skola-zly kolektiv, trapenie :-((((

Príspevok v téme: skola-zly kolektiv, trapenie :-((((
janka17

ahojte. som druhacka na strednej skole a fakt neviem co mam robit, ako sa spravat, ako tam mam vobec existovat:(( mam hrozny kolektiv v skole, kazdy ohovara kazdeho..mam tam jednu babu s ktorou som si dlho rozumela, s ktorou jedinou sa tam dalo normalne o vsetkom pokecat a dnes som zistila, ze ma zradila:-(( predomnou hovori nieco ine, a za chrbtom zase nieco ine..:-(( spoluziakovi povedala ze som strasne ticha a ze sa nechcem bavit s nikym inym len s nou.. :-(( a on tomu uveril a teraz si vsetci myslia ze nemam zaujem sa s nikym bavit.ale tak predsta nebudem sa bavit s niekym, kto mi nadava, rozkazuje mi a robi si so mna srandu..to fakt nie:.(( prosiim psychicky uz toto nemozem zvladnut..noci nemozem spat, co stale rozmyslam co zase v skole bude, z coho ma vysmeju,aku srandu si so mna spravia..:-( a este k tomu ked som stratila aj tu normalnu "kamaratku" .. proosiiim som zufala :-(((((((((( a je mi z toho strasne zle..

uuleuskauu

Tak to uz pri vztahoch byva, vztahy nie su dokonale. Mozes prestupit do inej skoly, ale ani tam nie je zaruka dokonaleho kolektivu. Raz budes chodit do roboty a ani tam to nebude idealne. Zamestnanci vo fabrikach maju zase intriganske kolektivy a osobitnu kategoriu tvoria takzvane skolitelky a kontrolorky, ktore sa s radostou vyvysuju nad ludi a bliakaju po nich ako zmyslov zbavene, lebo vsak bez zvysovania hlasu to nejde. Nechapem, ako mozu byt ludia k sebe taki, ale su. Je to chora doba a chory svet, v ktorom zijeme. Clovek cloveka nema rad. Raz som sa prechadzala po ulici a bol tam zobrak. Nechcela som mu nic dat, ale zrazu sa predo mnou zjavil nadherny chlap, ktory ma ocaril svojou krasou a ja som zostala pozerat nanho uplne omamena. Tan krasny chlap dal tomu zobrakovi peniaze, potom sa otocil smerom ku mne, pozrel sa mi do oci, usmial sa na mna a zrazu zmizol. Prebrala som sa z ocarenia a pred sebou som videla uz len toho zobraka. Vtedy som prvykrat v zivote aj ja dala zobrakovi peniaze, lebo dovtedy som bola nevsimava a lahostajna.

FrantiskaMokra

bud to zvladnes a nebudes si spoluziakov vsimat alebo zmenis skolu...len tieto dve veci su...rozhodnut sa musis sama...

Nikollaaa

Fú, kde začať, práve idem do druhej triedy a mám to dosť podobne. Keby nieje môjho priateľa teda. On je jediný dôvod prečo sa do tej školy aj teším a ide mi to rýchlo. Začiatok minulého roka bol hrozný. Som veľmi spoločenský typ, rada kecám s ľudmi aj sa zoznamujem ale to čo som tam zažila bola katastrofa. Nikdy sa mi nestalo že by mi nikto nesadol. Bolo to hrozné obdobie. Ale v takom februári mi to začalo dosť ubiehať a ani som nevedela ako a bol jún. Bol to mega pocit že to šlo tak rýchlo. Na zakladnej som mala vynikajúci kolektív, teda, mňa mal každý rád a s úplne každým som sa vedela na hodinu porozprávať a smiať. Tu to nejde. Mám aspoň jednu osobu a moc dúfam že sa medzi nami nič nestane lebo by som mala ťažko poškodenú psychiku. Chcem aby mi stredná ubehla rýchlo na jednu stranu a na druhú nie. Kôli ludom by som vypadla hned najradčej, ale bavia ma predmety, mame fajn učiteľov a taktiež neviem ešte kam by som pokračovala na vysokú tak potrebujem čas to zistiť. Prosím ak sa k tomuto dostanete tí čo ste tu 11 rokov dozadu písali hrozne rada budem za odpoved ako vám je teraz (či myslíte na strednú, aká bola vysoká) alebo ak niekto má stále rovnaký problém rada si prečítam.

