uz som toho cital tolko ze som stoho uplne zmeteny.Cital som ze akne sposobuje:vysmazane jedlo,mlieko a mliecne vyrobky,orechy,paradajky,cokolada,udene jedla,masove vyrobky...co je stoho pravda? lebo ja uz ani neviem co mam jest
co sposobuje akne???znovu
ahaaaaaa, uz chapem RNG, diky za info :)))
Su ludia, ktori nevedia stravit mlieko a mliecne bielkoviny. Tym to akne zhorsi. Ale nastastie je to pod 10% ludi.
Len oxidovane tuky z mlieka(stare syry, spalene maslo) su vyslovene prispievajuce k acne.
Probiotika(lactobacily a ine) nam davaju protilatky proti bakteriam , z ktorych acne hnisaju.
Preto mnohym acidofilne mlieko a jogurty a kefiry zlepsuju plet.
Ale najsilnejsim zdrojom probiotik su dnes laboratorne vypestovane probioticke zmesy, v ktorych nie su len mliecne kvasinky, ale aj ine potrebne pre obranu tela a zdravu crevnu floru.
s tym mliekom sa mi to nejak nezda... ked som mala akne, pila som kazdy den acidofilne mlieka a jogurty a plet sa mi zlepsila...
asi na kazdeho plati nieco ine, ale fakt som sa este nestretla s tym, ze by mlieko skodilo..
Vsetky masla su stuzene tuky a pri stuzovani sa pouzivaju rozne katalyzatory ako aj tazke kovy-platina a nikel.Obsahuju aj nemrznucu zmes,aby netuhli a dali sa vzdy pouzit.Taktiez nepouzivat preprazane oleje!Ako uz spominal RNG,najvhodnejsie a pre celkovy zdravotny stav su najprospesnejsie zastudena lisovane ako napr. extra virgin olivovy olej.
Pozor s tymi rastlinnymi olejami, ak to nehovori panenske alebo za studena vytlacane chemicky a tepelne neupravene, je to nie produkt rastliny, ale priemyslu.
Pri vytazovani sa pouzivaju jedovate organicke rozpustidla, kyseliny a zasady(luhy) na rafinaciu a vysokotepelne spracovanie, dokonca destilacia vedu k tzv. "stabilnym olejom" a "maslam", ktore sa nekazia-
ved ziadna bakteria, hnilobna a kvasna kultura by sa do takych chemikalii nepustila, inac z nich zahynie.
Len ludia su tak oblazneni propagandou...
na margo vapnika -voda z kyslej kapusty ma vraj vacsi obsah Ca ako mlieko
Co sa tyka vapnika, umelo rozsirovany blud je, ze mlieko a mliecne vyrobky su najdolezitejsi zdroj vapnika pre nas.Treba sa nad tym zamysliet, lebo odkial ho dostava krava? so zelenin(travy, rozne rastliny...)
A velka vacsina sveta nepije mlieko, odkial ho dostanu oni, ved maju tak isto kosti v tele!
veľa vápniku je aj v maku, pažítke, lieskových orieškoch, sóji a petržlenovej vňati.pokial zjes nieco co je vyrobene z mlieka tak je to ako by si mlieko pil...
a co mliecne vyrobky napr.jogurty smotana a podobne? a vapnik mam ako ziskavat?
michal7,je tu velA tychto tem na akne,precitaj si kazdu z nich rad radom,a v kazdej sa docitas nieco nove...