milujem svojho muža, ale nemôžem s ním spávať...

Príspevok v téme: milujem svojho muža, ale nemôžem s ním spávať...
nellka

Ahoj, je to presne tak. Mám svojho muža rada, v poslednej dobe si celkom rozumieme, je pravda, že sme prešli už asi dvomi vážnymi krízami, z ktorých sme sa ale vyhrabali a teraz je to ok. Ale čo je problém, že ja ho už nevnímam ako sex. objekt- rada sa k nemu pritúlim, ale sex nehrozí. Chovám k nemu city, ako k súrodencovi a nie k manželovi...Kam sa mám obrátiť? Je to len môj problém? K psychológovi, alebo sexuológovi? Ja už neviem, čo ďalej a trvá to už hrozne dlho. ak sa to nevyrieši, pochybujem, že mi raz nezahne, alebo že sa náš vzťah kvôli tomu nerozpadne.

wowo

Ano nevera to bola najvacsia chyba ktoru som urobila.Teraz som strasna bojovnicka proti nevere. zo zenatymi ani neflirtujem, mam poucenie.Ak je zly sex, naozaj bud to vydrzat,alebo sa rozist ,alebo nemilovat sa. alebo to riesit u SEXUOLOGA. Nevera je akoby odkladanie riesenia problemu, a nic sa nevyriesi,len sa zhorsia psychologicke vztahy.

ewe

wowo,chces nejaky nazor,ok.Vies,ja ta neodsudzujem.Kazdy clovek sa snazi,si nejak riesit ten svoj problem.Ty si si zvolila neveru.Sama si asi pochopila,ze to nebolo fer voci tym dvom,co ti to dali aj pocitit,tym,ze ta opustili.To je tiez jedno z ponauceni.Uz to asi tak nikdy nebudes riesit,vsak?Ja osobne som proti nevere.Ak to neklapalo,trocha nechapem,preco ste boli spolu?To uz bol asi len taky zvyk,nie?Po skusenosti so zenou si pochopila,ze si predsa len na chlapov.Mala si v tom zmetok.Teraz si uz zrejme ok,takze vela stastia,aby si si nasla toho praveho.Ale,aby si sa nemusela posilnovat vinom pred milovanim,to uz je zly signal.Tak,asi tolko k tebe.Vsetko dobre !

ewe

Najviac ma trapi momentalne,ze moja dcera,ma tiez 30 a ma podobny problem,ako ty s muzom.Najhorsie na tom je,ze maju dietatko.Ja,ako matka by som bola stastna,keby to dokazali prekonat,uz koli malej.Ako mozem dobre poradit,ked ja som si vela krat nevedela rady a nebolo nikoho,kto by mne vedel poradit.Chapes?Preto stale radim tu nejakym dievcatam,co maju problemy vo vstahoch,nech sa to snazia vyriesit,kym nie su deti.Potom je to ovela zlozitejsie.Ale,samozrejme,ak su velke problemy,/bitky,tyrania/alkohol,som jednoznacne za rozvod.Aj ja som bola rozvedena s 2 detmi.Boli sme 12 rokov sami.Ale,co sa tyka dcery,velmi ma trapi,ze neni stastna.Mam ju velmi rada,ale aj zat je dobry,len je velmi nezodpovedny.Nechcem tu rozpisovat co sa medzi nimi odohrava,ale je mi tazko.Rada by som im zachranila manzelstvo,ale nechcem az do takej mieri vstupovat medzi nich,lebo to by asi nikto nemal rad,ani ja urcite nie.Snazim sa len tak nenapadne nieco nadhadzovat,hlavne pred zatom.Stacilo by totiz,len keby si nejake veci uvedomil.Nezijem na Slovensku,ale chodim tam velmi casto.Niekedy mam pocit,ze keby som tam zila,mozno by to bolo lepsie pre deti.Vidis,to je tiez jeden z mojich krokov z minulosti.Odisla som odtial,lebo som bola tak na dne.Zivot tam vtedy stracal pre mna zmysel.Trocha som sa tu dala do kopy.Zostava mi uz len nadej,ze snad vsetko dobre dopadne.A ked nie,aj to budem respektovat,pretoze to je zivot.Stale ta niekam posuva.Prvorade pre mna je stastie mojej dcery aj syna.Budem im stale oporou,v dobrom,aj v zlom.Mam s nimi otvoreny vstah.Mozu mi povedat vsetko,co ich trapi a ja hladam tie najlepsie slova utechy a snazim sa im pomoct,ako najlepsie dokazem.Este tolko som sem chcela pripisat.Pozdravujem.

