mastná pleť

Príspevok v téme: mastná pleť
abcdefg

Chcem sa opýtať mám mastnu pleť ale že vraj sa nemá často umývať lebo potom sa ešte viac mastí a vzniká viac akné...je natom niečo pravdy? ....a ako často a čím si mám umývať pleť lebo už fakt neviem najviac sa mi osvedčila obyčajná voda s vodovodu...nič inéé....prosím poradte niečo..a ahlavne ako často si umývať pleť za den....

martina25

Musím sa prikloniť k AA kozmetike. Mne ju odporúčala kožná sestrička a je fakt dobrá. Aj cenovo je prijateľná.

silvikl

ahoj,ak máš mastnú pleť alebo vyrážky,tak vyskúšaj kozmetiku z lekárne AA young...je super a vôbec nie je drahá

martina25

Ja mám 25 rokov a bojujem s mastnou pleťou. Aj keď musím priznať, že sa teraz postupne mení na citlivú pleť. Ale nikdy som ju extra nepresušovala. Čím viac krémov na vysušenie pleti dávate tým bude mastnejšia. Ja ju sem tam aj premastím s krémom. Musím povedať, že sa mi to osvedčilo.

simona

ja mam 15 rokov a mam mastnu plet pouzivam od koznej lekarky dalacin a krem skinoren a na to si davam v tenkej vrstve aknecolor asi po troch hodinach mam velmi mastnu plet.Co mam robit??????PORADTE.

poliewoocka

Na umyvanie pouzi prevarenu vodu,alebo mineralku(z ekonomickeho hladiska je lepsia ta prevarena)alebo vodu z pramena.Pouzivaj jemne pripravky na castejsie pouzitie,najlepsie s obsahom vytazkov z morusovnika,melaleuca alternifolia(australsky cajovnik-inak znamy ako tea tree),striebornej brezy.Lahke hydratacne kremy(oil free).Zmen stravovanie,zarad ovsene vlocky,zeleninu,ovocie,v lete vela melonov.Obmedz a vyluc sladene vody,kofein,alkohol a vyprazane jedla.Vela pi a pohybuj sa na cerstvom vzduchu.Kazdy piatok skus,ak sa ti da,post a to tak,ze budes cely den pit len cistu vodu(ak z vodovodu,tak prevarenu)a jest len surovu stravu-ovocie a zeleninu.Vhodne je kazde rano vypit nalacno odstatu prevarenu vodu s citronovou stavou.Naparuj sa a do vody daj sirotkove lupene.Dobra je maska za paradajok,zemiakov alebo si na tvar nanes tvarok rozmixovany spolu s medom a petrzlenom.

gashty

Alinka tu máš rozpísanú celú 90 dňovku aj s konkrétnymi receptmi na každý deň: www.moletka.sk. Aj keď nie vždy idem podľa presne podľa toho, napríklad v ďeň keď má byť pizza s paradajkami, tak si dám namiesto toho celozrnný chlieb, ale zásadne iba celozrnný (aj mi zachutil, ale nemýľ si to s s tým polystirénom!),a keď nemám chuť na to čo som v teň deň mala na obed, tak si dám radšej ovocie alebo zeleninový šalát. Tiež mäso neopečiem na panvici,keď sa mi s tým nechce babrať, ale len uvarím so zeleninou a tak. Inak tie recepty sa dajú relatívne rýchlo pripraviť.

gashty

flower má pravdu, základ je zdravá strava, vela ovocia, zeleniny a tiež pitný režim. nie že by som mala nejak veľa akné, sem tam nejaká vyrážka, ale mám mastnú pleť a keď som si kydala na tvár všeliaké krémiky, mydlo, čistiace gély, toniká, pleť bola síce bez vyrážok, ale niekde mastná, niekde presušená, napnutá a nie pekná. Teraz 6 deň držím 9O dňovú diétu a odvtedy jem prevažne zeleninu, ovocie, nejem kečupy a podobné srandy, minimum sladkého tak ako je to povolené, pijem oveľa viac vody a nečakane mi opeknela pleť, je hebká, pružná, na pohľad krajšia. To si môžeš všimnúť aj v lete, keď vačšinou jeme viac ovocia, zeleniny, viac pijeme, že máme lepšiu pleť, jednak je to opaľovaním, jednak stravou a pitným režimom.