pata123

Ja presne viem ako sa citis.... Ja to mam veelmi podobne... Som len prvacka na strednej, ale ten kolektiv je tam strasne zly, citim sa, ako keby tam vobec nepatrim.... Najhorsie je, ze je nas tam len 5 bab a 20 chalanov.... a ti chalani su uuuplne blbi, a s bababi som si vobec povahovo nesadla.... kazdy vravi, ze to bude lepsie, ale ja vobec nevidim zmenu.... Preto ta uplne chapem... Dufam ze uz je to lepsie a drzim palce :)

neia

tak sa skus nejkao zapojit a zacat sa rozpravat mozno s niekotrym z nich, skus zabudnut na to, co si myslis, ze si o tebe myslia, mozno si to ani nemyslia, mozno su to len hlupe reci. a dalsia vec, uvedom si, ci su to ludia, s ktorymi si chces rozumiet. Mozno su to uplne ini ludia ako ty, ale potom sa nemusis trapit, ked si s nimi nerozumies, skus sa ale trochu aj prisposobit. nemusis menit aka si, len sa prisposobit. a bran sa, ked hovoria nieco co nie je pravda, bran sa ked povedia nieco coc sa ti nepaci a co ti je neprijemne, vzdy sa bran.neboj sa ich, vobec su neni taki silni ako sa ti mozno zda.

janka17

neia- ale ako to mam vyriesit?? to nejde tak lahko.. :-( ja si myslim ze si to o mne myslia vsetci.. ze som ticha, ze sa so mnou nada bavit atd..ja sa nechcem trapit..ale ked ja fakt neviem o com sa mam s nimi rozpravat..:-(( a este pri tom ked aj viem ze co si o mne myslia a robia si srandu

neia

a nie je dovod, preco by si si nemohla vychutnat strednu, to je pravda ze to ubehne ,da sa to riesit aj tak, ale da sa ten problem aj vyriesit a nie pred nim len utekat. nemozes sa tak dlho trapit

neia

mozno nema nikto proti tebe nic, mozno ta len nerozumeju a tym ze budes verit ze proti tebe nieco maju si nepomozes. skus to brat tak, ze oni su mozno uplne ini v tom ako rozmyslaju a mozno ich ani nenapadne, ze sa trapis a ze ti ublizuju pretoze oni nikdy nic take nezazili. mozno sa nedokazes s nimi skamaratit len preto, ze z teba citia tie obavy a to vsetko a ze preto si im tak daleko. a ty si mozno moc beries to, co oni tak ani nemyslia, ,mozno si len zvyknuta na ine spravanie. stoj si za svojim, ale ked niekto o tebe povie nieco skarede, tka no a co, ved to je jedno a mozno je tam dvadsat inych ludi, ktori si to o tebe nemyslia. tak skus prekonat co si myslis, ze si o tebe myslia a skus im ukazat ze by si si s nimi mohla rozumiet. Skus ich naucit, ako sa maju k tebe spravat. A mozno ta tvoja kamaratka, co povedala druhym ze sa s nikymmi nym nechces bavit ta ma rada, len mozno ze to nie je ani pre nu lahke niekam zapadnut a mozno jej to trosku stazujes tym, ze ju otrhas od inych, ale to nemusi znamenat ze ta nema rada. myslim to v dobrom. skus nad tym popremyslat ale netrap sa.Napis ako sa mas.

tststs

no ja mam zasa opacny problem...stale ma niekto niekam vola..mam 15 a mozno to znie divne ale mierne ma to unavuje...stale pizzeria a kina a polus a vyjazdy busom do sirokeho okolia...ja som tusim najradsej sama...alebo ked vecer len pozeram na oblohu tak vtedy si oddychnem..a este s priatelom ked sa prechadzame v parku a sme ticho len tak chodime..to je skvele...