endometrióza- užívanie Anargilu 200 mg

Príspevok v téme: endometrióza- užívanie Anargilu 200 mg
inka3

Ahoj. Po laparoskopii mi prišli nato, že mám endometriozu. Tomuto zákroru predcházali dlhodobé bolesti v podbrušky, ktoré sa stále častejšie opakovali a sprevádzal ich aj žltkastý výtok.Mala som aj zrasty,ktoré mi odstránili, ale bolesti neprešli. Keďže chceme s manželom druhé dieťatko, tak som musela začal užívať Anargil 200 mg. Ale ten mi začal spôsobovať akné, opuchnuté členky,nervozitu a ďalšie z nežiaducich účinkov. Chcela by som len vedieť, či niekto nemá s týmito liekmi skúsenosti a aké sú. Ja mám totiž pocit, že ich budem musieť vymeniť.Ďakujem

Inka3

a dá sa vlastne niečím zabrániť, aby ju žena nemala, alebo aspoň zmiernila jej rast. A dá sa vlastne vyliečiť úplne?

RNG

Endometrioza je sposobena, ked bunky, ktore sa odlupnu z maternice sa prirastu spat niekde inde, co sposobuje rozne problemy aj zapaly.

RNG

Anargil ma privela bocnych ucinkov, az 75% zien ma z neho problemu.
Na endometriopzu sa pouziva aj hormonalna terapia Progestinom(synteticky progesteron.
Preto si myslim, ze by tam mohol pomoct potravinovy doplnok mexicky yam alebo progesteronovy krem(naozajstny progesteron, nie synteticky progestin, ktory ma plno postrannych ucinkov).
Mozno by pomohla aj damiana a olej z pupalky a boraka, lebo na endometriozu sa pouzivaju aj protizapalove drogy a zlozka tych olejov GLA je protizapalova a pouziva sa s uspechom aj pri hormonalnych problemoch.
V kazdom pripade to stoji za pokus, kedze potravinove doplnky v odporucenych davkach nemaju ziadne skodlive ucinky(sami o sebe)
Snad aj proteolyticke enzymi by pomohli, kedze endometrioza je "nalepenie sa" odpadnutych buniek z uterusu mimo uterusu.
Enzymi znizuju "lepkavost".

Ivka 1

Dievčatá napíšte mi na mail ak chcete.Mám veľmi dobré skúsenosti pri ťažkostiach s endometriózou.Produkty na
prírodnej báze zmierňujú bolesti a pomáhajú aj pri otehotnení.Je možné sa nakontaktovať na gynekológa,ktorý pomáha aj produktami na prírodnej báze.

Inka3

mne pomáhalo, keď som mala bolesti, keď som sedela alebo ležala a mala som pokrčené kolená a dala som si ich čo najviac k bruchu.

majusa22

No až takú veľkú bolesť nepociťujem. Ale keď som v podrepe a rýchlo sa postavím ta ako keby sa mi tam niečo zaseklo, vtedy to bolí viac a idem aj v predklone.

inka3

dá sa povedať, že bola taká bodavá, ale bolato nie ostrá ale taká tupá bolesť.A niekedy veľmi silná a stalo sa, že mi aj slzy od bolesti tiekli.

majusa22

a ešte sa ťa spýtam: tá bolesť je ako bodavá, trochu štípajúca. Neviem to opísať. Ty si to ako pociťovala?