Pocit škrtenia.

Príspevok v téme: Pocit škrtenia.
monika p.

Ahojte. Chcem sa s Vami poradiť, čo mi môže byť. Už dávnejšie som zaregistrovala pocit, akoby ma niekto škrtil okolo krku. Stáva sa mi to väčšinou večer, ťažko sa mi prehĺta, som z toho malátna, nervózna a unavená, a krúti sa mi hlava. V poslednej dobe to registrujem častejšie, a je to hrozné, naozaj ako škrtenie, neviem si s tým dať rady, lebo mám pocit, že ma to zadusí.
Ak by niekto myslel, že je to spojené so psychikou, tak to môžem celkom vylúčiť, pretože som úplne v pohode a žiadne depky ani starosti nemám.
Prosím, poraďte.

Peter Black

Ahoj môžem sa opýtať čo vám nakoniec pomohlo ja mám teraz to škrtenie už skoro dva mesiace už som vyskúšal všetko možné a nič nezaberá už som to mal aj dávnejšie ale vtedy to prešlo nejak asi samé ale teraz sa my zdá že je to horšie má tu ešte niekto ten problém....dakujem

RominaMel

Dobry den, poradila by som Vam ist na gastro, ten isty problem mam, na zaciatku to bolo este plus dychavicnost, srdce tep 120 v klude, pri lahu som nevedela dychat. Toto su priznaky REFLUXU.

Lulu2011

aj ja to mavam, bola som na ORL aj plucnom, kardiologii, testy mam vraj ako sportovec, ale nevladzem s dychom, niekedy mam pocit obruče na krku, dychavicnost, otrasne stavy, plus hrozne zahlienenie po jedení a nikto mi nic neporadi u dr.

majka_21

Monika, ten pocit skrtenia poznam. Ale u mna by som to davala do suvislosti s astmou. Mam sice problem s chrbticou a stitnou zlazou (tie problemy dnes len malokto nema...), ale vzhladom k tomu, ze viem, co je astmaticky zachvat - u mna to davam do suvisu s tym. Inak sa snazim plavat, ale teraz cez zimu budem musiet vymysliet iny sport. Pre mna je dolezity pohyb - plavanie mi aj kvoli chrbtici vyhovovalo.

Jan.H

AHoj. nieco take zazivam. Su to bud zvacsene lymfaticke uzliny alebo krcna chrbtica, ako dlho sedis za pc? Notebook najkor ze? Ale pre istotu si daj urobit vysetrenie na helikobaktera pyroli. Ja som siel z vlastnej iniciativy na dychový test a zistili ze ho mam.

nellka

Monika, aj pri zväčšení štítnej zľazy sa môže vyskytnúť takýto pocit škrtenia, aký ty opisuješ. Možno ide len o zväčšenie sť. zľ. bez toho, aby bola ovplyvnená aj jej činnosť, ale tá únava skôr svedčí o tom, že máš thyroxínu nedostatok.

monika p.

Hm, mám 9 mm vysunutú platničku, ale to už mám asi 10 rokov, a v podstate sa v tomto smere cítim veľmi dobre. Tá platnička je vysunutá asi vo výške pupku, tak neviem, či by to mohlo súvisieť. Môže to mať spojitosť aj napr. s kancelárskou prácou, ako napríklad stuhnutá šija alebo tak? Mohli by pomôcť aj nejaké masáže?