nízky tlak

Príspevok v téme: nízky tlak
salome333

Mávam stavy, keď sa mi tak krúti hlava, že nemôžem ráno vstať z postele, lebo sa mi točí celá izba. Nič nevidím a hučí mi v ušiach. Kvôli tomu musím ostať doma, no najhoršie na tom je, že v tomto stave nemôžem ísť ani k lekárke, lebo by som niekde na ceste odpadla. Tlak som mala 80 na 50. Prosím Vás, z čoho to môže byť a čo mám proti tomu robiť? Vie mi niekto poradiť?

pet

svalové kŕče môžu byť aj z nedostatku minerálov. ale pozor kalcium sa nesmie užívať spolu s magnéziom, bo sa na seba naviažu a potom sa nevstrebú. takže ráno magnézium, večer kalcium, nikdy spolu.

ružička

Ja som si myslela, že len znižuje, ale teraz ho vyskúšam. Aj ja mám v poslednej dobe kŕče v nohách, hlavne v stehnách a potom sa mi ťažko chodí. Lekárka mi tiež odporučila calcium a pri veľkých kŕčoch aj šumivé magnézium. Myslíš, že aj to môže byť dôsledok nízkeho tlaku alebo je to nedosttatkom minerálov?

pet

magnézium pôsobí dvojako, nízky tlak mierne zdvihne, vysoký zníži.
a keby nízky tlak ešte znižoval, tak by som sa asi musela plaziť, bo pre kŕče v nohách som ho užívala denne 1000 mg. a na kŕče u mňa zaberá v kombinácii s kalciom.

ružička

"pet" píše, že jej pomohol horčík. Mne sa zdá, že sa užíva na vysoký tlak. Lekárka mi radila vela piť, ale potom musím chodiť stále na záchod. Môj problém je, že doma mám stále nízky, ale u nej učebnicový 120/80.

brejka

ja som mala raz rekordny tlak 70-50, ani som sa necitila moc unavena, teraz mavam tak 90-60 a pomaha mi kava, alebo cierny caj je este lepsi, pretoze ostanes dlhsie svieza a samozrejme cvicenie a vela vody

mc´

ja mam tlak 80 na 50 stale, takze to ani nevnimam ako nejaky problem. Ked sa mi uz velmi drieme a som taka otapena, tak si dam vecer pohar vina a aj tlak sa mi zdvihne a aj nalada :)

[zruseny12]

ja mam tiez nizky tlak,niekde som citala,ze na nizky tlak je dobry ROZMARINOVY CAJ-UPRAVUJE TLAK A DODAVA ENERGIU.A VYVAR Z HYDINY MI POMAHA.A samozrejme vela pijem.Ale,niekedy som taka otapena,ze len kava ma postavi na nohy...

maruška

ahojte!!!ja mam tiez uz dost dlho nizky tlak a doktorka mi povedala ze nech vela pijem...zatial mi to teda nepomaha ale vsak casom uvidime :)))hadam...no ja tiez obcas mavam taky tlak ze 80 na 50...vtedy som sa isla prejst ze to vraj zvysuje tlak ked nico robim...no pravdu povediac nic mi to nepomohlo lebo potom som mala talk este nizsi :P ale urcite netreba ist sama na prechdzku lebo zas aby som neodpadla niekde...ale pomaha mi ked si dam mineralku ked mi je zlae...to je vazne uplne super....az tak citim ako mi ide konecne riadne krav do mozgu :P...aj s tou kavou som to skusala ale potom som radsej prestala lebo mam po nej vzdy srdcovu arytmiu ...takze tak...:DDD

gregor

mne tlak pomohol upraviť horčík /magnesium/ v malých množstvách počas trvania dvoch rokov, samozrejme pitny režim (voda s najnišim obsahom mineralnych látok okolo 300 mg/1L a nižšie)a káva ,ktorú v tomto čase vôbec nepotebujem ,aby mi nedvyhala zbytočne krvný tlak.