Clexane 4000 - dlzka uzivania

Príspevok v téme: Clexane 4000 - dlzka uzivania
katka185

Potrebovala by som poradit ohladom lieku Clexane. Priatel ma zlomenu nohu a lekar mu predpisuje pocas liecby clexane. Povodne mal C.6000, teraz mu znizil na Clexane 4000. Picha 1x denne jednu injekciu, uz vyse mesiaca. To, ze ma chodit na vysetrenie krvi mu nikto nepovedal. Docital sa to z letaku. Krv ma v poriadku. Neviete, ako dlho sa moze Clexane 4000 uzivat? Moze sa Clexane kombinovat s liekmi od bolesti, napr. Ibalgin alebo Panadol Extra?

LoE

Dobry den mam otazku ohladne uzivania clexane. Pise sa ze by sa liek mal brat priblizne v tom istom case avsak ked si to pacient nemoze pichut do brucha ale kazali mu do ruky aj v nemocnici to pichali do ruky je mozne pichut to pacientovi aj o 4 hodinky skorej ? je s tym problem ?

llek

Mamulda, dlzka podavania nizkomolekularnych heparinov- teda Clexane alebo Fraxiparine zavisi od toho co to bola za operaciu a hlavne, ci a kolko sa hybes. Ti, co su dlhodobejsie leziaci by si mali picht tieto hepariny az dovtedy, kym nezacnu chodit. Ak si zacala chodit a lezis v posteli menej ako 50% casu pocas dna, tak tych 10-14 dni by malo byt dostatocne dlho, rovnako ako bandaz noh (ak si v minulosti neprekonala trombozu). Je to nizka davka ktora sa pouziva na prevenciu trombozy v perioperacnom a postoperacnom obdobi. Pi vela tekutin

RNG

Oprava, heparin nie je vlastne ani enzym, len glycosaminoglycan
en.wikipedia.org
Takze samozrejme nemoze rozkladat krvne zrazeniny, to vyzaduje specificke proteolyticke enzymi, ktore strhnu cast lepkavych bielkovin z povrchu krvnych platniciek

RNG

Clexane aj fraxiparine su chemicke derivaty vyrobene z heparinu,enzymu, ktory ziskavaju z prasacich criev.
Oba sice zamedzuju vytvaraniu krvnych zrazenin, ale uz existujuce zrazeniny nevedia rozbit. A ako chemikalie, patentovane, maju samozrejme plno
skodlivych postrannych nasledkov.Heparin a jeho derivaty sa znicia zaludocnymi kyselinami, takze ich mozno podavat len injekcne, alebo transdermalne.

Rozne fibrinolyticke enzymi robia viac, nez len zabranuju vytvaraniu zrazenin, mnohe tie zrazeniny vedia ak rozpustit, podobne ako nas vlastny enzym , plazmin.
Zopar je ich na trhu dokonca ako potravinove doplnky, ktore sa beru ustne, lebo sa nenicia podstatne zaludocnou kyselinou.
Je to najma nattokinaza, lubrokinaza, ciastocne aj serrapeptaza(ta musi byt v enterickych kapsuliach) a tiez produkt z mora, seanol.
Davkovanie je 3x2000 FU plus
Tieto zaroven zrychluju hojenie, lebo ciastocne zriedia krv(nesposobuju krvacavost ani vo velmi velkych davkach)cim sa zlepsi celkove cirkulacia v tele, a tym aj zrychli hojenie.

mamulda

Dobrý deň. 22.6. mi operovali platničku. V nemocnici som dostávala clexane, po prepustení z nemocnice ho nemali v lekárni a tak mi lekár predpísal Fraxiparine 0,4 ml. Môžete mi poradiť koľko dní po operácii je treba injekcie si pichať a dokedy si mám bandážovať nohy? Obvodný lekár mi nevedel povedať a pri prepustení - v sobotu tam boli len sestričky a tie mi to nepovedali. V tom prepúšťacom zhone som sa zabudla spýtať.
Prosím, ak je to možné, odpoveď na 1mamulda@gmail.com Ďakujem.
Ela

Janacan

Ahoj ja mam trombozu v hornej koncatine, a liecia ma Warfarinom uz 4 tyzdne. Teraz som chora mozem brat Panadol pocas uzivania Warfarinu? Dakujem

karioll

treba si pichat aj tu vzduchovu bublinu!!!!!!!!!!!!!
je to jeden z mala liekov,ak nie jediny,kde to treba robit.v pribalovom letaku to musi byt napisane,co sa tyka interakcii s ibalginom,chod na nobelplus,tam su vsetky info.pocas uzivania clexane su zivotne dolezite hematologicke kontroly,treba okamzite ist,moze vykrvacat...........

lelke

Ahojte, som v 6. mesiaci tehotenstva a lekarka mi predpisala CLEXANE 4000 pre moju hustu krv, aby mi ju zriedila. Pichala som si liek uz 3x do stehna a az teraz som sa dozvedela, ze by som asi nemala pustat aj tu vzduchovu bublinu. Moze sa mi nieco stat? Mam teda injekciu nedotlacit celu? Dakujem vopred za radu.