Mam narok na matersku?

gabi2317

dakujem za prispevky, no bude to so mnou zaujimave aj tak. Ja aj viem od nejakych znamych ktore takto ostali na materskej ze poberali matersku zo zahranicia kde pracovali ale oni este boli stale tam ked boli tehotne. No ja som uz od 1.10.tu a momentalne este nemam pracu takze par mesiacou nezamestnana a teraz otehotniet?? Myslim ze z toho bude papierovaciek od nevidim do nevidim.Asi mi nic ine neostava len sa rychlo zamestnant.

teta dora

gabi, ak si si odvadzala v zahranici, musis si matersku ziadat zo zahranicia, ak tam taka vypomoc existuje. Vzdy musis pytat odtial, kam si odvadzala peniaze. Slovensku si neodvadzala, tak nemozes ani ziadat.

gabi2317

no ale ja som predsa pracovala vkuse aj ked v zahranici, to znamena ze mam na Slovensku odpracovat 270 dni a potom mam az narok na matersku??

Lola888

máte nárok na rodičovský príspevok /ja som to mala kedysi iba okolo 4 tis Skk/ a prídavok, materskú majú iba tie, čo pracovali a tuším ešte príspevok pri narodení - jednorázový.

gabi2317

Ahojte dievcata, teraz poradte mne lebo na social.poistovnu sa mi ozaj nechce ist tam nikto nic nevie. Dlhu dobu som posobila v zahranici kde som legalne pracovala a platila si zdravotne a socialne davky. Po dlhej dobe som sa prestahovala naspät na Slovensko a chceli by sme s priatelom mat dieta. Som tu od 1.10. tohto roku. Mam narok na matersku vobec??

rozália

Ahoj.
Chcela by som sa opýtat,že už som na materskej skoro 2 roky,vo februáry budú 2roky.Pred materskou som chodila na strednú.Mám iba 19rokov.
Chcm sa opýtat,že či mám nárok na zvýšenie materskej,ked som ani neplatila DOBROVOLNE NEMOCENSKE POISTENIE.Zvýšia aj mne materskú?
Prosím niekto mi nech odpovie,,,dakujem

katkajo

Chcela by som sa opytat ci mam narok na matersku ked som pracovala 4 roky a posledny piaty rok som na pnke.Ale stale som zamesnana.14 11.2011 bude rok co som pn a na matersku mam ist 29.11.2011.Mam narok a kolko ked hrubu mzdu som mala cca600e-

konlabostas

K 4.2. 2011 som dostala vypoved po troch rokoch prace. V ten isty mesiac som aj otehotnela. Termin porodu ma vyratany na 13.11. 2011. Pol roka som poberala podporu v nezamestnanosti. Chcela by som vediet ci mi vznika narok na matersku od 32 tyzdna.