prázdne plodové vajce

nellla

Vždy je lepšie, ak sa maternica vyčistí sama, kyretáž je zásah do organizmu, neraz spôsobí i komplikácie pri ďalšej tehotnosti. Preto čakajú, či sa príroda rozhodne konať sama.

nellla

Prvotná voľba je vyčkávanie, buď to zariadi príroda, alebo lekár, alebo sa mimi rozhodne žiť. Čaká sa, či sa maternica sama vyčistí, alebo treba zákrok.

tina

hm.. dik za odpoveď ale aj tak mi nie je jasné prečo jej neprikázal prísť na kontrolu hneď? vysvetlíš mi to? prečo za 2 týždne?

tina

no ale on predsa nemohol vedieť či ona to vajíčko vyplavila krvou kázal jej prísť až o 2 týždne čo keby bola treba aj kyretáž ?

nellla

Aj v týchto prípadoch sa nejaký čas čakalo, je možnosť, že žena sama zárodok vyplaví s krvou a ak sa maternica dostatočne nevyčistí, treba kyretáž. No stalo sa aj to, že po týždni sa na sonografii objavila srdcová aktivita plodu, teda dieťa sa vyvíjalo ďalej. V rarnom štádiu je ťažké s presnosťou ohodnotiť situáciu. U mňa čakali a srdiečko našli, bol to ten najkrajší pocit, že mimi žije.

nellla

Ahoj, lekár nie som, ale veľa času som preležala na gynekológii s rizikovou graviditou a takéto prípady sa tam z času na čas vyskytli, ženy to ťažko zvládali, lebo sa už tešili na bábo. Potom im robili kyretáž.

nellla

Blbosť to určite nie je, niekedy sa zárodok nevyvinie a v maternici je usídlené len prázdne plodové vajce bez zárodka.