Alergia na potraviny?

Príspevok v téme: Alergia na potraviny?
majka_

Mozem mat nafuknute brucho aj vtedy, ak zjem potravinu, na ktoru som alergicka? Teda nie zeby som jedla tie potraviny narocky, ale teraz ma alergologicka vysetruje, lebo som sa vysypala zrejme z nejakych potravin. Bola som na gastroenterologii, ale z tohto hladiska je vsetko v poriadku (az na pankreas, lebo ten mi na USG nemohol vysetrit - bol zahaleny plynmi a potom to, ze som mala zvysenu hladinu jazierka v zaludku, ale nadbytok zaludocnej kyseliny mi vybral - teda ako mi to povedal lekar). Alergologicka sa ma vcera na vysetreni pytala, ci nemam zazivacie problemy. Mam (palenie zahy, obcas sa mi obsah zaludku vrati do krku a mam pocit na zvracanie a tak...). A samozrejme, mam v kuse nafuknute brucho.

majka_

no ano... mozno mam problem s nedostatkom zaludocnej kyseliny a enzymov, ale ked som brala antiobiotika, tak som sa po celom tele dost vyhadzala... ale mozno som zjedla aj nejake potraviny, na ktore mozem mat alergiu. tak preto to chce zistovat alergologicka. aj teraz ma zacina telo svrbiet, tak neviem, ci som nieco zjedla alebo co...

RNG

Su specialisti na alergie, ktori vedia zistit alergie zo vzorky krvi, do ktorej pridavaju rozlicne alergenu a pozoruju aktivitu pod mikroskopom. To je pomerne nova metoda, a neviem, ci uz prenikla na Slovensko.
Inac je metoda vylucovacia, zacnes s vecami, na ktorew pravdepodobne nemas alergou a postupne pridavas vacsie davky jednotlivych podozrivych. Ked su davky primale, telo nemusi reagovat. Preto sa nam dari pomerne dobre fungovat aj pri jedeni malych daviek alergenov.
Skutocna alergia na antibiotika je pomerne prudka, cele telo sa vyhadze drobnymi vyrazkami.
Stale mam ten dojem, ze tvoj problem je len nedostatok zaludocnych kyselin a enzymov.

majka_

suhlasim, mas pravdu RNG. a nevies prosim ta, ako sa zistuje alergia na antibiotika alebo na tie potraviny? napr. ked je clovek alergicky na chlieb, ale pocas dna pride do kontaktu s viacerymi alergenmi, tak ako sa toto presne zisti...

RNG

Majka, zle travenie z nedostatku kyselin a enzymov vedia aj k zaneseniu tela, cim sa znizuje celkove imunita a niektore jedla, ktore pre nedostatok enzymov nevies stravit telo odmietne=potravinove alergie.
Nastastie aj kyseliny aj enzymi sa dnes daju doplnit bez problemov, aspon tie zakladne, cim sa napravi absorbcia, posilni telo, zlepsi regeneracia aj imunita.

majka_

moze ma boliet aj brucho z potravinovej alergie? nemam este vysledky krvnych testov (tie budu az zaciatkom marca), ale lekarka mi napisala do spravy, ze sa chce zamerat aj na vysetrenie zazivacieho traktu. ale ja som uz bola u gastroenterologa a podstupila som rozne vysetrenia, ktore nic zvlastne neukazali. dufam, ze ma neposle ich znovu opakovat :o( (juj... ved kto presiel rektoskopiou, endoskopiou zaludka... tak vie, o com hovorim). ale teraz ma zasa boli brucho... ked sa ma pytala lekarka, ci ma zvykne boliet brucho, som jej povedala, ze nie, lebo vtedy ma este nebolelo. ale teraz je to hruza... jeminku... nech mi rychlo zisti, ake potraviny nesmiem.

inak vravela, ze ma chce otestovat aj na antibiotika, ktore som v case vysevu brala. ako to urobi??? ved tie antibiotika boli tabletky... a este nieco. ako mi zisti potravinovu alergiu? napr. na chleba? budem musiet brat potom nejake injekcie alebo nieco podobne (z injekcii mam panicky strach...)?