wowo

Budem rada ak sa aj ku mne vyjadrite aj kriticky. som zvedava na vas nazor.Inak az s mojim poslednym partnerom som nasla nieco krasne v milovanie, neverbalnu lasku.(ten vztah sice skoncil na niecom inom) ale dal mi vela nehy a priatel mi pomohol pochopit moje telo.nie som vydata, keby som bola mozno by som mala menej sexualnych skusenosti.dakujem za nazor

wowo

Prave som docitala vasu dlhu a zaujmavu konverzaciu.Ja som mala podobny problem so svojou prvou laskou ktora trvala 10 rokov. Ten problem s tym ze som s nim nechcela spavat vznikol po 7 rokoch pekneho sexualneho ziovta nevedela som co uz ,stale sa nedalo davat si cervene vino na zacatie sexu.Sprotivil sa mi,jeho pot pach dotyky ,vzdychy otovrene usta, dokonca som zacala mat alergiu na ejakulat,,,a Priznam sa riesila som to divne(dodavam ze inak sme si velmi rozumeli a milovali sa)riesila som to polohou zo zadu aby som ho nevidela, a kedze sa mi on( prvy a jediny muz s ktorym som spavala)hnusil zacala som si to predstavovat ako sex zo zenou.Myslela som si ze som lezba, naucila som sa fantazirovat, hoci som sa s nim milovala, videla som vymyslenu zenu. Nakoniec to vsetko skoncilo tak ze som zacala byt neverna, myslela som si ze ta nevera je len o sexe a vasni, bohuzial som sa zamilovala, oboch som potrebovala.bola som ako v mylnskych kamenoch, vyslovene to bolo skoro denne s oboma. a tento trojholnik trval rok, Znicil mi vsetko ,oba vztahy a obaja sa na mna vykaslali a su na mna nastvaty do dnes. Inak mala som moznost si to skusit zo zenou,ale pochopila som ze to je len moja fantazia, vobec to nebolo dobre, tak ako vo fantazii, napriek tomu mi to zostava v hlave tie roky milovania sa a predtavovania si zeny. takze teraz sa citim ako bisexualka asi.ale tiez sa priklanam k nazoru ze bez sexu sa da zit, ja som bez sexu kludne zila pol roka, viac sa priznam som to nevydrzala.Mam po 35 ke

nellka

Ewe, keď som si to prečítala, tak som z toho mala celkom dobrý pocit! To je dobre, že sa vieš zo života aj tešiť, ten sex už nie je až taký dôležitý, ale určite je odrazom vzťahu. Teraz som ti to napísala ako nejakej starenke, prepáč, tak to nemyslím, ale bohvie, kde ja budem v 50-tke.Ja neviem, čo sa ti stalo. Najlepšie je problémy irešiť priebežne, lebo potom, ako píšeš, tak človek ani nevie, odkiaľ začať. Ja som tiež mala problém dostať sa k jadru, je ťažké vysvetliť situáciu v kocke, keď to trvá už tak dlho. Ale dá sa vypichnúť to najdôležitejšie, to sa mi, zdá sa, podarilo. Každý je občas nespokojný so svojím životom, som mladá/ty si tiež neni žiadna starena!/, ale mávam také stavy. Ale mám chuť to riešiť, aj keď som sa dosť sklamala. Toto je hop alebo trop. Držte mi palce a ešte raz vám všetkým ďakujem.

