Obhrýzanie nechtov

Mončita

Tiež som s tým mala problém, lak proti okusovaniu síce pomohol, ale len kým som ho mala, potom už nie. Rovnako ako s umelými nechtami. Myslím, že je to otázka vôle, a ak si obhrýzate nechty napr. pri telke pomôže ak si ruky niečím zamestnáte. Ja som si vždy zobrala malú loptičku a pomohlo to. Proste, aby som mala niečo v rukách a teraz mám pekné nechty.

emalea

Môj 8-ročný synovec si nehorázne hrýze nechty, bol u nás teraz na prázdninách a ja som sa rozhodla, že tomu urobím koniec-v drogérii som kúpila lak proti ohrýzaniu nechtov, ktorý je nechutne horký/stál 1,5 EUR/, na chvíľu si prestal hrýzť, ale po 2 dňoch chcel byť zaujímavý a hrýzol si ich akože z trucu, aby ma dobre nas.al!!!
Ale on je už taká komplikovaná povaha, jeho mama s ním chodí po psychologoch a psychiatroch...no čo už...zabijem ho??? normálnej osobe by ten lak mal účinkovať....

Emma12

Ahoj,volám sa Emma.. Strašne si ohrýzam nechty.. vždy si dám predsadzatie že si nechty prestanem obhrýzať .. no po nejakom týždni ..to skoncujem a zas mám miniaturne nechty.. počula som že sa dá kupiť produkt v lekárni na obhrýzanie nechtov.. pátrala som po tom na internete ale nenašla som.. :/ Prosím ak niekto vie ako sa produkt nazýva napíšte..:) Ďakujem:)

LuLu15

to je hlavne o sebaovládaní ... ja som si tiež voľakedy obhrýzala nechty, zo dňa na deň som s tým prestala, a teraz ich mám pekné dlhé :)

ninka ica

Ahoj som Ninka stale si okusujem nechty a neviem prestat. Teraz som si povedala, ze prestanem. Mozno pomoze! Drste palce!:)

seda miska

je to o stravovani...skus si vsimnut,ze nechty si okusujes po jedle,ktore nema vyzivnu hodnotu...naopak po obede si nikdy nechty neohryzujes...ako je to mozne? hihi ,nechty sa okusuju vtedy,ak asi 20 hodin predtym telo dostalo nadbytocny prijem bielkovin,vapniku atd..(napr mandle) a potom miesto tychto vyzivnych latok dostalo napr iba susienky(nulova vyzivna hodnota)....telo vtedy na ten nepomer reaguje tuzbou napr hryzt si nechty...ide tu o nerovnomernu vyzivu