pomoc s antikoncepciou

Príspevok v téme: pomoc s antikoncepciou
ameliesk

asi skor na dievcata otazka, neviete mi prosim poradit, ak sa s priatelom planujeme milovat az o par mesiacov a chcem potom zacat brat tabletky, myslite, ze mozem zacat brat aj teraz, aj ked sa nebudeme milovat? chcem ich brat aby som pribrala, lebo aj take ucinky to ma... viete mi poradit, ktore su na to dobre? ale aby som nebola ako buchta potom:) skuste mi napisat ked na nieco pridete. urcite chcem brat nizkohorm. dakujem

machulka006

ahoj babulka. Takže takto...
Ak máš menej ako 20-22 rokov, totálne nízkodávková, tzn. 20mg estrogenu na deň, sa neodporúča, koli stavbe kostí v neskoršom veku. Skôr by sa hodila s dávkou 30mg. (Napr. Marvelon, Yadine, Jeanine, Regulon, Microgynon,atď...). Čo sa týka toho priberania. Je to zradné, pretože pribratie z hormonálnej antikoncepcie je skôr o tom, že držia vodu, čiže skôr sa zavodníš ako priberieš. Môže sa to prihodiť z ktorejkoľvek antikoncepcie, okrem tých čo sú proti zadržiavaniu vody-to sú Yadine a Yasminelle.
V prvom rade ale bude dôležité aby si zašla za gynekologom a poradila sa s ním. Povedz mu svoje požiadavky a určite ti poradí čo a ako. A to, že sa chcete s priateľom milovať až neskôr, vôbec nevadí, naopak.Je lepšie začať brať už teraz,človek nikdy nevie ako t s ním zamáva :) . Držím palce.