Vyskočený stavec?

Príspevok v téme: Vyskočený stavec?
ninalisa

Dobrý deň, už viac ako týždeň ma bolí chrbát tak, že som nebola schopná dlhšie obsedieť . Najprv som si myslela, že je to oslabeným svalstvom,keďže pracujem za PC, tak som každý deň poctivo cvičila, ale nepomohlo, skor sa mi to zhoršovalo. Včera večer mi môj priateľ na chrbtici našiel medzi lopatkami hrboľček. Na dotyk to skoro nebolí ale znepokojuje ma to, lebo to vyzera ako napuchnutý/možno vyskočený stavec alebo možno opuchnutá chrupavka. Má niekto skúsenosti s vyskočeným stavcom? Ako sa to prejavuje? Alebo zažil niekto niečo podobne? Teraz sa snažím čo najmenej otáčať krkom, otáčam sa skôr „cez trup“ a byť stále vystretá, zatiaľ mi táto mierna fixácia trochu pomáha.

Majky3

Ahojte ja som tiež mávala problémy s krížami pri zohýbaní ma v nich pichalo a musím povedať, že pani v Horných Orešanoch mi veľmi pomohla. Napravila mi chrbticu a už som mala po bolesti. Veľmi odporúčam. Dvakrát mi napravila stavce a odvtedy mám pokoj. ale musím si zaklopať aby som to nezakríkla. Klop klop. Nebojte sa ju vyhladať nebolí to a hned sa vám uľaví.

Omen

Túto tvoju vetu musím opraviť : "...prisiel som na to ze mam asi vyskoceny hrudny chrbticovy stavec ked som si tak rukou skusal a pozeral priznaky co s tim robit."

Nemáš "vyskočený hrudný chrbticový stavec", nanajvýš môžeš mať vysunutú PLATNIČKU "v hrudníkovej oblasti chrbtice". Lenže takéto prípady v oblasti hrudníka sú najzriedkavejšie. A čo sa tej tvojej ruky týka, je to nulová diagnostika. Na to slúžia iné diagnostické metódy.

Patreess

Dobry den chcem sa spytat mam problemy uz dost dlho s miernim bolenim chrbata,,no poslednu dobu sa to zacalo stupnovat neprijemne bolesti stale sa potrebujem vystierat natahovat,,prisiel som na to ze mam asi vyskoceny hrudny chrbticovy stavec ked som si tak rukou skusal a pozeral priznaky co s tim robit,,asi blba otazka co ??Dakujem

Polovodic

Zdravím, ja som mal veľké bolesti až tak že som sa nemohol postaviť. Potom som našiel na fórach kontakt na pani ktorá mi pomohla. A hlavne super bolo to že to bolo úplne bez bolesti a žiadne trhanie ako u mnohých naprávačov. Ak by mali záujem o kontakt tak mi napíšte na Polovodic@post.sk.

MatejR

Dobrý deň Daniel,
nie je dôvod na obavi, vyskočený stavec nemáte. Najskôr ste si v posilňovni preťažili niektoré svaly nedmerným opakovaním jedného cviku. Nastala u Vás svalová nerovnováha, ktorá spôsobuje bolesť pri lopatke.
Vo Vašom prípade ste si najskôr preťazili prsné svalstvo alebo svaly rotátorovej manžety ramenného kĺbu.
Riešenie spočíva v uvoľnení preťažených svalov a prebudovaní oslabených svalov, čím dosiahnete opäť rovnovážny stav. Bolesť ustúpi a nebude Vás obmedzovať pri športovej aktivite.
Prajem skorú úľavu od bolesti.

Matej Riger, Applause Klinika pohybu

danieeeel

Ahojte ja sa chcem spytat bol som v posilke a na druhy den ma trocha začalo boliet pri lopatke iba pri určitých pohyboch neviete čo by to mohlo byt dufam že nemam vyskočeny stavec

mjanik

ešte lepšia je tu akupunktúra-tá nielen upraví chrbticu,ale aj odstráni pôvod bolesti,čo naprávanie neurobí

kawasaki

Ahojte kto mate problemy s chrbticou vyskusajte babku z hornych oresian cislo domu 281 za 10€ vam napravi celu chrbticu ako nikto a hlavne ziadne masaze ak mate vyskocenu platnicku alebo stavce len vam uskodi masaz.....pani vam prejde po chrbtici a hned zisti co mate povyskakovane a naprava vam to citite ako sa vam to vsetko vracia naspet moze to par dni potom pobolievat ale to prejde