CIERNY KASEL

haribo

nevravím, že budeš kašlať stále, ale pertusis je ochorenie, ktoré neviliečiš za týždeň, ani za dva. Ja kašlem už tri roky, ale nemyslím si, že to je spôsobené iba čiernym kašlom, aj keď to bol hlavný dôvod, vďaka čomu mi zistili astmu. vieš kašel je vlastne obranný reflex organizmu, a spôsobujú ho mnohé faktory. o tom či a ako dlho budeš kašlať je ešte predčasne hovoriť.

RNG

Odporucal by som vam precitat si nieco o aktivnej zlozke "olejceka" divokeho oregana, ktora sa vola carvacrol a porovnavanie jeho ucinkov s modernymi antibiotikami, aby ste prestali ohrnat nos nad "olejcekami"
Nielen ze je lepsi proti bakteriam, nez klasicke atb. ale je ucinny aj na rozne virusy, na ktore arb nemaju ziadny vplyv a naviac je ucinny aj na plesnove a kvasne infekcie.
Takze pozor na ten "olejcek"!

zuzana175

haribo: ale nechapem, ak sa vyliecim z toho kaslu, tak predsa potom uz budem mat pokoj, nie? ci este stale budem kaslat?

haribo

Milá Zuzana!
Čierny kašel,alebo aj pertusis.Je ochorenie, ktoré sa olejčekom určite samo neviliči, ale pomáha tlmiť a zmierňovať príznaky,problémy, ktoré toto ochorenie prináša.A to hlavne záchvaty kašla, ktoré sa vyskytujú často aj v noci, môže sa pridružiť aj teplota. Toto ochorenie je veľmi nepríjemné a nestačí liečiť iba príznaky, ale aj príčinu. Ja som mala pertusis pred troma rokmi. Mala som kašel a to riadne hnusný, ktorý mám do teraz. Bola som na marodke skoro dva mesiace a musela som brať veľa liekov a aj antibiotika, ktoré, ako mi povedala dr. su v takýchto prípadoch dôležité. Doporučila mi tiež olejové zábaly, ale to len pre uvoľňovanie hlienov. Teraz som už z toho vonku a je mi dobre, síce stále kašlem, ale to robí aj tá moja nešťastná astma:)

RNG

Zuzana 175, ja mam plno literatury od lekarov, ktora tvrdi ze oreganovy olej(divoke oregano s vysokym obsahom karvakrolu) je rovnako ucinne, ako synteticke atb.
Napochytro uvediem aspon jeden zdroj, hoci je to reklama, ale mam v svojich periodikach velmi vela clankov a bibliografie na divoke oregano.www.carvacrol-ex.com
Inac, mam s tym hodne osobnych skusenosti, aj moji priatelia a rodina.

RNG

Zanesene pluca a kasel dlhsi cas sa daju riesit oreganovym olejom(3x300 mg). Tento je sirokospektralne antimikrobialny(aspergilus, chlamidie, streptokoky, rozne virusy) a naviac aj expektorant, tj pomaha odstranovat nahromadene hlieny.