majka_

ked som bola na USG brusnej dutiny, tak mi lekar povedal, ze panrekas mam uplne zahaleny plynmi a nemoze mi ho vysetrit... moja imunita je na tom dost zle, lebo som stredne-silna astmaticka, k tomu mam alergiu na potraviny a aj niektore ine zdravotne problemy (ako napr. problemy so svalstvom - Myopatia - i ked lahka forma). travenie mam uplne v keli ked to mam takto na rovinu povedat. zacala som brat probioticke doplnky, ale tie mi moc nepomahaju... takze smola. ja pockam, na ktore dalsie potraviny mam alergiu. viem, ze som alergicka na orechy, pomarance a mandarinky. a co bude dalsie v poradi, to zatial netusim. necham sa prekvapit :o(.

RNG

Nastastie zdravy pankreas vylucuje niekolkokrat denne dost velke mnozstva kyseliny, takze aj ked ti ju "Vyberu" alebo zneutralizuju, je to len vec zopar hodin.
Chyba je, ze niektorym ludom, vcitasne teba a vacsine cez 50 rokov sa vylucuje nedostatocne mnozstvo pankreatickych stiav a preto maju kvasenie v zaludku, palu, naduvanie a nedostatocne travenie.
U starsich to vedie k podvyzive, stracaju svalstvo, kostnu hmotu a postupne sa zmensuju, vraskaveju, znizuje sa im imunita a regeneracia, tj prudko starnu.

RNG

Ako som povedal, ludia aj vacsina lekarov palu chape ako prebytok kyselin, moje lekarske zdroje vyvratili ten mytus, ja som si to dokazal aj na sebe, aj na manzelke a mnohych inych ludoch,
(mal som dlhe roky palu a bral antiacidy na radu lekarov, ale mi to neprechadzalo, ba sa to zhorsovalo casom, medzitym som si telo poriadne zamoril, dokonca aj aluminiom, lebo mali mnohe v sebe aluminum hydroxide, dnes zname, ze zamorenie aluminiom=hlinnikom je spojene s Alzheimerovou chorobou)
....

KVASENIE V ZALUDKU MOZE BYT LEN PRI NEDOSTATKU KYSELIN.
KVASNE BAKTERIE SU POTLACENE VO FUNKCII, DOKONCA ZNICENE, KED JE DOST KYSELIN V ZALUDKU

majka_

ale RNG ved prave preto som bola u gastroenterologa. on mi ten nadbytok zaludocnej kyseliny praveze odstranil ako mi povedal... tak ja nechapem. mala som vtedy nafuknute brucho ako aj teraz a on pri endoskopii zaludka mi tu kyselinu vybral. tak ked mi ma robit dobre, ako som pochopila z tvojho prispevku, preco mi ten nadbytok odstranil? ved ako som pochopila z tvojho prispevku, ak jej je viac, tak by mi to malo robit dobre nie? on sice nespominal alergiu na potraviny (z toho ze mozem mat nafuknute brucho) a tu alergiu spominala az alergologicka. cize je mozne, ze mi tu kyselinu vybral nadarmo???

RNG

Zase to iste:
Kvasenie v zaludku a nasledovne vtlacenie kvasnych pien do pazeraka kvasnymi plynami je mozne len vtedy, ked je v zaludku MALO, kyselin. Ked je VELA, kvasenie nemoze prebiehat, tj ziadne plyny a ziadna pala.
....

Zialbohu, lekari to maju naopak.....
A ludia tiez...

A zoberies Betain HCl na ZVYSENIE zaludocnej kyseliny, kvasenie v zaludku, naduvanie a vtlacanie obsahu zaludka do pazeraku prestane a obnovi sa ti poriadne travenie.
...
Kedze som presiel cez to osobne, aj moja zena(S VEKOM sa vytvara coraz MENEJ kyselin a stavame sa "stari prdosi" ale s dodanim extra kyselin na povodnu mladu hladinu a pripadne tiez enzymov sa nam napravi travenie, odstrani nafukovanie, zlepsi absorbcia zivin a z toho cele telo lepsie funguje!)