borelioza

Príspevok v téme: borelioza
alenka2

Môjmu manželovi pred rokom a pol pri odbere likvoru diagnostikovali neuroboreliozu. Odvtedy sa stále sťažujr na bolesti krčnej chrbtice a tuhnutie svalstva a preto je znova na neurológii. Op)ať mu však chcú urobiť odber likvoru z miechy, čo nepokladám za nutné keďže sa ním už raz borélie potvrdili. Má totiž po týchto odberoch strašné bolesti chrbta a hlavy aj keď dodrží všetky pokyny. Má niekto skúsenosti s liečbou tejto choroby? Ja som sa totiž stretla len s názormi, že sa nedá vyliečiť. Nepoznáte nejakého odborníka?

RNG

Nuz v medzi mojimi pribuznymi mam 4 pripady vyliecenia s kombinaciou antibiotik a mnou dodanych sirokospektralnych antimikrobialnych. To uz je par rokov, a zda sa ze sa im to nevracia. Takze to asi bolo uspesne.
Na davkovanie a konkretne znacky, ktore som pouzil mi napis svoj e-mail, to by sa chapalo ako reklama mozno.
Ale aj tak sa mi zda, ze som to uz na fore viackrat spomenul v podobnych temach(borelioza, Limska borelioza, autoimunne choroby a pod)

kali

dolezite je komunikovat s lekarmi. Ked mu to zistili pred rokom a pol, tak bol lieceny? ak ano, zlepsilo sa to vtedy? co s nim lekari robili za ten cas? ako zaberala liecba?

denisa

Ja už mám boreliozu 2 roky a rok ma z toho liečia.nikto z lekárov o nej nič nevedel, všetko som si zistila na internete a podľa toho kam som sa vypytala tam ma lekarka poslala, ani netusila,ze okrem nervoveho systemu a svalov moze napadnut aj oči, srdcovy sval. Aj ja mám zablokovanu chrbticu, stuhnute svaly, a hlavne migrenu, ktoru som do teraz nepoznala. teraz ju mam kazde 2 tyzdne. kazdu chvilu ma boli niečo ine- ine klby......je to hrozne. ak má niekto skúsenosť s úplným vyliečením ...poteší ma

RNG

Klinicky ucinne(teda liecebne, nie len ako pitie caju) je 10 + gramov denne(to je kopcom lyzica, nie lyzicka). Ked je caj velmi jemne pomlety, luhuje sa velmi rychlo.Cast ale aj tak zostava v usadenine, preto odporucam jemne mlety varit par minut a nechat odstat 20 minut pred pitim, nefiltrovat a vypit aj s usadeninou.

pink

Dobrý večer. Práve som sa vás chcela opýtať, či je lepšie užívať čaj vilcacora alebo kvapky. Bola som si pred dvoma dňami kúpiť čaj, kde v návode píšu, že sa varí 20 minút. Na internetových stránkach som sa dočítala, že je to blud, že sa má variť dávka 1 lyžička čaju vilcacory 5 minút a potom 15 - 20 minút luhovať. Ako správne užívať tento časj? Ďakujem za odpoveď.

RNG

Spravne davkovanie Vilcacory=uncaria tomentosa(klinicky ucinne) je 10 gramov denne. Alebo brat specializovany vytazok z nej, Samento, 2x10 kvapiek denne. Pozor na herxheimerovu reakciu(nahle uhynutie bakterii v tele moze pretazit enzymaticky system, ktory ich nestaci odpratavat, preto treba zacat z nizsimi davkami a postupne zvysovat na odporuceny davku)

pink

Ja som nevedela, že mám boreliozu. Mne jedného dňa ochrnul lícny nerv. Neurologička ma poslala na vyšetrenia na boreliozu a zistili mi stredne vysoké Igg a o dva týždne vysoké. Organizmus bojuje. Predpísali mi lieky a vo februári mám ísť opäť na odber krvi. Ja mám závraty a točenie hlavy, ale neviem, či to mám z toho, alebo z krčnej chrbtice. Lebo pri ďalších vyšetreniach mi zistili aj blokáciu krčnej chrbtice. Ale tá borelióza ma štve poriadne. Kúpila som si čaj Vilcacora na podporu imunitného systému. Pijem ho zatiaľ len dva dni.