bolest chrbta

Príspevok v téme: bolest chrbta
randi

uz dost dlhu dobu mam problem s chrbtom,vzdy raz za par mesiacov mi cvakne v pravej dolnej casti(po lekarsky pravy SI zhyb)a potom par tyzdnov nie som schopna normalne chodit,je to taka zvlastna akoby horuca bolest.naposledy som sa dokonca dva dni nevedela udrzat na nohach.doktori mi zatial nic nezistili,kazdy iba predpise lieky proti bolesti..nestretli ste sa s tym niekto?

mamca

Randi,tých možných príčin je veľa... Od narušenia klenby chodidla,posun bederného kĺbu až po posun bederných stavcov a často tiež C3-krčná chrbtica.Alebo oslabenie väziva či problémy s obličkami a močovými cestami,gynekologické(dosť častá príčina)...Kým budeš mať potrebné vyšetrenia,môžeš doplniť minerály a vitamíny a prekonzultovať vhodnosť zaťaženia jednotlivých oblastí pri cvičení.A samozrejme,všade to tu píšu,dostatok tekutín-potrebné pre platničky a ich pružnosť.Držím palce.:)

randi

praveze cvicim vela,len mozno nie spravne.na MR som objednana tak uvidim,ale trva to uz zopar rokov a stale su tie bolesti vacsie.

mamca

Zablokovaním SI skĺbenia dochádza ku kompresii nervov,čo má za následok bolestivosť a pocit ochabnutia končatiny.Pri dlhodobejšej blokácii sa vyskytujú aj zápalové problémy,keďže oblasť je precitlivená a viaznu o.i.aj lymfatické cesty.. Ak necvičíš,asi je načase aspoň trochu posilňovať chrbtové svalstvo,brušné svalstvo a kontrolovať držanie tela pri chôdzi,sedení,hlavne správne podsadenie panvy.Samozrejme,nie nárazový záber,ale postupná úprava zvykov (npr.pri sedení neprekladať nohy...) :)

lea

Randi, CT vysetrenie alebo MR Ti nerobili? Moze ist o poskodenie medzistavcovej platnicky, ktora tlaci na nerv a bolest vystreluje do dolnej koncatiny. ak sa situacia opakuje, pytaj sa na uvedene vysetrenia. je zvlastne, ze ti ich doteraz nerobili, sice daco stoja poistovnu, ale pohladom sa takato diagnoza neda zistit

aloe

Ja som to už tiež párkrát mala,nasvietim sa bioptronom viackrát denne a prejde to.Sú na to aj prírodné doplnky výživy,lepšie povedané krém na natieranie, treba vyskúšať.MOžno je treba doplniť minerály.