ewe

nelika,dakujem ti za tvoju radu,ale moj zivot je neskutocne komplikovany a dosla som na to,ze uz ani nechcem nic menit.Ja mam 50.Vies,mna trapi vo vnutri tolko veci,ze by som musela stravit u psychologicky mozno aj tyzden,kym by som jej vsetko vyrozpravala.Ani by som nevedela co ma najviac trapi,s cim zacat.To co som tam pisala o tom vstahu,to bola len kvapka v mori.Nelika,vies,ja mam stastie,ze sa stale niecim zaoberam.Vsetko v zivote beriem prilis zodpovedne.Stale nieco robim,zaujima ma vela veci.Nikdy sa nenudim,lebo sa nechcem.Aj ked padam niekedy na "hubu" jak som unavena,potom ani nemam cas rozmyslat nad sebou.Vies,nie som stale smutna,iba obcas dojde taka chvilka.Poplacem si a je mi zas dobre.Snazim sa mysliet na dobre veci.Milujem prirodu,rada pomaham detom a ludom okolo seba.Milujem krasnu hudbu,rucne prace,rada si citam,varim,peciem a mam rada poriadok vsade okolo seba a tak.Preveziem sa v aute po krasnych ulickach.Ked svieti slniecko,nabijem sa energiou a idem dalej.Mne naozaj,ver mi,sex nechyba,aj ked si tuto"povinnost"musim sem tam splnit.Ta pricina toho,to je vsetko z tej minulosti.Tak,asi tolko o mne.Ale ty si este mlada,na to,aby si takto zila,ako ja.Tak,vela stastia do zivota ti prajem !

nellka

Baby, ďakujem za povzbudenie! Pomaly mi ťahá na 30-tku. Ewe, čítala si ten môj príspevok pre teba? Mono by ti niečo z toho pomohlo. Vieš, ja som naozaj typ človeka, ktorý sa nerád utápa v slzách a ľutuje sa, aký má nah....život. Vždy sa snažím nájsť nejaké riešenie, ako sa z toho dostať. A vždy sa nejaké riešenie nájde, to mi ver!Aj pre teba by sa našlo, len musíš chcieť. ak si sa uzavrela do seba s tým, že tebe už niet pomoci, tak sa to isto nezlapší! Aj tá psychologička mi povedala, že tak, ako bude môj muž musieť zmeniť svoje správanie,tak aj ja sa budem musieť snažiť, ak to naozaj chcem zachrániť. Že bez toho by boli všetky rady zbytočné. Musím si chcieť pomôcť, inak mi nepomôže nikto! Spomenula aj variantu, že to vyjsť nemusí, ale ten pocit, že som pre to urobila maximum mi pomôže to prekonať. ale teraz hľadám v sebe silu pozerať sa na budúcnosť optimisticky, netrápiť sa nad nevydarenou minulosťou. A dúfať, že to tentokrát vyjde. Ewe, nepodceňuj sa, kľudne sa choď poradiť aj ty, ak ti to nepomôže, tak aspoň pre ten pocit, že si to chcela riešiť. Bol to náhodou príjemný rozhovor, s nadhľadom, nemala som z toho pocit, že ma chce do niečoho tlačiť, alebo za niečo súdiť. Len mi chce pomôcť nájsť správnu cestu.

ewe

nelika,drzim ti palce,aby si nasla samu seba.Ja som nenasla tu odvahu ist k psychologovi.Mozno prave nechcem dostat tie otazky,co ti polozil.Asi by som zacala prilis rozmyslat a to uz nechcem.Neviem,kolko mas rokov,ale zda sa ze si inac plna zivota a preto si myslim,ze ten sexualny problem by si si mala vyriesit.Mozno aj za cenu krachu manzelstva,lebo to je dost velky dovod na rozvod,pokial vam sex chyba.Mozno mas v sebe uz vybudovanu zabranu voci manzelovi.Co tak sa skusit uvolnit nejakym drinkom,ked aj dvomi,tromi,mozno prekonas tu zabranu a zacne vam to fungovat.Nejake intimko,prijemnu hudbu..Ak uz ani toto nezaberie,tak neviem,uz asi nic.Potom to zavinili tie dve krizy,neviem coho sa tykali,ale mozu to byt aj tieto nasledky.Zvol si taku cestu,ktora bude pre teba najprijatelnejsia.Pisala si,ze ak sa to nevyriesi,tak sa obavas,ze ti muz zahne.Vidis,mozno prave to vyriesi vas neplnohodnotny vstah.Da sa predsa v dobrom rozist.Priatelmi ostat mozete.Vela stastia!

mamca

Ahoj,Nellka! Potešilo ma,že si zašla k tej psychologičke.:) Vieš,na tie správne a priamo mierené otázky je väčšinou ťažká odpoveď,ale predsa si nemusíš odpovedať hneď. A rozhodovať sa takisto nie. Takže hore hlavu,ešte si len začala preberať tieto veci... Máš čas.:)