Pretrvavajúci opuch po operácii kĺbu

Tatenka

Tiež som mala problém s opuchom nohy po TEP bedra. Odporučili mi Reparill - sú to tabletky z pagaštanu, stoja okolo 8 €, za 3 dni ( 3 x za deň po 2 tabl.)sa opuch viditeľne zmenšil.

nata24

Ahoj pomohla by jej kyslíková dotyková infúzia, ktorá jej nohu prekrví, okysličí a zbaví opuchu aj prípadného zápalu... Robia ju v Trnave 4P medical s.r.o

Martin9144

Ahoj :-) Ja môžem odporučiť bylinnú zmes Flexibility, je vhodná na podporu kolien a kĺbov pri záťaži, ale pomôže aj pri pooperačných stavoch - -odkaz odstránený- :-)

Helus

Ja som 2 mesiace po vymenne kolenneho klbu a stale mam opuch.Mam aj poskodeny nerv na nohe,pocas operacie.Mam aj krcove zily,mozte mi poradit na opuch nieco,co aj vam zabralo.Zajtra idem k operaterovi,ale by ma zaujimali aj vase skusenosti.

RNG

Proti zapalom/opuchom pomaha napr davka curcuminoidov s bioperinom, 3 x 1500 mg, a tiez cistiaci protizapalovy enzym zserrapeptaza, davka 3 x 120 000 IU.
Profizyme a wobenzyme su velmi slabucke a napriek tomu drahe.

Lidulienka

Dobry den, zaujali ma tie enzymi ako o nich pisete, ja som sa stretla s niecim podobnym, Profizym sa to vola, no v cechach ho stahovali z predaja pre podvod, tak si asi treba davat pozor na to, co clovek kupi.

Laco DS

Skús mamine kupiť wobenzym, mne po operacii kolena velmi rychlo stiahol opuch, v porovnaní s ostatnými ako sme tam lezali na izbe. A vie to urychlit aj
hojenie zlomenin. Snad pomoze.

kirche

Som dva mesiace po operácii bedrového klbu a stale si nezohnem prsty na nohe a zapucha mi čkenok a lýtko.Už ráno mám napochnutý členok a v priebehu pol hodiny cítim,ako sa mi opuchá lýtko.
Môžete mi poradiť čo si mám kúpiť na liečbu?
Ďakujem Jana

RNG

Vacsina pooperacnych opuchov(edemy) je z poruseneho prudenia lymfy. Zlepsenie prudenia krvi do tej oblasti regeneruje aj lymfaticku cirkulaciu(prudenie-drainage).
Jemne lymfaticke masaze a polohovanie nohy hore vyssie hlavne pri spanku napomaha zmierneniu opuchania.
Na zlepsenie krvnej cirkulacie pomahaju enzymi(riedia krv),dumbier, omega 3 oleje,cistit zily sa da lecitinom, rozsirovat roznymi antioxidantami , hlavne hlohom(Hawthorne, ACE inhibitor), na vyhojenie a budovanie kolagenu je vitamin C a E a aminokyseliny(arginin, ornitin, cystein)