádza k redukcii tukového tkaniva s pozitívnym cieľovým efektom na tvarovanie postavy. Uplatňuje v problémových partiách, kde sa vytvárajú tukové vankúše, ktoré len mierne reagujú na chudnutie, ako je oblasť brucha, krku, stehien a pozadia.

Enzymatická lipolýza pritom nie je metódou redukcie hmotnosti, ale do istej miery jej alternatívou, prípadne komplementárnou metódou, ktorou dotvárame vyrovnávanie plôch po liposukcii.

Liečebným prostriedkom aplikovaným pri lipolýze sú 2 chemické látky: L-carnitín, ktorý transportuje tuk v bunke a dopravuje neesterifikované mastné kyseliny do mitochondrií a spomaľuje vytváranie tukových zásob a fosfatidylcholín, ktorý sa uplatňuje ako dermostabilizátor zlepšujúci elasticitu kože. Zvyšuje rozpustnosť cholesterolu v tukových bunkách, ovplyvňuje metabolizmus cholesterolu a triacylglycerolov, ktoré emulzifikuje vo vode a tým uľahčuje ich elimináciu.

Zvolená zmes sa injikuje prakticky adolentne do lokality, z ktorej chceme odbúrať tuk.

Infiltráciou presýtime danú oblasť, koža ostáva niekoľko dní citlivejšia. K dosiahnutiu cieľového efektu je potrebných 4-10 ošetrení v 2-3 týždňových odstupoch. Pozitívny efekt liečby pociťuje klient už po 3.sedení často v podobe uvoľneného tlaku ošatenia. Efekt pretrváva týždne až mesiace a je ovplyvnený životným štýlom. Predlžuje ho zdravá životospráva a pohybová aktivita zvyšujúca energetický výdaj.