pach z ust

Lilii126

Aj ja som mala problém, aký opisuješ ty.
Dala som doporiadku zuby, ale napriek tomu som stále cítila zápach. Ten sa definitívne odstránil až tým, keď som si začala popri čistení zubov ráno a večer čistiť aj jazyk kefkou, škrabkou, jedno čím.
Odvtedy je jazyk bez povlaku, nemala som odvtedy problémy so zubami a nie je žiaden zápach :)

RNG

Halitoza je z rozkladu bielkovin, zapach su latky obsahujuce siru. Cukry kvasia na alkoholy a kyseliny, kde sa vytvara len kyslicnik uhlicity a ti je bez zapachu, leda ak alkoholicky.

flower

najdolezitejsia je dokladna ustna hygiena, kvalitna zivotosprava a preventivna navsteva zubara minimalne dvakrat do roka. pri pravidelnom cisteni zubov nezabudaj, ze podstatnu hygienu si vyzaduje aj samotny jazyk. dobre by bolo si zaobstarat specialnu zubnu kefku, ktora odstrani z usadeny biofilm a tym pomoze so zapachom z ust. dolezite je tiez pouzivanie dentalnych niti a medzizubnych kvalitnych kefiek. zuvacky a ustne vody problem len kratkodobo prekryju, preto je dolezite najst hlavny problem. ako ti uz aj pisali, napravdepodobnejsi problem sa bude tykat ochorenia zaludocno-crevneho traktu. moze sa vsak jednat aj o celkom ine ochorenia, ako aj ochorenia pluc, zaludka, pecene alebo mocoveho mechura ci dokonca poruchy latkovej vymeny. k zamaskovaniu zapachu vsak pomoze zut petrzlenove listy, matu priepornu alebo kopor. a je dobre, ak sa vyvarujes konzumacii potravin, ktore su bohate na prirodne zluceniny siry, velke mnozstvo cukru, bielkovin a kyselinotvornych latok. menej sladkosti, pretoze cukor prinasa rychlu tvorbu ustnych bakterii, ktore vytvaraju v nasich ustach zapach, no a viac cerstvej zeleninky a ovocia a taktiez poctivo dodrziavat pitny rezim.

RNG

Halitoza je casto vysledok nespravnej zaludocnej flory.
Skus brat s kazdym jedlom 2 tablety Betainu HCL a pripadne aj bromelain, neprijemna vona je z rozkladu bielkovin, takze bielkovinne enzymi mozu pomoct. Alebo/aj, skus miesto zuvaciek enzymi z papaje-su vo forme prijemne chutiacich a vonajucich cukrickov.

stanley

so zubami to nebude vsetko mam zdrave nic neboli ani ziadny kaz ani nic... tak to bude tou stravou no .. dakujem za nazory

dedo_vsevedo

ja vidim problem v kandidoze,plesen.Nejedz cokoladu a sladke jedla,a uzivaj vitaminy.skus si o tom nieco najst v googli.