Alimenty??kolko??

suzis

ahojte...je ked som mala sud ohladom platenia vyzivneho..sudkyna povedala, ze 1/3 prijmu byvaleho manzela moze byt urcena ako vyzivne...a existuje este aj vyzivne pre byvalu manzelku ak nie ste schopne sa same zivit, alebo ak mate male deti a nedovoluje vam to zamestnat sa...

sajhgdsj

Som slobodna matka, chrapun plati 700. Nepoznam nikoho, kto by platil viac. Kazdy si to vybavi. Pre teba je to aktualne az od 18, dovtedy mas pokoj. Potom sa zamestnaj na podradnej pozicii, z toho ti vyrataju smiesnu sumu, neskor si najdi lepsiu pracu, matke dietata o tom nepovedz a si v suchu. Ale v kazdom pripade sa zamysli, ci ti tvoj potomok nestoji za to, aby si sa o neho staral bez ohladu na to, kolko ti vyrubi nejaky sud... Nemoralizujem. Len poukazujem aj na inu moznost, ako nechat vsetky starosti na matke.

hugajev

Ked mas od 14 do 18 rokov si trestne zodpovedny a teda musis uz aj platit, ovsem ak nemas z coho tak ti nemaju ani z coho brat. Ak mas v tomto vkeu prijem plateniu sa nevyhnes. ak si s rodicmi mozu prevziat platbu za teba, ale bude to len minimum.

aladin

No to zalezi od tvojho cisteho mesacneho prijmu a eventualnych vydavkov, ale priemerne sa to pohybuje od 500 do 2000sk ( na 15000-20000 na mesiac ) samozrejme ak mas obrovske prijmy tak pocitaj s vysokymi alimentami lebo decko ma podla zakona pravo na tkau zivotnu urovne ako kazdy z rodicov tj ak si milionar aj decko ma pravo byt milionar

Deee

Maloletému rodičovi nepriznáva Zákon o rodine niektoré práva (vychovávať dieťa, zastupovať ho, spravovať jeho veci), no ukladá mu určité povinnosti predovšetkým v oblasti vyživovacej povinnosti.

Ak je maloletý rodič schopný a má možnosť plniť voči svojmu dieťaťu vyživovaciu povinnosť, je povinný toto výživné svojmu dieťaťu poskytovať.