celozrnne peciva

Príspevok v téme: celozrnne peciva
bambulo7

vsade citam o zdravej vyzive a pravdu povediac snazim sa ju aj dodrziavat ale zaraza ma jedno, kazdi radi vynechat bielu muku jest iba celozrnne pecivo ale na hocijake peci na ktore sa pozriem je v zlozeni ze obsahuje aj psenicku muku... aj tento chlebik "celozrnny" ktory prave konzumujem obsahuje az 60% psenicnej muky... ako to s tym vlastne je???Existuje vlasne nieco len z fakt celozrnnej muky???

RNG

Masa oreganovy olej je silna korenina. Najlepsia forma ako ho brat je v kapsulkach na plny zaludok(dacka 3x300 mg)
Bezsacharidova dieta proti candide pozostava zo zelenin(okrem mrkvy),trochu masa, ryb, orechov vajec a kokosoveho oleja.
Nic ineho.
Ziadne zrniny, chleboviny, ryza, zemiaky, dokonca ani ovocie.

masa

ten oreganovy olej sa pije? aku ma vlastne chut? Rng - prosim ta v jednoduchej reci mi napis, aka je to nizkosacharidova dieta?

RNG

Jedina ucinna dieta na vyhubenie candidi je vytrpet minimum 5 dni uplne vynechanie sacharidov, tj vsetky cukry a skroby a nahradit ich kratkymi a stredne dlhymi mastnymi kyselinami, ktore vie telo absorbovat a pouzit na vyrobu energie ale candida nie. Takto nedozivena candida ochchabne a da sa mechanicky vymiest z traviaceho systemu vysokym prijmom vlaknin(nesladke zeleniny)takze dieta sa sklada zo zelenin, trochu masa, ryby a vajcia(okrem mrkvy) a kokosoveho oleja, pripadne extra vlakniny ako kokosova struhanka a psylium. Po 4-5 dnoch mozno zacat jest ovocie(jablka hlavne) s MASIVNYMI davkami probiotik( 4-6 kapsul, kazda po niekolko miliard roznych probiotickych kultur,aby sa creva rychle zakultivovali inymi kulturami, ktore dalej potlacia zbytky candidy.Do 7 dni by to malo byt vyriesene. Pre istotu treba brat aspon dalsi tyzden dva na vecer 2 kapsule probiotik a nie privela sacharidov.
Pokial kandida bola len v crevnom systeme, toto ju dostatocne vyhubi.
Ak prenikla do krvneho obehu a do inych organov v tele, proces je ovela komplikovanejsi, po radikalnej tyzdnovej diete sa musi velmi nizkosacharidova dieta drzat zialbohu mesiace, co nie je pre telo priam velmi zdrave. Okrem toho je treba brat rozne doplnky proti candide, hlavne oreganovy olej v dost velkych davkach.

masa

este mi vysvetlite, ked sa liecim na candidu- vypustila som biele rozky, chlieb a jem iba kukuricne lisovane placky -take suche. robim dobre????uz mam z toho uplne zmatok.
RNG- a peciem si zo spaldovej muky, to mozem??pri candide. a mam tomu rozumiet, ze ked varim halusky z bielej muky pre celu rodinu, nemusim si varit zvlast zo spaldovej muky, je to vlastne pri candide jedno???

mira

Ak si niekto chce vyriešiť zdravotné problémy, je lepšie nejesť celozrnné výrobky formou chleba, ale formou varených kaší z celých zŕn obilnín : pšeno, ryža natural, kukuričná krupica alebo klasy, jačmenné krúpy, kuskus, v zime trochu pohanky. Dôvodov je veľa. Celé zrno okrem minerálov, vlákniny , vitamínov a stabilizujúcich účinkov na hladinu krvného cukru má vitálnu energiu, ktoré sa neuvoľnila predčasným mletím, a oxidáciou. Uvarené musí byť domäkka, min. 1 hodinu, pšenica min. 1,5-2 hod. Čím dlhšie sa varí, tým je chutnejšie.
Ešte k nedostatku železa - kyselina fytová, ktorá by mohla vytvoriť so železom nerozpustnú soľ sa odstráni 1 hod. kvasením kváskom aký poznajú naše babičky. Kto ale nepoužíva kvasnice, netreba sa báť.
No a 2-3 x týždenne si doprajeme celozrnné cestoviny,niekedy placky, karbonátky, knedlíky a v nedeľu celozrnný koláč, receptov je dosť.
Tieto kaše tvoria asi 50 % denného príjmu potravy.
Odmenou je čistý organizmus a dostatok vitality.

[zruseny12]

Mudra,dakujem za radu,ja by som chcela piect,tak ze budem miesat ako som uz pisala,grah.muku z hrubou mukou.Lebo ja som raz tiez piekla ciste z grah.a bol taky tuhy presne ako pise RNG,a to mi nechuti...vcera som piekla Pizzu a tiez som pridala grah.0,100kg grah.muky a 0,200kg hrub.muky.A bolo to vyborne.A Tiez mam velmi rada ked to chrumka....Takze,je zbytocne pekarnicku.Ja som chcela,ze rano clovek vstane a ma cerstvy chlieb,ale to asi tak nebude.Dakujem este raz za radu.Prajem krasny den Tebe aj RNG.

RNG

Cesto z celozrnnej muky je tvrde a tazke ako tehla. Mojej zene na tom vypovedal slabsi mixer, musel som jej kupit profesinalnu kvalitu. A samozrejme to musi piect normalne v trube. Aj kvasenie je pomalsie, casto vyse 1/2 dna (3xpremiesene)
S hotovym bochnikom sa da nabit kanon, taky je tazky a husty. Ale ja zboznujem tu nakyslastu chut a hutnost a to jemne skrabanie pliev a otrub.
Zena ho nema rada, lebo sa tazko kraja(mrvi) a je tazky.
Tie male pekarnicky na tom zlyhaju.

mudra

mam pekaren, ale musim tomu stroju pomahat, ked miesi cesto, tak keby som tam varechou neodlepila cesto zo stien, tak by to zle zmiesalo....ale radsej to potom vyklopim a peciem v elektrickej rure, lebo do rury to dam do takych malych nadobiek a v pekarni je potom ten chlieb 12x12 cm a to je vela. V rure su upeciem tak 6x6 cm

[zruseny12]

takze aj Ty pecies doma chlieb,ja by som este len chcela kupit pekaren.Ale neviem ci sa to oplati,Ty mas pekaren,alebo pecies len tak v peci?

mudra

Nielen grahamova muka je celozrnna, ja mam doma kamenny mlyncek na obilniny, objednala som si ho pred par rokmi v cechach. Tam proste nasypem psenicu, raz alebo celozrnnu ryzu a mam z toho celozrnnu muku a hned peciem. A ma to inu strukturu ako graham, ale chlieb je potom tak stredne hnedy. Chlieb iba z psenice sa da urobit v pohode,ale cisto razny sa neda urobit, lebo je strasne lepkavy a vlhky, takze ja to miesam 1:1 psenica:raz, do toho davam lanove a slnecnicove semiacka....vsetkym strasne chuti, dokonca si to davaju namiesto kolaca :-)