vyťahovanie nervu zo zuba - následný zápal

Príspevok v téme: vyťahovanie nervu zo zuba - následný zápal
kamoska1

zubár mi v stredu vyťahoval nerv zo zuba, strašne ma ten zub potom bolel, zo štvrtka na piatok som opuchla, asi tam je zápal a zubár sa v piatok tváril, že to musím vydržať, znovu mi prečistil kanáliky a nechal mi zub otvorený a že sa mu mám prísť ukázať v pondelok...je to normálne? nemal mi predpísať niečo proti tomu zápalu? nejaké ATB?

MajoRBK

No tak mne robil zubár koreňovú výplň na jednotke. Tomu predchádzalo prečistenie kanálika + vytiahnutie nervu. Asi týždeň bol zub otvorený. Potom mi tam dal voláku vložku (zub začal bolieť ale cca. po 4 dňoch prestal) no a po týždni keď som bol u zubára tak mi robil koreňovú výplň. No po tomto zákroku začal zub znova bolieť. Dočítal som sa že to môže trvať aj 5 dní. Tak počkám a uvidím. Ak by bolesť neustúpila tak pôjdem znova k zubárovi.

Sachiko

Ahojky , tak som bola u toho zubara...vyplnila mi kanalky , tak v hornej stvorke mam vraj dva kanaliky.Spytovala sa ma ci chcem tam nieco lepsie alebo skor obyc.Tak cenovo to bolo tak ze to lepsie by stalo za kanalik 900Kč , cize 1800Kč za zub.Ta lacnejsia varianta ma vysla na 200/kanalik.Zase vo stvrtok idem na konecnu upravu a to plombu.Biela cca 450 , zelezna ci aka je to zadara a potom este nejaka lepsia a to by bola cca okolo 800.Takze asi lacnu variantu - zadara :D len mi nejde do hlavy ze horna stvorka ma iba 2 kanaliky.Myslela som si,ze budu aspo 3...tak nevim.

[zruseny8]

mne povedal zubar ze vyplnanie mrtvych zubov poistovna nepreplaca, ale ze vobec nic. preplatila by v tom pripade ak sa zub vytrhne ale vypln urcite nie..a platba? ty si z ceska tak neviem ako je na tom vase zdravotnictvo, ja mam sukromneho zubara a je dost drahy cize cistenie kanalikov okolo 40€ a vypln kanalikov bude urcite dalsich 40€ a samotne plombovanie tiez okolo 30€ bude, to este nemam za sebou tak ti to neviem povedat. priprav sa ze dokym budes mat zub kompletne hotovy, uplynie nejaka doba - je to na viac navstev. mne ho robi od konca decembra a teraz momentalne uz asi treti tyzden v nom mam lieciVu vlozku

Sachiko

Dekuji za odpoved.este by som sa chcela opytat , ci neviete kolko sa asi plati za cistenie kanalikov,vyber nervu + vypln kanalikov.....ja som si myslela,ze je to hrazene pojistovnou.Tento zakrok ma caka vo stvrtok , ale moja doktorka mi ani nepovedala ze sa to plati ani kolko :( je to normalne?Dik

[zruseny8]

hej urcite ti bude tie kanaliky opat cistit, mne to na 3x precistoval, potom urobil korenovu vypln no a navrch liecivu vlozku - uz mam asi druhu (kvazi docasna plomba). este stale nemam zub riadne zaplombovany a to mi ho robi od konca decembra..minule mi ukazoval na rontgene ze je tam este mierny zapal, tak preto tie vlozky..

Sachiko

Zdravim :)
ja by som mala taku otazocku...ked sa cistia zubne kanaliky , tak to znamena ze najprv sa vytiahne nerv a potom sa cistia,alebo kanaliky sa daju cistit aj bez toho aby sa ten nerv vytiahol?Ja som nejak mimo :-B
Vcera som bola u zubara , s tym ze sa udajne mal vytiahnut nerv a vycicstit kanaliky.Ja som si dala pichnut injekciu,pretoze som velky strachoput.Takze som nic necitila , len videla same male vrtaciky ...na buduci tyzden mam prist znovu.Netusim preco,len si myslim ze sa asi budu tie kanaliky znovu cistit.Mohli by ste mi niekto poradit?Dakujem

Zuzi29

Predné horné zuby som si pred rokmi zlomila. Dali mi na nich korunky. Teraz som si ich chcela vymeniť. Lekárka ma presvedčila, že by bolo vhodné vytiahnuť z nich nervy.
Zákrok ma nebolel, ale tá bolesť potom bola neznesiteľná. Vyskytol sa aj opuch, preto som kontaktovala svoju lekárku. Tá mi predpísala antibiotiká. Už mám päť dní po zákroku, beriem ATB, no bolesť sa rozšírila skoro na všetky zuby v hornej čeľusti. Mám žiadať o opätovné čistenie zubných kanálikov? Za dobrú radu vopred ďakujem!

Monk

No mna caka vytahovanie nervu o tyzden zatial tam mam len neaku vlozku ale opuchlo mi dasno dufam ze to nevadi a je lepsie nechat si pychnut anestezu?