Chrbtica, alebo srdce?

Príspevok v téme: Chrbtica, alebo srdce?
*mária**

V noci, asi o 3-tej hodine som sa zobudila na bolesť v hrudníku. Ležala som na ľavej strane a nedalo sa mi poriadne dýchať. Akoby mi niečo tlačilo na srdce. Musela som sa posadiť a zdvihnúť hore ruku, aby sa mi to trošku uvoľnilo a dalo sa poriadne nadýchnuť. Potom som už poriadne ani nezaspala. Doteraz cítim taký tlak v oblasti srdca a pichá ma pod ľavou lopatkou. Čo to je? Bude to od chrbtice, že som zle ležala, alebo naozaj problém so srdcom?
Mám 44 rokov.

kena

aj ja mam problem s chrbticou mam cystu a pod CT mi chcu vybrat tekutinu bojim sa ci sa mi nezhorsi stav rada by som pocula radu odbornika

RNG

srdce boli, ked je nedokyslicene, tj cievky vyzivujuce srdce(vencove=koronalne) su ciastocne upchate.
lecitin pravidelne brany vycisti cievky od tukovych nanosov.
Rybaci olej zrieduje krv a zlepsuje cirkulaciu. Vitamin E a vitaminy B-6, B-12 a kyselina listova neutralizuju skodlivy homocystein, ktory zdrsnuje steny cievok a potom sa na nich usada tuk a cholesterok, pripadne aj mineraly.
Vytvaranie skodliveho cholesterolu(LDL) sa da znizit branim policosanolu, komplexneho sacharidu z listov cukrovej trstiny, kotry znizuje tvorenie LDL a jemne zvysuje HDL v nasej peceni, odkial velka vacsina cholesterolov pochadza, a tvoria sa hlavne z prebytocnych cukrov, najma fruktozy.
Krvnym zrazeninam sa da vyhnut pouzivanim enzymov ,ktore robia krvne platnicky menej lepkavymi, cim zabranuju vytvaraniu zrazenin(trombusov). Mimoriadne ucinna je najma nattokinaza, ktora vie rozbit zrazeniny lepsie ako lekarmi pouzivany enzym z prasacich criev, heparin, a jeho chemicke derivaty(patentovne mediciny odvodene z prirodnej)

oscid88888

Mám problém zrejme s chrbticou, bola som u lekára, ktorý mi zmeral tlak 120/80, urobil EKG bolo v poriadku, ale stále mám tlak a slabosť v pravej ruke, mám pocit, že v nej nedokážem nič udržať. Cez deň je to celkom znesiteľné, ale v noci nemôžem zaspať, srdce mi búši (občas), keď si dám veral tak sa cítim dobre. Pokiaľ ho ale neužijem začne to od znovu.Lekár, internista ma poslal na neurológiu, nedá sa tomu predísť napr. cvičením, mám dosť namáhavú prácu čo sa ťýka rúk, danne mi prejde rukami cca 800 - 1000 kg.

trezalka

Brat mal tento problem v lete minuleho roku.V noi sa zobudil ze nemoze dychat a zena s nim utekala na pohotovost,kde mu povedali ze to ma od chrbtice a poslali ho domov po injekcii.Bratovi sa ale neulavilo a dalsiu noc to mal opat,znova pohotovost a znova ta ista diagnoza- zablokovana chrbtica. Svagrinej sa to ale nepozdavalo a vyhladala ineho odbornika,ktory potvrdil srdcovu vadu,brat mal viacero prechodenych neliecenych chripiek a pod. a bacil sa mu usadil v srdcovom svale.Srdiecko sa mu potom zvacsilo a nepracovalo tak ako malo.Teraz je uz doma z nemocnice kde mu v BA stastne transplantovali celu lavu chlopnu.Chcem tym povedat aby ste sa dali vysetrit u lekara a necakali na diagnozu cez net.a ak si nieste isty vyhladajte aj dvoch lekarov a dajte si to potvrdit.mojmu bratovi to zachranilo zivot.

[zruseny12]

Aj ja Teba zdravim a prajem pekny vecer,ja som nevedela ci si to TY tak som nepisala,nic ale myslela som na Teba dnes.Vikend som prezila v pohode,druh je doma tak je viac prace a boli sme aj na navstave,len blbe pocasie bolo prsalo,no ale ,mne to nevadi.Mne to tiez robi myslim si chrbtica,mam esovitu skoliozu a aj TETANIU,ALE KED SOM TO PRVYKRAT MALA TO PYCHANIE,NEBOLO TO PRIJEMNE.Dnes sme boli v meste na nakup,a uz po dlehej dobe ked som viac pochodila tak som bola taka unavena a dolamana ako keby som rubala niekde drevo v lese.Museli sme uz potom ist do auta,lebo som padala z noh.Aj tak sme nejak vela toho nekupili.A Ty sa mas ako Jana123,dufam,ze fajn,Prajem Ti zajtra krasny den,ja zajtra idem k lekar.po odporucanie k neurol.to je tiez pekna bl.idem z vysledkami a musim mat odpor.od obvodnej.A este mame byt toho roku ockovany proti TETANU,TAK IDEMEsa na to lekarky informovat.Maj sa krasne.Aj Tebe *MARIA**,ZELAM ABY TI DOPADLI VYSETRENIA DOBRE.

jana123

to fakt? to som este nepocula. ja som odmalicka alergicka na prach, roztoce(som ekzematicka). Mne tento stav robi ale chrbtica, velka skolioza a trpim panickou poruchou.