vypadanie vlasov na jednom mieste

Príspevok v téme: vypadanie vlasov na jednom mieste
hanula6

Moja dcera ma 15 rokov, v nomembri minuleho roku sme si všimli, že jej na hlave vo veľkosti malého vajíčka vypadlai vlasy. Hoci ich má prekryté ofinou, veľmi ju to trápi, a hlavne aby si to nikto nevšimol. Chodíme ku kožnému lekárovi do Bojníc, no okrem rôznych vodičiek (mala ich už 3 druhy) a nejakých tabletiek, sa nám zdá, že zlepšenie nenastalo. Rastú jej tam nejaké vlásky, no veľmi riedko. Krvné testy nepreukazali žiadne zápalové procesy, štína žlaza je tiež v poriadku. Prosím Vás ak máte podobný problém a viete ako ho odstrániť, napíšte mi. Ďakujem za radu vopred. Hana

monika29

Tie vitamíny sa volajú Gelacet. V každom prípade sa však najprv poraď s kožným lekárom. Ináč u mojho brata to asi naozaj súviselo so stresom. Zopakovalo sa mu to dvakrát vždy po nejakej extrémne stresovej situácii. A keďže on pocity nejako neprejavuje, tak jeho telo sa asi "odventilovalo" asi tak, že mu vypadali vlasy.

lucinda b

Mam tiež problemy s vypadavajúcimi vlasmi(alopecia areata).Už som podstúpila skoro všetky vyšetrenia od hlavy až po päty a údajne všetko v poriadku! ale vlasy stále padajú už si neviem rady!Užívam vitamínov od výmyslu sveta a nič!viete mi niekto poradiť?A chcela by som sa spýtať na nazov tych vitamínov z toho Rakuska! Vopred ´dakujem za každú radu!

mira

Hanula, napíš presne na ktorej časti hlavy je to miesto. Je to tam kde bývajú kúty alebo inde ? Tak sa to dá zdiagnostikovať.

ventil

to je tzv. alopecia areata, cize ohranicene vypadavanie vlasov, treba to liecit vnutorne, nie vodickami. ma tvoja dcera aj nejake ine zdravotne problemy?

monika29

no neviem, ci ta potesim, ale mojmu bratovi v 15 tiez zacali takto padat vlasy. zacalo sa to jednym miesteckom a do polroka sa musel dat ostrihat dohola, vlasy padli takmer vsetky. neviem, ci ostalo nejake vysetrenie, ktore neabsolvoval. dokonca skumali aj eventualny nador na mozgu, chvalabohu nic. uzavreli to ako psychicku zalezitost. vlasky narastli, no o rok-dva padli opat uplne vsetky opat bez zjavnej priciny. vyskusal vsetky vodicky, masticky... znovu nosil parochnu, tu mu nasi kupili uz pri prvom raze. ani si nevies predstavit, co sme doma prezivali. brat sa vyhrazal, ze si ublizi a pod. potom nam doporucila jedna kozna doktorka, aby sme vyskusali jeden vitaminovy doplnok, ktory vsak na Slovensku nie je schvaleny. cestovali sme pon do Rakuska a cuduj sa svete-vlasky narastli a uz sa to nikdy nezopakovalo (dnes ma 26). este sa mu niekedy stane, ze ma nejake hole miestecko na hlave, no vzdy zacne uzivat tieto tabletky a pekne mu to zarastie. neviem, ci je to o psychike alebo naozaj pomaha ten liek.

kvetus

moja dcera ma 6 rokov a zacali jej tiez vypadavat vlasy za cely den sme napocitali asi do 100 pri cesani atd,zajtra ideme lekarke vobec neviem co to moze sposobovat dufam ze to nebude nic vazne ma nieko taky problem?