strach o kamarátku

Príspevok v téme: strach o kamarátku
barunka

Ahojte, kamarátke sa rúca manželstvo. Je nešťastná, stále jej je do plaču, už sa o tom ani nechce rozprávať.Vyriešiť to nie je pre ňu tak jednoduché, lebo jej manžel ju jeden deň uráža, vyložene si z nej robí srandu, psych. jej ubližuje, na druhý deň mu to je ľúto, hovorí jej, že ju miluje a potom si ju znova nevšíma. Ako jej pomôcť sa rozhýbať a jej trápenie ukončiť, keď sa ten chlap chová ako psychoš?! Ona ho má stále rada stále dúfa, že mu to dojde, že takto sa žiť nedá, len neviem, ako dlho to ešte vydrží a mám strach, aby si niečo neurobila. Som vlastne z tejto hry mimo, nemôžem za ňu rozhodnúť, ani nechcem do nej hustiť, ale ako jej mám potom pomôcť? Ona nevie, či by bolo lepšie si navždy povedať zbohom, alebo sa pokúšať to nejako napraviť. Poraďte mi, prosím, som už z toho zúfalá!

barunka

Povedal jej, že už ku nej nič necíti a potom ju začal obviňovať z toho, že to takto krachlo. Potom sa zas tváril, akože sa nič nestalo....proste úplné psycho. Lenže ona ho má stále rada/ale podľa mňa má rada minulosť/, je to ťažké sa len tak odpútať, stále má chuť to riešiť, ale čo sama narieši?!Asi stále čaká, že príde raz jeden pekný deň, kedy si mladý pán uvedomí, čo v nej stráca a že ju ľúbi...ale aj keby prišiel, čo bude nabudúce? Dá sa naňho vôbec ešte spoľahnúť? Ja myslím, že nie. Aj keď to bolí, ona by už rozhovory o budúcnosti začínať nemala. Nech to teraz nechá naňho. Ale on je schopný sa tváriť, že sa nič nestalo a nedeje...A čo potom?

vecernica

Ked tak nad tym rozmyslam , tak su to psych. nezreli muzi.V mojom pripade to bolo pred par rokmi a zhorsovalo sa to,kazdy raz ma udrel horsie,zacala som sa branit a tiez som ho udrela,kedze to nebol fyz. silny muz,nastastie a hlavne bol alkoholik.Volali na nas nie raz policiu,ale nedala som sa.Vzdy sa ospravedlnoval, a tvrdil ako ma nekonecne miluje..atd.nevyrovnana povaha.Nastastie som s toho davno vonku, pomohlo mi odstahovat sa na privat aj ked to nebolo lahke.Teraz sme kamarati uz po 4 rokoch co nie sme spolu raz za pol roka si zavolame a je to slusny clovek a nikto nevie ako zle sa chova vo vztahu posobi ako ten najmierumilovnejsi intelektual.haha:)

barunka

Ďakujem! Ona je veľmi inteligentná osoba, nikdy by som nepovedala, že bude stáť pred takýmto rozhodnutím a že bude pre ňu až také ťažké. Spolieham sa na to, že ak by ju náhodou začal"fackovať", tak jej to už určite dojde. Nechcem ju do ničoho tlačiť, ale nechcem, aby sa dala zmanipulovať až tak, že sa mi už napr. nabudúce nezverí, lebo bude mať strach, že ju zvozím...To nechcem robiť, má to ťažké, nebudem jej ešte aj ja niečo vyčítať, len by si to mala dobre rozmyslieť, čo od neho čaká do budúcnosti.

eva vida

Az som bola na tom tak zle,ze som sa vyspovedala vlastnej mame(nakolko mi zakazoval kamaradky) a dobre som urobila.

eva vida

Ja ti viem poradit len podla seba a toho co som sa docitala.Ja som to prezivala velmi tazko a nemala som sa o tom s kym porozpravat.Drzala som,drzala,az to preslo aj na facky.Nakoniec to prislo do takeho bodu,ze som si myslela,ze som si to zasluzila.Proste kolotoc-ponizovanie-psych.tyranie-facky-ospravedln enia-uzmierenie.Proste dokola.

barunka

No a to som si ja práve neni istá, či už ten mozog zatemnený nemá. Ja jej musím otvoriť oči, možno aj za cenu toho, že sa na mňa nahnevá. Veď som jej kamrátka, poznám ju ako svoje topánky, musí vedieť, že ja by som jej nechcela ublížiť, ale že jej chcem pomôcť to prekonať. Že rozvod nie je koniec sveta a zvlášť s takýmto bláznom.Bojím sa o ňu ako ešte nikdy a cítim sa bezmocná, to je na tom najhoršie. Ak jej nebudem vedieť pomôcť, tak si to budem vyčítať a s výčitkami sa ťažko žije.

anonym_6805

Barun neber si na plecia prilis. Tvoja kamaratka si sama urci kedy sa chce z toho dostat,ak ovsem nema zatemneny mozog,pretoze ona v podtstate ak zije s takymto psychickym tyracom,tak moze byt zmanipulovana a ani o tom nemusi vediet. To vidis len ty,lebo sa na to divas triezvo...

barunka

Áno, ja pri nej stojím a ona to vie, už sme toho spolu veľa zvládli, len neviem, či som v tomto prípade neni na to krátka.Musím byť trpezlivá a čakať, ako sa rozhodne, ale určite jej ešte poviem, že to nie je jej chyba, v tomto prípade to môžem tvrdiť so stopercentnou istotou a presvedčiť ju o tom.

eva vida

Jednoznacne pri nej stoj a podporuj ju.Ja som mala pred 2-rok.podobny problem a tiez som bola v 5-rocnom vztahu.

barunka

Lenže ona si to neprizná, že ju vlastne týra...a keby aj, tak to bude pripisovať mojentálnemu zlému obdobiu, to by mu ona neurobila a to je na tom to hrozné. ostáva mi asi len čakať, ako sa to vyvinie a ak by to nebodaj prerástlo aj do fyzického násilia, tak tam už neni o čom. Ale ak nie, tak ona sa utrápi...a ja s ňou, už som to písala, ale som z toho úplne hotová. rozmýšľam nad tým vkuse a na nič som neprišla.