Picha ma v uchu

andrejkaa

mala som silne pichanie v lavom uchu ,prechadzalo to teplym navalom na lavej ruke po žile a končilo to silným pichnutí a opakovalo sa to. brala som lieky utišili bolesť teraz slabšie počujem na lave ucho počujem neustale hučanie na pravom uchu a bojim sa aby sa to nestalo aj na pravom uchu lebo dnes ma žačalo pichať

skaja1234987

ASI PRED 15 MINUTAMI ma začalo hrozne pichat v uchu. mam 12 rokov .boli ma hrdlo. hrózne to boli prosím pomožte mi nikoho nemam doma ja sa asi zblánim ako keby mi tam niečo pukalo vopdred dakujem :(

MODROVICH

Mam streptokoka v hrdle uz 3 tyzden, brala som antibiotika5dni,potom som mala pauzu tyzden a potom mi ich predpisala este raz,ale nevybrala som ich,lebo som mala žaludočne problemy.dnes mi zobrala dalsi vyter hrdla, som alergická na penicilin.obcas mi stale byva zle,aj psychicky, pri zmurkani mi puka v lavom uchu,boli ma hlava.poradite mi nejake domace tipy ako sa zbavit tohoto virusu?teplotu mam len okolo 37 - 37,2

petra333

Choďte k lekárovi pri akejkoľvek pretrvávajúcej bolesti, najmä keď ju sprevádza horúčka, závraty alebo iné príznaky. Počas liečby sa dá bolesť a horúčka tlmiť acylpyrínom (iba dospelí) alebo paracetamolom. Rovnako pomáha suché teplo – prikladajte na postihnuté ucho horúci uterák asi na 5 minút niekoľkokrát denne. Pri bolest v hrdle zvyčajne pomáha kloktanie vlažnou slanou vodou. Lekári varujú pred aplikáciou domácich prostriedkov do uší. Horúce kvapky alebo olej môžu byť nebezpečné pri prasknutom bubienku.
Pri zápale labyrintu je potrebný oddych na lôžku, lebo i malý pohyb spôsobuje závrat a nevoľnosť. Ležte pokojne, najlepšie na boku postihnutej strany. Ak sú zápalom postihnuté obe uši, najvhodnejšia je poloha na chrbte.

vševedka

To čo píše teta Erika /teplý olej/môžeš vyskúšať, pchať do ucha cesnak by som neradila! Poznám jedného čo ho pchal do nosa a oľutoval! Keď chceš alternatívu-použi cibuľu, nie pchať, ale ju nahriať pokrájanú na plátky napr. v sitku nad parou a potom priložiť na vreckovku a tú priložiť k postihn.uchu.Previazať šatkou a nechať aspon 1-2 hoďky pôsobiť.
Klasická medicína však používa Burow alkohol /majú ho myslím i v lekárni/, ten používajú ušný lekári na gázový "štrfáik" do ucha. Viem, že odvážlivci používajú aj slivovicu, ale tá môže až "popáliť" zvukovod.

teta erika

Nam vzdy mama davala teply olej na vate do ucha a vsetko preslo, tak skuste....Olej trosicka zohriat, namocit kustik vaty a dat do ucha.

auky

od vcera ma picha v uchu, v intervaloch as kazdu hodinu ma tak 15 min pichne v uchu, tak,akoby ste mi tam ihlu vrazili....boze,z coho je to? pomoze dta si odo ucha cesnak?

miska2008

pichanie v uchu to znamená,že je tam streptokok.ponúknem naň účinný prípravok.streptokok je veľmi zákerný.časom dokáže spôsobiť chorobu a antibiotiká ho nikdy celkon nezničia.ak pichá v uchu tak už je zrejme,že je aj v hrdle a prínosových dutinách a treba ho zahubiť,aby on nehubil vás.viac info mailom.páá

jana petriskova

AJ mna uz dlhsi cas picha v uchu tak som sa dnes vybrala na usne. lekarka povedala ze mam malo usneho maziva a mam prilis ciste ucho. v lekarni som si kupila Calendula krem a mam si davat dva tyzdne tuto mast do ucha.