skleróza ?

Príspevok v téme: skleróza ?
alibaba

Mam taky problem, ze dost zabudam. Nepamatam si vela udalosti z mladosti a v podstate nikedy mi robi problem spomenut si co som sledovala vecer v telke,ked mi niekto povie nejaku info som schopna na to zabudnut a opatovne ked to pocujem beriem to ako nikdy nepocutu vec a pod. Je toho vela.
Je to normalne ? Alebo mam s tym ist na vysetrenie ? Mozem mat uz ako 45 rocna prejav sklerozy, alebo podobnej choroby ? Vrodine sme mali jeden pripad, ze moj stryko zomrel na Alzhaimera.
Za kazdy prispevok dakujem

RNG

Palec,Multiple sklerosis, je autoimunna choroba. Je tu na nu specialna tema. a patri do autoimunnych, na ktore tu je tiez tema.Prejavuje sa vselikde v tele, rozne priznaky sa daju zmiernovat, regeneracne prostriedky na rozne poskodenia. V tej teme je spomenute aj mnozstvo roznych nakaz, ktore vedu k SM s velkou pravdepodobnostou. Borelioza je jedna z nich, chlamidie a rozne virusy v tele dalsie.
A su tam spomenute aj rozne potravinover doplnky uzitocne proti roznym autoimunnym.(Samento, Collostrum, GSE, extrakt z olivovych listov a silne antiviralny chaparal, tiez slabsie osvecene, ako rybacie oleje, aloe vera atd.

nikaaaa

vazeni tupritomni.. by ste sa cudovali,ako sm moze ovplivnit pamat a koncentraciu.. neni to skleroza v pravom slova zmysle,ale ked napadne centrum "mysle" alebo ako to nazvat, urcite na nasledky nebudete musiet dlho cakat.. bol to moj prvý priznak... kto by to bol povedal,ze zla koncentracia moze mat nieco so sklerozou multiplex,ktora pre lajikov znamena klinicke problemy...

tina

Ahoj Palec, prave som si precitala tvoj dojemny pribeh, len nechapem preco sa tolko lutujes, ak si chces popisat co to o tomto ochoreni tak sa mi ozvi na mail, mozno ti aj poradim ja mam tiez toto ochorenie...

palec

neboj to je blbost som si hovoril ja to nemam a teraz pribeh mal som 23 rokov pisal sa rok 2003 isiel som do solaria nedal som si okuliare a mal som otvorene oci lebo som ... a zacalo my byt blbo zle som vydel tocila sa my hlava niekedy bolo my blbo cez den my slnko nicilo oci tak som zacal nosit slnecne okuliare ked sa to nezlepsovalo tak som isiel k ocnej ta my chcela dat okuliare hovorim te som nikdy nenosil a isiel som prec ked sa to zhorsilo isiel som tam zas mala dovolenku vyhladal som druhu ocnu a ta my zistila zapal predpisala my mast ktoru som bral chodil som kamionom na dlhe trasy a druhy vodic mal celu noc otvorene okno a fukal my ladovi prievan na hlavu rano sa zobudim a jedno oko islo doboku nevedel som co s tym tak som isiel k tej ocnej co my dala tu mast a ona povedala ze to treba operovat ze to je silna diploptia ale ze musim ist na neurologicke vysetrenie tak som isiel bol som 10 dni v nemocnici brali mi odber z miechy krv moc a ct nic nenasly robily mi vysetrenie oci a tam to bolo zhorsene no nic predbezne my dali diagnozu sm mali pokazene mr tak som isiel do novych zamkov na mr a tam sa ukazalo ze mam v hlave loziska ktore sa vyskytuju aj pri sm a diagnoza bola na svete bol som januar 2005 na mr a stav ten isty bol som jul 2005 a stav zevraj uz to je urcite sm zacala sa vybavovat liecba teraz je maj 2007 uz rok berem inekcie a stav neviem ci psychycky alebo chorobou som tak v p... ze nemozem behat nemozem mat sex lebo je to stale makke nemozem uz ani dlho chodit a mam problemy s mocom kdekolovek my treba tam musim ist fakt ma to nebavi dost ma to nici uz som z toho v p... a to doslovne par rokov spet aktivny chalan a teraz .. stale dufam to je jedine co my ostava ze to nemam alebo ze sa vyliecim

Erika69

Dobry vecer,
ja mam manzela, ktory ma sclerozu multiplex, ale jeho priznaky nemali nic spolocne s pamatou. Ako 26 rocny mal dvojite videnie, ale vtedy este nikto nevedel, ze je to prvý priznak tej zakernej choroby. Dnes ma 47 rokov a pred dvoma rokmi mu tuto chorobu diagnostikovali. Dovtedy, cize 20 rokov len sa tichucko pripravovala na svoj utok. A vobec to nemalo nic spolocne s pamatou, ale sa to prejavilo oslabenim dolnych koncatin, az sa dostal k barlickam. Hoci sa tato choroba prejavuje u kazdeho inac, ja si myslim ze vo Vasom pripade to nebude scleroza. Mozno vycerpanost, vela povinnosti a organizmus sa chrani takymto sposobom. Musite sa uvolnit, odreagovat od kazdodenýých povinnosti a mysliet trochu viac na svoje zdravie. Vela stastia.

zuzana48

Baby,nebláznite s tým hladovaním. Tým si spomalíte metabolizmus a keď zješ aj niečo malé, potom z toho priberieš!Správne je jesť malé porcie. Aspoň 5 x denne, aby žalúdpk mal stále prácu.Hodne vlákniny, veľa vody,až 3 litre denne, alebo čaje, minerálky bezbublinkové s malým obsahom sodíka. Mám s tým svoje skúsenosti. Myslím s tým jedením 5 x denne a chudnutím. Hladovkou síce schudneš, ale sa trápiš a potom tie následky! Telo nedostane živiny, si unavená, vystresovaná. Ver tomu! Skús to s tým 5x denne malé porcie. Ale to už si zariaď tak, aby to bolo navždy. Tvoj metabolizmus sa správne naštartuje a budeš fit! Tak želám veĺa šťastia. Zuzana.

lena22

A neni to len nesústredenie? Veď vypúšťaš fakt nevýznamné veci. Kúp si gingo na prekrvenie a podporu pamäte. Ja si myslím, že v dnešnom tempe to neni diagnóza, ale tvoja ochrana pred nepodstatným. Trénuj pamäť učením sa cudzieho jazyka, veľa čítaj, to sa odporúča ako jediný spôsob na predchádzanie zabúdania.