Zla vyslovnost

evulik14

daj si prst z boku pod jazyk a vyslovuj hlasne ddddd a potriasaj jazykom.cvic to hlavne pred zrkadlom,postupne sa ti k tomu bude same pridavat slabucke r,a kym nebude to r silne,tak si stale pomahaj tym prstom-aby sa ti ten jazyk triasol,no a ked ti to uz pojde dobre,tak sa ti jazyk bude pri pismenku r triast aj sam .vela stastia a trpezlivosti.

mentolka

Alebo dobra basnicka je : Isli krty na maskrty,prvy, druhy, treti, stvrty.Piaty robil naprd vrty,nevzali ho na maskrty.

flower

nemusi ti byt trapne s tym ist k logopedovi. poznam aj dospelych ludi, ktori rackuju a navstevuju logopeda. skus ist na to najskor postupne, hlavne vela cvic a pravidelne, vysledky by sa mali cochvila objavit:) ak ti nepomozu "domace sedenia":), tak navstiv logopeda. a napadla ma este jedna basicka: ked sa v parku zjavi chrt, urazi sa priatel krt. chrt zavrci na krta, krt sa rychlo zavrta. vrana hlavou kruti, nevodte sem chrty. prvy, druhy, treti, stvrty a kde sa ten piaty vrti? ten figliar je pod nimi, pod bracekmi rodnymi:)

Ivka 1

V žiadnom prípade sa necíť trápne a skús si to trénovať vždy,keď budeš mať voľnú chvíľku a keď Ti to nepôjde,tak vyhľadaj pomoc odborníka.

deendy

takze da sa to este naucit aj ked mam 16 rokov ? lebo myslel som si ze to je uz pozde, aj ked mi je dost trapne o tom pisat, a este trapnejsie ist v tomto veku k logopedovi.

flower

zaci "tdnkovat":) rychlo a za sebou si neustale opakuj pismena "t" a "d" a ono by to same malo nabehnut. skus si dokola opakovat nejaku basnicku zameranu prave na pismeno "r", napriklad: trpaslicek trnky trha, trhanie mu dlho trva:) to iba tak pre zaciatok. a ked s tym budes mat stale problem a nezlepsi sa to, tak je najvhodnejsie vyhladat logopeda, ktory ti pomoze:)