alkohol - delírium

Príspevok v téme: alkohol - delírium
zamisv

pri hospoitalizácii môjho muža sa zistilo že začal delírovať, začala som ho obviňovať že je závislí od alkoholu. Zhoršuje sa jeho stav pamäti a mení to kvalitu jeho aj rodinnélho života. Dá sa alkoholizmus liečiť bez chemických liekov ide to iným spôsobom? Ako mám na neho reagovať a usmerniť ho aby si toto uvedomoval?

17

Ahoj jawa.Rozvodom asi moc neviriesis.Podla toho ako pises manzela milujes a nechces ho stratit.Neviem odkial si,no urcite si pocula o anonimnych alkoholikoch!Skus prehovirit manzela a navstivte takyto klub spolocne.Tam sa nikto nic nepyta,rozpravas iba ak chces ty a jeto anonimne.Stoji to zato vyskusat.Drzim palce!

z

ahoje ak vám nebude vadiť tAk budem dalej použivať meno jawa, je to ľahšie na pamäť a na fore som pod týmto menom. chcem len povedať že vyhrážky tupu rozvod a odchody z domu mám za se´bou a okrem toho mi psychologička povedalaže ak to človek nemyslí vážne nemá sa tým ani vyhrážať. taký začarovaný kruh zatiaľ to nemá žiadne výsledky iba stále podozrievania a potom vysvetľovanie.

mijkoo

skus ho trosku pritlacit k muru..ze sa rozvedies ked nenastupi na liecbu..alebo tak nejak. Hlavne nekric..to bude potom len dalsi dovod na pitie..normalny kludny rozhovor. skus

zamisv

no super čítať ako k tomu pristupujú druhí a čo im pomohlo , ja sa teda budem snažiť mu pomáhať, hoci viem že musím byť nekompromisná a ostatné je na ňom. lekárka mu dala lieky domov, to bola ako ambulantná liečba ktorá trvala 7 dní, ale asi vôbec nechcel lebo pri prvej príležitosti si vypil a lieky mám v skrinke už 2 roky.

mijkoo

mam 27 a u kazdeho je to individualne..ja som isiel povodne na liecenie kvoli mojej priatelke ktora ma po 5 rokoch nechala s tym, ze sa ku mne opat vrati po liecbe-omyl. Kazdy tam ide kvoli niekomu inemu ale tam nas postupne(chvalabohu) nasmerovali k tomu, ze to robime pre SEBA. Inak to nema zmysel. Mne napr. priatelka uz sancu nedala ani po liecbe, ale neozral som sa kvoli tomu pretoze to robim pre seba..uz nie kvoli nej. Co by bolo pred tym ako prve??..riadne by som zacal chlastat a sebalutovat. Sebalutost je pre nas alkoholikov nepriatel, Jednoznacne neodporucam ziadne ambulantne liecenie..to je o nicom..riadne tvrdy rezim na oddeleni..dalo mi to strasne vela a som vdacny za to ze som sa tam dostal a vydrzal som to tam. Ale treba si uvedomit, ze abstinovat zostane asi len 25 az 35%..zalezi od liecebne. Ono zo zaciatku tam ani clovek nemusi chciet ist, ale pokial ma este aspon kus neprepiteho mozgu a su tam schopni Dr. tak je nadej, ze sa na neho nieco nalepi a bude abstinovat. Sam si tam musi ale uvedomit co dalej od zivota chce a ako to dosiahnut. V podstate je to jednoduche..musi v sebe bagrovat bagrovat a bagrovat az kym sa nedostane k podstate toho co ho nuti pit a zmenit to v sebe..najst inu cestu ako riesit situacie. Ja som teraz v Irsku (co by som nemal byt-riziko odlucit sa od stacionarov a dr.) ale ja mam v hlave jasno a viem za cim si idem. Pre mna chlast nema miesto uz v hlave..ja jednoducho pit neviem a basta. Veci sa mi vracaju do normalu a tento zivot sa ani neda porovnat s tym predtym. drzte sa tu :)

17

Zamisv vie m,ze momentalne hladas pomoc,jedine ti poviem, ze pokym nechce on jeto marne.Je mi vas velmi luto.Moje rozhodnutie bolo zo dna na den.Keby ma niekto posielal urcite by som neisla.Moja psychika bola na dne.Zle mi bolo ci som pila alebo nie.Vtedy nastal zlom a rozhodnutie.Pila som doma a sama.Manzel vedel ze si vypijem,no to ake toje vazne nie!!Bola som v Pezinku a mozem si povedat jeto moje druhe miesto narodenia.Liecba trvala 3 mesiace na PN.Odvtedy je moj zivot krasny a rodina nesmierne stastna.Z celeho srdca to prajem aj tebe.A este sa spytam,lekary mu neodporucaju liecbu??

mijkoo

17 ma uplnu pravdu..aj ja som abstinujuci alkoholik a cumim co to tu dagmar pise..vraj sestra na psych.??..sa mi nezda. O nas bez NAS..tak to sa to robi v celej spolocnosti..aj tu na fore asi.

zamisv

hneď som vedela kam mieriš dotklo sa ťa to , kôli tej veci o ktorej píšeš že sama si zvýťazila nad alkoholom. čo povedať drž sa . Ja píšem preto lebo alkohol sa dotýka celého môjho bytia a mojich detí. zatiaľ môžem len konštatovať že mi ľúto ako sa to všetko vyvíja, neviem zatiaľ s tým nič urobiť, keď on nechce.

17

To nechce ludi iba skumat.Skus medzi nich zajst do Klubov a potom uvidis aky plnohodnotny zivot abstinujuci alkoholici ZIJU.Ja som abstinujuca alkoholicka viem ocom hovorim.Mam dve dcery a su namna hrde ze som to dokazala bez piruliek.Ano nevyrovnana som bola s alkoholom s ostatnym som problem nemala.Liecba spociva vprvom rade na pochopeni sameho seba,priznanim si svojej diagnozy a a zmenou myslenia!No clovek to musi CHCIET SAM inak to vyznam nema.Neviem,nechcem sa ta dotknut a ani dagmar no to co napisala je totalny nezmysel.Keby robila sestricku na psychiatrii v zivote by taku hlupost nenapisala.Prepac hrozne ma to rozculilo!!